Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çarpma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçarpma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 168
Mesajın Direkt Linki Konu: çarpma
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2013 Saat 18:38
hocam oğlum bu akşam üstü alışveriş merkezinde magazanın camına hızlıca koşarken kafasını çarptı ve yere düşerken tekrar alnının üstüne çarparak düştü..inanın akşamdan beri hatim ettim düşme çarpma konusunu ama yinede içim rahat etmedi size sormak istedim..hocam inanın daha önce kafasını çok vurdu çarptı ama hiç önemsememiştim .fakat bu akşamki çok beterdi ben bile hala kendime gelemedim bütün avm bşaımıza toplandı..öyle bir hızla koşarak cama kafasını geçirdiki inanın o magazanın camı yerinden titredi ayaklarımın altı sallandı herkes birden baktı ne oluyor diye meğer oğlum vurmuş kafayı öyle yüksek sesle vurdu yani anlatamıyorum bile çok üzgünüm şu an...eşim tutuyordu ben kasadaydım görmedim nasıl vruduğunu  bir kadın geldi götürün şu çocuğu hastaneye diye kendinden geçiyor ama elleri nasıl titriyor anlatamam o yanındaymış hemen görmüş olayı benim eşim beyin cerrahı bakın hemen gidin tomografi çektirin bişey çıkar bu çocuk hiç normal vurmadı kafayı dedi benide iyice telaşlandırdı ..şu an evdeyiz zaten ağlamanın ve sabahtan beri dışarda olmanın verdiği yorgunlukla çok uykusu var uyutmaya korkuyorum ne kadar zaman sonra tehlikeli bir durum varsa eğer ortaya çıkar hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117900
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2013 Saat 02:25
Bir kimsenin esinin "Beyin Cerrahi" olmasi onun bu konuda bir otorite oldugu anlamina gelmez.. Alismislar her kafasini carpana Tomografi, MR cektirmeye, ufurup duruyorlar. Bir kere ortada ACIL bir durum, YOK... Ne oluyor yani.. Takip edeceksiniz. 36 saat icinde, suur kaybi, havale gecirme, agizda carpilma vaya gozlerde kayma olmazsa, gecmis olsun, bir sey cikmayacak demektir... Diyelimki boyle bir araz gordunuz, gene acil bir sey yok, ev yerine Hastanede gozlenecek... Eger, solunum-dolasim gibi hayati bulgularda bir gerileme olursa, o zaman beyindeki kanamanin yerinin tesbiti icin (Ameliyat icin gerekli) MR , Tomografi, EEG ne cekilecekse cekilir. Ameliyata alinmayacak bir hastada , Tomografi veya MR cektirmenin, para tirtiklamaktan baska bir faydasi yoktur.. Oturun oturdugunuz yerde, sadece gozleyin.. Ha bu arada, bazi sacmasapan TV dizilerinde oldugu gibi cocugu "uyutmamak " gibi cahillikler yapmayin... Beyinde hasar olan cocuk, uyandirilamayacak sekilde uyur. Yoksa, uyuyunca beyin harabiyeti olmaz... Gelismeleri bana mutlaka yazin... Etrafta cakal cok..
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2013 Saat 19:52
yok hocam zaten o an ben gerçekten olayın vermiş olduğu şaşkınlık ve üzüntüyle panikledim fakat sonra kendime geldim..yani o kadın tabiki bi otorite değil benim için asla olamaz..kadınla hatta münakaşaya girdim ben gerek yok evde takip edicem diyorum sanki benim çocuğumun sağlığını benden çok düşünüyormuş gibi beni umursamaz bi insanmışım gibi lanse diyor orda...ben zaten üzülmüşüm bide onla uğraşmadım fazla yani..sadece çok canı ynamış zaten üzülmüş bir anneyi daha fazla gerdiğiyle kaldı bi faydası dokunmadı bana sorsanız avmde kurtarıcımız kesilmişti başımıza..oğlumun durumunu bugün bütün gün takip ettim şu ana kadar allahıma şükür bi kötü durumla karşılaşmadık sadece kafam ağrıyo acıyo diyo hala..genel durumu iyi inşallah bişi olmuycak gibi ama yinede yarın akşama kadar içim rahat etmiycek tam anlamıyla tabi..hocam sizin sayenizde inanın ben kendime hayret eder oldum artık ne kadar cahilmişiz sizden önce allah size çokkkk uzun ömürler versin sağlık versin sıhhat versin inşallah binlerce kere teşekkür etsek azdır size burda bir okul gibi bizi eğitiyosunuz resmen..neler öğrendim yine bu yazdıklarınızla saolun..

Düzenleyen LİVANELİ - 19 Şub 2013 Saat 20:01
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2013 Saat 23:03
KizBebek
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 00:46
hocam konuyla alakasız ama başka bir başlık açmak istemedim...
oğlum iki gündür hasta..şikayetlerimiz hergün artıyor..şu an uykuda fakat inliyor nefes alış verişi çok güç, sıkıntılı..bu sefer ben kararsız kaldım hastalığnda biraz farklı durumumuz çünkü burun akıntısı yok gribe benzemiyor..size daha önce yazdığım bu çarpa hadisesinden önce başlamıştı şikayetlerimiz ama o günden sonra iyice arttı..öksürük had safhada nefes aldırmıyor çocuğa ne uykuda ne gündüz ne yemek yerken...bide herseferkinden biraz daha farklı durumumuz çünkü iştahı sıfır hiç yemek yediremedim hocam hiç iştahı kapanmazdı kolay kolay...daha yeni grip atlatmıştık 5 gün ateşli süren bi gripti tam olarak öksürüğümüz kesilip iyileşmemiştik ki bu hadise cereyan etti..bu kadar kısa sürede peşpeşe ilk defa hastalanıyor hiç böyle olmazdı senede 2  kere hastalanırdık ateşli...şu anki durumu ateşimiz var bugün içinde dahada yükselen...öksürük çok fazla boğulurcasına öksürüyor ...halsizlik var ..kulağımı göğsüne dayadım nefes verişi çok sesli gıcırtılı sanki içinde bir kedi var gibi miyavlıyor çok garip sesler geliyor dışardan bile duyuluyo nerdeyse..bide kalp atışları çok fazla yerinden çıkçak gibi bu dikkatimi çekti..ne yapmam lazım hocam ben burnunu açık tutuyorum şu an cold mix ve iliadin kullandım iki gündür yarın son vericem sonra ara verip devam edicem ama burnundan çok sıkıntısı yok alt solunum yolları problemli snaırım bu sefer çıkamadım işin içinden yardımınıza ihtiyacım var hiç böyle ağır olmazdı durumu bronşitmi acaba bu sefer gerçekten diye diye bronşit ettim galiba en sonunda çocuğu :(
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 05:01
Bugun bir "Tam kan sayimi" yaptirip, sonuclarini bana yazin...
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 10:43

Düzenleyen LİVANELİ - 21 Şub 2013 Saat 10:45
Yukarı Dön
LİVANELİ Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2013 Saat 10:56
hocam sabah hemen yaptırdım kan sayımı ama wbc düşük sanırım yine gribal enfeksiyon..benim müsadenizle size bir kaç sorum olcak
bronşiti gripten nasıl ayırabiliriz çünkü öyle sıkıntılı solunumu varki ben gribi geçtim, zatürre oldu diye düşünüyorum çoğu zaman.. bu kadar ağır geçirmesinin sebebi nedir ciğerlerine inmiş olabilirmi hadise öyle olsa wbc değeri yinede düşük olurmu ..bide şu bronşit hastalığı hakkında ayrıntılı bilgi istesem çokmu şey istemiş olurum hocam kalıcı hasar bırakırmı gerçekten söylendiği gibi..yoksa tek seferde iyileşir geçer gidermi..üşütmeyle hasta olunmaz bunu sayenizde öğrendik ama merak ettiğim üşüdüğünde virüslere yakalanma şansı dahamı yüksek oluyor o sebeplemi her terleyip soğuk vurunca öksürük arkasından grip başlıyor..yani üşütmek bumudur kısacası..ben bu olayı çözene kadar kafayı üşütücem sanırım ..cevabınız ve ayırdığınız değerli vaktiniz için şimdiden çok teşekkür ederim ellerinizden öperim 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.