Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - HEPATİT A AŞISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumHEPATİT A AŞISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 338
Mesajın Direkt Linki Konu: HEPATİT A AŞISI
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 11:51

Hocam yeniden merhaba,

ikizlerimin 2 yaşını doldurması ile birlikte iki gün önce hepatit a aşısnın ilk dozunu yaptırdım.Dün ikizlerimin biri ateşlendi 38 e kadar çıkan ateşi var.Ağlarken burun akıntısı da oluyor.Hocam,çalıştığım yerdeki dahiliye uzmanımız hepatit a  aşısı sonrası gribal enfeksiyon ve ateş en tipik durumdur,sakın antibiyotik falan verme,38.5 u geçerse ateş düşürücü ver yeterli,bir kaç güne kadar düzelir dedi.Ben bu arada ballı limona da başladım bugün.Size sormadan içim rahat etmiyor.Gerçekten hepatit a aşısı sonrası bu şikayetler olabilir mi yoksa muayene ettirip ona göre mi konuşmalıyız?

Düzenleyen spancm - 14 Kas 2012 Saat 11:51
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Kas 2012 Saat 18:22
Dahiliye uzmaniniz iyi sallamis. Tamamen palavra... Hepatit A asisinin boyle bir yan etkisi yok. Sadece Gripal enfeksiyon oldugu dogru, oda tesadufen rast gelmis, asi ile alakali degil. Limonlu bal, Serum fiz. ve ColdMix ile idare edin.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2012 Saat 01:04
Hocam teşekkürler.Söylediğiniz gibi ballı limon,serum fizyolojik ve cold mix i aynen uyguluyorum.Ateşi 38 i geçmediği için ağrı kesici ateş düşürücü  dahil hiç bir ilaç vermiyorum.Ayın 23 ünde inguinal herni ameliyatı ve sünnet olacak inşallah o zamana dek düzelir.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2012 Saat 06:14
Doktorunuz ile gorusun; gerekiyorsa, Herni ameliyatini iki tarafli yapsin, yoksa 2-3 ay sonra obur tarafin ameliyati icin bir daha anestezi almak zorunda kalir.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2012 Saat 13:13

Hocam,zaten 2 aylıkken sağ herni ameliyatı olmuştu sonra da solda çıktı.Bu ikinci ameliyatı olacak malesef..

Bu arada hastalığımız sadece ve sadece 2 gün sürdü.2.günün sonunda ne ateş ne başka bir şey kalmadı çok şükür yalnız ertesi gün de ikiz eşi aynen ateşlendi.O da aynı 38 i geçmeyen ateş ve hafif kırıklık burun akıntısı.Ona da aynı tedaviyi uyguluyorum dünden beri.Aeş düşürücü bile vermiyorum.
Saygılar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2012 Saat 20:07
Keske ilk ameliyati oldugunda gorusse idikte, boyle iki defa ameliyat olmasa idi. Bu usulde yeni icat oldu. Eskiden cerrahlar aileye bu yonde bilgi verirler ve tek tarafli da olsa, iki tarafi ameliyat ederlerdi. Ne yapacaksiniz, devir degisti... Devir "kar devri" . Domuz gibi biliyorlar, 1-2 ay sonra obur taraftan da cikacagini.
Gripte ; ilac, hele demir ilaci kullanmiyorsaniz, cogunu 1-2 gunde rahatlikla atlatirsiniz. Demir ilaci alanlarda hastalik agir ve uzun surer.
Yukarı Dön
spancm Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2012 Saat 17:08

Hocam demir ilacı kullanmıyoruz.İkizlerimden birinin hgb:12.2,diğerinin 11.9 demir ilacına gerek görülmedi fakat bu hafta ameliyat olacak olanın beslenmesi çok enteresan.Zaten pütürlü gıdalara henüz alışabildi fakat hep süt ve süt ürünleri tüketmek istiyor.Yoğurt,peynir,ayran,süt sürekli bunları istiyor.Emin olun bütün gün hiç yemek yedirmesem 2 kilo yoğurdu yer ve başka bir şey istemez.O yüzden vitamin ilacı başlasam mı diye düşünüyorum.Bir ara çalıştığım kurumdaki çocuk doktorumuz minadeks önermişti fakat şurup içmeyi reddettiği için içiremedim.Siz ne dersiniz çiğneme tableti türü olan vitaminlerden başlasam mı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Kas 2012 Saat 19:24
Hangi marka olurlarsa olsunlar, vitamin suruplari yemedigi etin yerini tutamazlar... Eti bir sekilde yedirmeniz gereklidir. Ister; doner, ister lahmacun seklinde olabilir. Gerekirse, et yiyecegi ogunlerde ; sut ve yogurdu gormesinler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.