Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İdrar & Kaka Sorunları ve Tuvalet Eğitimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - seyahat problemler:(((
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumseyahat problemler:(((

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 163
Mesajın Direkt Linki Konu: seyahat problemler:(((
    Gönderim Zamanı: 19 Eki 2012 Saat 00:08

dün itibariyle tam olarak 5 ayını dolduran oğlumla 3 hafta önce deniz seviyesinden yaklaşık 2000 metre yükseklikteki başka bir şehre geldik(mersinden erzuruma)...artık burada yaşayacağız...geldiğimizden beri bebeğim huzursuz ve özellikle geceleri uyumuyor...gündüz uykusu toplam neredeyse ortalama 1 saati buluyor...iki şehir arasındaki iklim farkı eminim ki onun huzursuz olmasının temel nedeni...ancak beni asıl endişelendiren kakasındaki değişiklik...bir haftadır inanılmaz fazla miktarda, çamur gibi ve çok kötü kokulu kaka yapıyor...günde bir yada iki kere, rengi hardal...gürültülü ve kokulu bir şekilde geldiği için hemen farkediliyor...geçen gün hiç abartmıyorum neredeyse boynuna kadar bulaşmıştı, bezden taşıp bütün kıyafetlerini kirletmişti...aslında kıvamı çok sulu değil, yoğunluğu var ama miktar çok olduğu için taşıyor...
1- bu kaka normal midir, yoksa bir doktora görünmeli miyim?
2-bebeğimin rengi çok soluk ve ayaklarında sanki hiç renk yok gibi acaba kansızlığı mı var? bunun için tahlil yaptırmalı mıyım? yoksa sadece abartıyor muyum? sizin tavsiyenizle demir kullanıyorum sadece 
d vitamini alıyoruz...
3-bütün baskılara rağmen sadece anne sütü vermeye devam ediyorum 5. ayımızı doldurduk inşallah böyle devam edeceğim...ancak çalıştığım için ve sütümü sağmayı da beceremediğim içn son günlerde birkaç kere taze mayalanmış yoğurt verdik...bunun sakıncası var mıdır? yoksa arada zor durumda kalınca günlük evde mayaladığımız yoğurttan verebilir miyiz? (bu arada emme filesine birkaç kere de elma verip emdirmişler ağlamasını susturmak için-beni beklerken)
4-ne kadar teşekkür edebilirsem o kadar çok teşekkür ediyorum:)))
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2012 Saat 00:10
pardon yanlışlık olmuş demir kullanmıyorum
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118548
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2012 Saat 07:13
1- Gunde 1-2 defa civik kaka yapmasi bir su kaybina sebep olamaz. Yedigi farkli gidalar yapmis olabilir. Zamanla alisacak.
2- Yuksek irtifada, gerekli olan HGB, deniz kenarinda olandan daha fazladir. Bu sebeple, bir kan sayimi yaptirin, eger, Hgb degeri; 10.5 dan az gelirse, demir tedavisi baslayin ama once barsaklarinin duzelmesini bekleyin.
3- Anne sutune devam. Yetmediginden suphe ederseniz, artik mama kullanma cagini gectigi icin, kutu sutlerinden teklif edebilirsiniz (mamalara ihtiyaciniz yok) . 6 aydan sonrada disardan alinan yogurtlardan verebilirsiniz.
4- Elma verilebilir. Cekirdegi ile birlikte yenilen (muz, cilek gibi) meyvalar; 6 aydan sonra.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2012 Saat 16:59
Merhaba Kadir Bey,

Az önce hastaneden geldim. Bebeğin kontrolünden sonra doktor motor becerilerinden şüphelendi eğer yanlış telaffuz etmiyorsam. Hatta topuk kanı alınmışmıydı, peki sizi aradılar mı? deyince çok korktum. Şu anda çok endişe içerisindeyim. Bebeği genel muayene ederken ayağa basıyor mu diye kucakladı doktor ve benim bebeğim ayaklarının üzerine basamadı. Başını da çok iyi direyemiyormuş. Ben hipotroidi hastasıyım 6 yıldır ilaç alıyorum. Ayrıca sickle cell ve thalasemia taşıyıcılığım var. Bunları da söyledim. Doktor Free T4, TSH, D-vit düzeyi, Hemogram testi istedi. Bunun için kan verdik pazartesi alacağız. Alır almaz size ileteceğim. Umarım bebeğimin herşeyi yolundadır pazartesiye kadar nasıl bekleyeceğim bilmiyorum. 
Bu arada bıngıldağı yarım santim dedi. Ama bunu anormal görmedi. Şu an içn tam 5 aylığız. Boy 68cm, kilo 8.350, baş çevresi 43cm.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eki 2012 Saat 19:32
Mersin de hic doktor gormedimi cocugunuzu? Neyse, kan tahlili bir gelsin bakalim. Insallah; Hemoglobin Elektroforezi de istenmistir. Istenmedi ise; mutlaka yaptirin.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eki 2012 Saat 21:50
Merhaba Kadir Bey, 
Merakla beklediğim kan tahlili sonuçlarımız çıkmış. Hemen size iletiyorum ve cevabınızı merakla bekliyorum.
Test AdıDurumSonuçBirimReferans AralığıÖzel ReferansAçıklama
M- HORMON (2 Sonuç)
TSH
N
0.88
µIU/mL
0.34 - 6.60

25 OH VitD (Total)

45,61
ng/mL
-
< 10 ng/mL (Şiddetli Eksiklik) 10-24 ng/mL (Hafif Orta Derecede Eksiklik) 25-80 ng/mL (Optimal Düzey) >150 ng/mL (Entoksikasyon)

Y- BİYOKİMYA (1 Sonuç)
FT4
N
0,9
ng/dL
0,61 - 1,12

Y- HEMATOLOJİ (22 Sonuç)
RBC (10^6/µL)

4,77
10^6/µL
4.38 - 5.77

WBC (10^3 /µL)

14,3
10^3 /µL
4.3 - 10.3

LY# (10^3/µL)

10
10^3/µL
1.3 - 3.5

MO# (10^3/µL)

1,1
10^3/µL
0.3 - 0.9

BA# (10^3/µL)

0,0
10^3/µL
0 - 0.2

NE% (%)

15,9
%
41.0 - 73.0

LY% (%)

69,6
%
19.4 - 44.9

MO% (%)

7,9
%
5.1 - 10.9

EO% (%)

6,3
%
0.9 - 6.0

EO#

0,9

-

BA% (%)

0,3
%
0.3 - 1.5

NE# (10^3/µL)

2,3
10^3/µL
2.1 - 6.1

HGB (g/dL)

11
g/dL
13.6 - 17.2

HCT (%)

32,6
%
39.5 - 50.3

MCV (fL)

68,5
fL
80.7 - 95.5

MPV (fL)

7,5
fL
6.8 - 10.8

MCH (pg)

23
pg
27.2 - 33.5

MCHC (g/dL)

33,6
g/dL
32.7 - 35.6

PCT (%)

0,357
%
-1000 - 1000

RDW (%)

14,4

-1000 - 1000

PDW

16,4

-1000 - 1000

PLT (10^3/µL)

479
10^3/µL
156 - 373
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 19:24
1-Hgb degeri normal; kansizlik yok. Dolayisi ile; Sicle cell ve Thallassemia  aranmasininda acelesi yok.
2- WBC degeri yuksek; bir enfeksiyonu var. Muhtemelen yeni bolgenin; "mahalli" mikroplarina henuz alisamadi, problem ondan. Ayni sekilde, Erzurum dan, Mersin'e gidenlerde de bu sekilde barsak problemleri olur. Ayni sey Amerika dan Mesika ya gidenlerde de oluyor ( Montezuma'nin laneti diyorlar)
3- Cabuk atlatabilmesi icin; Bactrim surup, 2x1/2 olcek 5 gun vermeniz yeterlidir.
Onemli bir sey degil.
Yukarı Dön
moralist Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eki 2012 Saat 20:22
Merhaba Kadir Bey, 
Bugün tahlil sonuclarını doktora götürdüm. Bana kansızlığı olduğunu belirterek ferrosonal damla 2x8 damla verdi. Enfeksiyondan bahsetmedi. Çok teşekkürler yorumunuz için. Hemen yarın şurup alıp başlayacağım. Oğlum belirttiğim gibi çok fazla miktarda kaka yapıyordu. Son 3 gündür de hiç kaka yapmamıştı fakat biraz önce peşpeşe 3 kere inanılmaz ölçüde kaka yaptı. Her zamanki gibi çok haklısınız çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Yoksa biz kime güveneceğiz.
Ayrıca:
1- Burası çok kuru bir yer, acaba buhar makinasına ihtiyaç duyar mıyız, yoksa düzenli olarak serum fizyolojik mi kullanalım.
2-5 ay 5 günlüğüz ama henüz hiç gözyaşı dökmedik. Bunun için bir uzmana görünmeli miyiz?

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.