Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
papatyam13
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
|
Konu: ATEŞ Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 11:28 |
hocam merhaba, 32 aylık oğlum 2 gündür ateşli.39 a yakın ateşi oluyor.ateşi yükselince hasta oluyor düşünce oynamaya devam ediyor.grip belirtileri yok.kusma veya ishal yok.arada bir karnının ağrıdığını söylüyor.
hocam ısrarla doktora götürmüyorum ateşini kontrol edebiliyorum diye.ateşi 38,5 i görmeden ilaç vermiyorum.
hocam bu tablo uzun sürerse doktora götürmeli miyim? kaç gün böyle takibini yapmalıyım? bu durumda şurup kullansam yeterli mi,dönüşümlü fitil de kullanayım mı?
çok teşekkür ederim hocam...
|
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 118571
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 21:48 |
Aynen devam edin, Grip degil, antibiyotik gereken bir durum olsa bile, bu kadar hafif seyirli enfeksiyonlari tedavi etmemeniz sizin hayrinizadir. Bagisiklik bu sekilde gelisir ve kuvvetlenir. Genel durumunu takip edin, atesi dustugunde de "hasta" tablosu devam ederse, gosterin.
|
 |
papatyam13
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 22:49 |
hocam çok teşekkür ederim.sizden çooooooookkk şey öğrendim.sayenizde çoğu hastalığı doktorsuz atlattık.bunlara su çiçeği ve 6. hastalık dahil.çevremdeki insanlara anlatıyorum sizi,okumalarını tavsiye ediyorum.herkes benim gibi bilgilerinizden faydalansın istiyorum ama insanlar mevcut düzene o kadar alışmış ki söylediklerimi önemseyen çok az insan var.çocuğu doktora götürüp harfiyen verilen ilaçlara uymak sanırım onlara daha kolay geliyor. İYİ Kİ VARSINIZ VE İYİ Kİ TANIMIŞIM SİZİ. SEVGİLER...
|
- üzerinde Pek çok Meyveler Bulunan Bir Dalı, Meyvalar Aşağı Doğru çeker. Meyvasız Bir Dalın Ucu Ise, Servi Ağacı Gibi Havada Olur.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 12 Haz 2012 Saat 23:11 |
Maalesef, bizim insanlarimizda; "- Gozlerimi kaparim, vazifemi yaparim-" anlayisi cok yaygindir. Her toplum, layigini bulur. Birakin hastalari, ben meslektaslarima bile bazi seyleri anlatamiyorum. Ancak kafalarina vurulunca veya baslarina bir is gelince ogreniyorlar.
|
 |
papatyam13
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 23:19 |
merhaba hocam, çok şükür oğlumun yukarıda anlattığım hastalığını da doktorsuz ve ilaçsız atlattık  sadece ateş düşürücü kullandık.ateşten sonra çok şiddetli öksürük başladı.sanki boğazı ve ciğerleri parçalanıyordu.yine ilaç kullanmadık şimdi daha da azaldı öksürüğü. fakat:1) bu hastalıktan sonra soğuk soğuk terlemeleri oluyor oğlumun bunun sebebi nedir hocam önemli mi? 2)bir de iştahı çok kapandı yine hastalıktan sonra, ama sütü çok içiyor.hiçbir şey yemezse süt ile doyuruyor karnını.uzun bir süre sadece süt ağırlıklı beslenmesi sorun çıkarır mı? ÇOK TEŞEKKÜRLER HOCAM...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 23:50 |
Viral enfeksiyonlarin belirli bir sureleri vardir. Sureyi tamamlayinca iyilesirler. 1-Terlemeleri normal, hergun banyo yaptirin. 2- Buda normal, nekahat devresi gecsin, yine eskisi gibi yer.
|
 |
cagdilfeyzi
Üye
Puanlar: 19
|
Gönderim Zamanı: 23 Haz 2012 Saat 23:59 |
merhabalaroglumun tahlil sonuclarımı yazayım WBC:9,1 HCT 35,7 MCH 24,2 PLT 434 demir(serum)13 ug/dL demir baglama kapasitesi 315 ug/dL
oglum 22 aylık 5 gündür gecmeyen bir atesi var
doktor antibiyotik ve dönüsümlü 3 saat ara ile dolven ve calpol verdi birde depo antibiyotik iğne verdi ama ahal düşmeyen bir ates var su an hala yanıyor ne yapmam gerekli
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 24 Haz 2012 Saat 04:18 |
WBC: 9.1 ve hala antibiyotik veriyorlar vede hazretler onuda yeterli gormuyor, Depo antibiyotik igne veriyorlar. Hayret ki ne hayret. Belli bir sey, cocugunuz Grip geciriyor ve zaten 4-5 gun atesiniz olacak. Ayricada antibiyotige ragmen atesinin dusmemeside "viral" bir enfeksiyon oldugunu gosteriyor. Bu yasta boyle yuksek ates; ( Grip belirtilerinin olmamasi), 6. Hastalik isareti olabilir. Ates duser ve dokuntu baslarsa, bilinki 6.Hastaliktir. Bu durumda bu cins doktorlar, hatalarini ortmek icin birde; "-Allerji olmus-" deyip, allerji ilaclarini cocuga dayarlar. Ates ile fazla ugrasmayin. Ne kadar cok ates dusurucu ilac verirseniz, hastalik o kadar uzar. Zira ates cikmadan bagisiklik sistemi calismaz. Gerekmedikce, cocuk cok hirpalanmadikca, ates dusurucu ilac vermeyin. Bizim doktorlarin bunlari ogrenebilmeleri icin, bir 30 sene daha gecmesi sart.
|
 |