Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
biricigim
Katılımcı Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 192
|
Konu: aniden öksürmeye başlamak Gönderim Zamanı: 21 May 2012 Saat 00:34 |
sayın hocam,34 aylık oglum var.size danısmadan doktora götürmek istemiyorum.
oglum belli aralıklarda ,sebebini tam olarak anlayamadıgımız biranda öksürmeye baslıyor.ama bu öksürük birden boğulur sekılde oluyor.yüzü kızarıyor hatta bundan 15 gün öncesınde öksürmeye basladıktan sonra kusunca rahatladı.bugunde parkta oyun oynarken birden öksürmeye basladı 1-2 dakika sürdü gecti.bugün kusma olmadı.normalde gün içinde hiç öksürük,hırıltı yok.
oglum alerjik bünyeli bir cocuk.götürdügümüz cildiye uzmanı atopik dermatit oldugunu söylemisti.
şimdi yeniden doktora götürsem cagımızın teşhisi alerjik astım denmesınden korkuyorum.
bu durumda ne yapmalıyım?bize ne önerirsiniz?tesekkurler..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117980
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2012 Saat 05:22 |
Uyanikken, her 4 saatte bir burun deliklerine 10'ar damla Serum fiz. damlatin. Aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin, oksurdukce "Limonlu bal" verin, Atesi cikarsa, kotuye giderse, gosterin.
|
 |
biricigim
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2012 Saat 19:24 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Uyanikken, her 4 saatte bir burun deliklerine 10'ar damla Serum fiz. damlatin. Aksamlari yastigina 2 damla ColdMix damlatin, oksurdukce "Limonlu bal" verin, Atesi cikarsa, kotuye giderse, gosterin. |
hocam cevabınız için cok tesekkurler.
suan oglumun öksürügü yok ateşide yok hocam.sadece dün parkta oyun oynarken birden öksürmeye basladı 1-2 dakika sürdü ve geçti.bogulur gibi öksürdügü için cok korktum.
yalnız size sormak istedigim birsey daha var.
bu öksürügün allerjik olup olmadıgını anlayabilirmiyiz?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2012 Saat 22:41 |
Kosturup oynama sonucu solunum ile (gozle gorulmeyen)alinan, toz ve zerrecikler bu tip oksurmeye sebep olurlar, arkasi gelmez ise onemli de degildir. Fazla ugrasmayin, piyasa cakallari sizin gibi tedirgin anneleri bekliyor.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 23 May 2012 Saat 07:46
|
 |
biricigim
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 00:40 |
sayın hocam dün itibariyle oglumda önce ishal basladı,ardından bugun kusma vede ateş oldu.
öksürük yok.ateş olunca bulundugumuz yerdeki saglık ocagının aile hekimine gittik.
34 aylık olan oglumu doktor muayene ettikten sonra kulak ve bogazında enfeksiyon oldugunu ve bize kullanmamız için augmentin es 600/42.9 verdi.acıkcası ilacı kullanmakta tedirgin oldum fakat ateş devam edince yarım ölcek ogluma vermek zorunda kaldım.daha önce hic bu dozda surup kullanmadıgımız için size danışmak istedim.suruba devam etmelimiyim yoksa piyasadaki düşük dozundan mı kullanmalıyım?önerilerinizi beklıyorum,saygılar..
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 01:05 |
Neresini duzeltsekki??? 1- Ishali olan cocukta bu tip antibiyotikler kullanilmaz. Kullanilirsa, feci bir ishal baslar. 2- Augmentin ES, kesinlikle bu yasta kullanilamaz. Muhtemelen, pratisyen hekim. 3- Ishal ve kusma icin hicbir ilaci kullanmayin. 4- Cocuk cok rahatsiz olmadikca atesini dusurmeyin. Ates bagisikligi calistiracaktir.
|
 |
biricigim
Katılımcı Üye
|
Gönderim Zamanı: 26 May 2012 Saat 17:24 |
Dr.KadirTugcu Yazdı:
Neresini duzeltsekki???
1- Ishali olan cocukta bu tip antibiyotikler kullanilmaz. Kullanilirsa, feci bir ishal baslar.
2- Augmentin ES, kesinlikle bu yasta kullanilamaz. Muhtemelen, pratisyen hekim.
3- Ishal ve kusma icin hicbir ilaci kullanmayin.
4- Cocuk cok rahatsiz olmadikca atesini dusurmeyin. Ates bagisikligi calistiracaktir. |
sayın hocam cevabınız ıcın cok tesekkur ederım.
oglumun ishal ve kusması için hicbirsey kullanmıyoruz.zaten dün ishali gecmıstı ama kakası afedersiniz halen cıvık.
götürdügümüz doktor saglık ocagının pratisyen hekimi maaelsef bulundugumuz yerde cocuk doktoru yok 
hocam yalnız oglum gece yeniden ateşlendi.bogazı ateşler içinde yanınca bizde ateşin düşmesi için dolven verdik.
birde sizden cevap gelene denk sabah yarım ölçek tekrar augmentin es vermiştik.sımdı antibiyotıge baslamıs bulunduk.acaba piyasadaki ml si az olan üründen devam etmemiz gerekirmi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 27 May 2012 Saat 03:49 |
Hicbir sey vermeyin. Cocuk cok rahatsiz olursa, once bir Kan Sayimi yaptirip WBC degerine bakin, yuksek cikarsa, antibiyotik baslariz.
|
 |