Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Yine hastalik(ateş,grip)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumYine hastalik(ateş,grip)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 334
Mesajın Direkt Linki Konu: Yine hastalik(ateş,grip)
    Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 00:49
Merana hocam daha 1 hafta önce yeni duzelmistikki dün gece yine hafif ateşle bugün 39 U gecen ateşle başladı hastalığımız bugün saglık Ocağı'na götürdüm boğazlar kızarık dedi tabimi antibiyotik ama ben kullanmadım . Şikayetlerimiz ates boğaz ağrısı halsizlik iştahsızlık az burnu beyaz akıyor . 4 gün önce kuzeni aynı sekilde hastalandı . Bizim her gribin sonu akciğerlere iniyor mikroplar nefes alış veriş hızlanıyor. Su an oksuruk yok acaba yine balgami ciğerlere atarmi diye korkuyorum. Serum fizyolojik bellimin cold mix kullandım bi ölçekte prrebron verdim balgami incelesin diye bilmiyorum dogrumu yaptım.hocam eğer tekrara ciğerlere inerse ne yapmalıyım . Ventolin fisfis var evde ondan mı yoksa bricanly kullansammi nefesi daralırsa. Biliyorum bende ilaç kullanmak istemiyorum ama ciğere inince çok korkuyorum . Antibiyotik berikiler doktorlar onun yerine sizin maillerinizde onerdiklerinize bakıyorum . Siz ciğerlere inen hastalarımıza ne öneriyorsunuz bu durumda. Şimdiden çok sagolun
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117869
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 01:24
Artik ben bile buralardan ogrendim; Atesi olan her cocugun bogazi kizarik, hepsinde hadise goguse iniyor, her cocuga zaturre bile olsa mutlaka Astim ilaclari veriliyor. Idrar tahlili istenen her hastaya ; idrarada lokosit goruldu diye IYE teshis ediyorlar, basit bir kan sayimini bile degerlendiremiyorlar, ne WBC, nede HGB normal degerlerinden haberleri var.  Buna da doktorluk diyorlar. Helal olsun, ne diyelim. Siz sadece benim anlattiklarimi yapin. Benim usulde basta biraz sikinti cekersiniz ama sonu rahat oluir.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 01:30
Hocam ben dici zaten 2 senedir takip ediyorum. Diz burdaykende 3 kere size getirmiştim ama bizim gercekten göğüse iniyor evet antibiyotik yazlıklar direkt ama bn kullanmıyorum. Benim sormak istediğim eğer tekrar nezle bslgam göğüse inerse ne yapmalıyım bu durumda bende tekrar o ilaçları kullanmak istemiyorum yani siz gittiğinizden beri ne yspcagimi şaşırdım . Eğer akciğerlere inerse grip akciğerlerden atmak icin n yapmalıyım
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 18:16
1-Perebron; gunde 3x1 olcek, (tok karnina) baslayin, oksuruk azaldikca dozu azaltarak kesin.
2-Bol, sicak su buhari uygulayin.
3-Burnunu 4 saatte bir serum fiz ile temizleyin, uykudan uyandirmayin.
4-ColdMix yastigina 2 damla damlatin, bulamazsaniz, gogusune "findik kadar" Vicks surup ustunu ufak bir havlu ile ortun.
5-Istirahat etsin. Atesi cok sart olmadikca dusurmeyin.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 18:43
bugun 2.5 uncu gunumuz hocam ates basladıgından beri.bogaz agrımız devam edıyor.serum fızyolıjık ballımon cold mıx bıde ılıadın kullanıyorum. 2 gundur.bugun burnumuz akmaya basladı beyaz akıntı.ama halsızlık var.gunduz hıc ates dusurucu vermıyorum.aksma dogru ates cıkıyor.yanı grıp belırtılerı.dogrumu yazdım hocam bıde sızden oay almak ıstedım.4 5 gun surer ates dımı.ılk 3 gun daha mı zor ecıyordu.suan cok halsızz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Mar 2012 Saat 19:09
Ilk 4-5 gun biraz sikintili gececek, merak etmeyin.
Yukarı Dön
semuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2012 Saat 18:13
merhaba hocam gecen salı baslayan atesımız 4 gun surdu ve bitti.1 hafta gectş ama hala huysuzluk huzusuzluk lstahsızlok sıkıntımız devam edıyor. burun akıntımı vAR aynı yontemleri uyguluyoruz.bu ne kadar devam eder acaba baska bı enfeksoyon baslamısmıdır.yada bunlar normalmı.ılk baslarda bukadar huysuz degıldi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2012 Saat 19:42
Ilk gunden sayarsak, 2 hafta surer. Hastalik iyilestikce burundaki akinti koyulasacak, su gibi olan akinti once beyaz, sonra sari/yesil ve en sonunda "Bally" gibi olup gececek.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.