Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - öksürük ve ilaçsız atlatmak
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumöksürük ve ilaçsız atlatmak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: öksürük ve ilaçsız atlatmak
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 14:19
iyi günler dr bey,eşim öksürüyordu ve burnu akıyordu gece oğlumda öksürmeye başladı daha önce öksürük deneyimimiz oldu ve ilaç kullandık maalesef bricanly zaditen ve burun spreyi,sizin öksürükle ilgili yazdıklarınızı okudum bu sefer ilaç kullanmak istemiyorum,limonlu ballı karşımdan verdim korkarak da olsa beynimize yer etmiş bir yaşından önce bal zararlı diye:) bu karışımda bal mı etkili limon mu limonu her seferinde yeni mi kesmek gerekir vitamini kaçar mı? Karışımı direk mi vereyim yoksa sulandırıp şurup gibi mi?Zencefil de kullandım zararı olur mu?Önce ki öksürük de gece yoktu gündüz vardı bunda hem gece hem gündüz var o zaman dr nemli ortam olmasın alerjik bakteri ürer nemli ortamda demişti şimdi odası nemli mi olsun kuru mu, anladığım kadarıyla öksürüğü kesmemek gerekiyor peki ne kadar sürmesi normal zatüre salgını var burda,öksürük de bol sıvı tüketmek gerekir değil mi meyve suyu versem olur mı sık sık sütüm az da su da içmiyor,tavuk suyuna  çorbada iyi geliyor diyorlar doğrumu içinde karabiber ve sarımsak olacakmış zararı olur mu karabiberin sarımsağın?Birde oğlum başına vurup duruyor bugün başı ağrıyor olabilir mi başı hafif ateşli ve gözleri sulanıyor.

Artık süt vermeye başlıycam günlük süt alımı 500 ml altında olmasın diyorsunuz emziriyorum ama sütüm az yeterli mi bilmiyorum  inek sütünü 250 ml versem kalanını emzirerek tamamlıyormuyumdur?

Şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117839
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mar 2012 Saat 19:11
Limonlu balda her ikiside etkili, evvelden hazirlayip ufak bir kavanozda tutabilirsiniz. 3-5 gunluk hazirlasaniz yeterli olur. Mevzuu; C vitamini degil. Ayrica, oksuruge iyi gelen : Karabiber ve Zencefil, aci geldigi icin kucuk cocuklarda kullanmiyoruz, eriskinlerde iyi oluyor. Tavuk suyu veya sicak iceceklerde ( ihlamur, salep gibi) iyi gelen, sicakliktir. Bunlarin hicbirinde "Ilac" vasfinda madde yoktur. Kucuk cocuklarda bu sivilari "kaynar" icemeyecekleri icin, bosuna ugrasmayin. Sut isine gelince, oncelikle "son damlasina kadar" anne sutunu verin, ustune icirebildiginiz kadar inek sutu verin.  
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2012 Saat 08:11
Teşekkür ederim dr bey dün iki defa verdim karışımdan gece öksürmedi ama yine gazdan uyutmadı:)bugünde karışıma devam inşallah ilaçsız atlatıcaz sayenizde,serum fizyolojikde kullandım,cold mix den bahsetmişsiniz dün eşim bir sürü eczane gezmiş yok demişler bir çoğuda öyle şeyler kullanmayın  demişler sanki onlara soran var eşimde depolarından getirtmemiş.Ben yastık kullanmıyorum oğluma öksürükte başın yüksek olması daha iyi  sanırım dün denedim yastık üstünde durmuyor ki beşiğinin içini turluyor sabaha kadar, yastık kullanmakta sakınca var mı?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2012 Saat 18:14
Ilk 1 sene 'yastik' kullanmayin,ama oyle rahat ediyorsa, yastigi bas hizasinda yataginin altina koyabilirsiniz.  ColdMix; 5 TL. lik bir ilac, tabiiki sevmezler. O kadarcik cocuga Ventolin yazin, bakin nasil verirler, ustune ustelik birde "iyi doktor" olursunuz. ColdMix bulana kadar, mendilin icine 'findik kadar' Vicks koyup, basucune yerlestirin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Mar 2012 Saat 18:17
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2012 Saat 19:25
yastık kullanmıyorum da öksürük için sordum dediğiniz gibi yaparım,coldmixi eşim alıcak vicks yok maalesef evde,bugün ateşi de var öksürüğü çok fazla değil başka bir şeyden olabilir mi müdahale etmem gerekir mi yani doktora götürelim mi  ateş düşürücü vermek istemiyorum ama bir şey olursa diye yinede endişeliyim keyfide yok çok neşeli bir bebektir zorla gülüyor,  ince mi giydireyim yoksa terleteyim mi gün içinde bir defa terledi,evde calpol var gerekirse vereyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2012 Saat 00:43
Atesi kac dereceye cikarsa ciksin, ancak rahatsiz olursa ates dusurucuyu verin. Calpol en rahat kullanabileceginiz bir ilac.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2012 Saat 08:28
Teşekkür ederim dr bey zaman ayırdığınız için gece çok ağlayınca bir çay kaşığı calpol verdim bana kalsa vermiycektim...hastalık başlamadan bile ilaç ver diyen bir toplumda yaşıyoruz insanlara laf anlatmak zor.Öksürük ateş ve burun tıkanıklığı aslında tıkanık da değil tam yine de zor nefes alıyor doktora gerek yok değil mi ilaçsız atlatıcaz diye çok direniyorum çevreme içimde yine de korku var yanlış yaparsam diye,geçmeyince bak sana demiştik diyecek olan çok,sabrınız için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2012 Saat 18:24
Ilac vereceginiz zaman, daima kutusundan cikan olcegi kullanin. Her evdeki "cay kasigi' farkli oldugu gibi, bazi ilac kutularinda yazan "Cay kasigi", Ingiliz cay kasigi olup, bunlarin hepsi (standart olarak) 5ml. iltiva eder. Halbuki bizdeki 'sacmasapan' cay kasiklarinin bazisi 1ml. bile almaz. Allahtan bizim doktorlar bunlari bilmiyor ve verdikleri son derece etkili Astim ve Allerji ilaclarini, cay kasigi uzerinden veriyorlarda, ilaclar etkili olmuyor.Yoksa, 'olcek' hesabi ile verseler, cocuklarin cogunu kaybetmis olurduk. Gariban ailelerde ilac verdiklarini ve bu ilaclar sayesinde cocuklarinin iyilestigini zannediyorlar. Allah koruyor.  
 COK ONEMLI; Bu sebeple, bana ilac sordugunuzda, mutlaka kilo ve yasini belirtin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Mar 2012 Saat 18:26
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.