Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - kasılma?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumkasılma?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121
Mesajın Direkt Linki Konu: kasılma?
    Gönderim Zamanı: 19 Şub 2012 Saat 13:19
İyi günler dr bey 13 aylık bir yeğenim var kız 9 kilo 76 cm bundan üç ay kadar önce böbreğinde kristal olduğu söylendi idrar yolunda iltihap gerçi tam da teşhis koyamadılar da.. Dr götürme sebepleri yeğenimin kasılması  oldu bu nasıl tanımlanır bilemediğim için kasılma diyorum günde üç dört defa ayaklarını ve ellerini birleştiriyor ve kasılıyor o an çok terliyor ve eğer elinde bir şey varsa onu sıkıyor kuvvetlice yoksa ellerini birleştirip sıkıyor dün bede şahit oldum yüzünde acı bir ifade acıçektiği belli bir iki dk sürüyor bu, dr a bu yüzden götürmüşler idrarla böbrekle alakalı denilmiş sonra yok huyu böyle yapısı böyle denilmiş bu nasıl yapı anlamadım... çocuk resmen acı çekiyor ve çok huysuz sinirli akşama kadar huzursuz çocuk, emeklemiyor yürümüyor bir yere tutunup kalkamıyor annesi tutunca yürüyebiliyor,bu durum altını değiştikten sonra oluyormuş daha çok birde idrar yaptığı yer morarıyormuş, bu nedir dr bey hangi doktora götürmeleri gerekir boşu boşuna antibiyotik kullandı belkide iltihap var denilerek,kemik gelişimiyle alakalı bir durum olabilir mi?Bu konuda çaresiz ablam artık o anın videosunu çekip göstericek doktora başka çaresi kalmadı.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117942
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2012 Saat 20:55
Cok acemi doktorlara catmislar. IYE boyle olmaz. Idrar tahlilinde NITRIT(+) olursa IYE var demektir. Kasilamalari cok muhim. "Hipokalsemik tetani"  veya "Tetanoz" olabilir. Mutlaka bir Universite hastanesinda gostersinlar. Eger imkanlari varsa, Hacettepe ye gitmelerinde buyuk fayda vardir. HEMEN.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2012 Saat 08:34
Teşekkür ederim dr bey, ciddi bir rahatsızlık mı yani tedavi edilir değil mi bu durum 3-4 aydır var kalıcı bir hasar bırakır mı,ablama söyledim götürecekler tekrar teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2012 Saat 18:07
Ilk gun aklima gelmedi bir de "Infantil Spazm", veya bazi norolojik hastaliklardan ( West sendromu gibi) olabilir. Mutlaka universite ortaminda gorulmesi sart.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Şub 2012 Saat 18:12
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2012 Saat 08:31
Teşekkür ederim dr bey,umarım kötü bir rahatsızlık değildir bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum:(
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2012 Saat 13:31
Dr bey söylediğiniz gibi yeğenimi üniversite hastanesine götürdüler,kan tahlilleri norma çıkmış öyle demişler tahlil sonuçlarını vermemişler dosyasına koymuşlar eeg için gün verilmiş nisanda epey var,hipokalsemik tetani ya da tetanoz olsa kan tahlilinde çıkardı değil mi, bu durumda west sendromu olabilir mi bu epilepsi oluyor değil mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2012 Saat 19:32
Tahlillerin iyi cikmasi; hipokalsemi veya Tetanoz aleyhine. West sendromun da ise, cocugun durumunun hala duzelmemis olmasi gerekir.
Yukarı Dön
eflalim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2012 Saat 17:40
Hala devam ediyor,çok sinirli bir bebek hiç o kadar sinirli bir bebek görmemiştim sinirden yapıyor olabilir mi sizi de meşgul ediyorum eeg sonucunu beklemek lazım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.