Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Sinüzit mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumSinüzit mi?

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Konu: Sinüzit mi?
    Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 05:54
Merhaba Kadir Bey,
Öncelikle göstermiş olduğunuz özveri için önce kızım ve kendi adıma sonrada tüm site üylerinin adına çok teşekkür ederim.

Kızım ocak 2008 doğumlu neredeyse eylül ayından beri sürekli grip.
En son 1 ay önce grip oldu gribi geçti.Bazen öksürük oluyor özellikle sabah kalkınca.balgamı var.KBB alerjik-sinüzit demişti.1 ölçek zyrtec vermişti.Ama burnu açık nefes alımı normal ama yattığında horultular geliyor.Burnundan nefes alıyor.Dr.un verdiği burnu yıkamak için kuru toz var su ile karıştırıp solüsyon hazırlanıp burun yıkanıyor onuda uyguluyorum geçen hafta burnu açık ama horultuları var diye iliadin de sıkmıştım günde 2 bazen 1 ama değişiklik olmadı tekrar gittim dr.a.geçen hafta salı Bu sefer zinnat AB ve sudafed yeşil olanından verdiler 1 ay oldu geçmedi horlama ve huzursuzluk var.burun açık olmasına rağmen geniz akıntısı ve ses değişimi horlama var diye.Çocuk dr.da bekleyelim hemen ab kullanmayalım diyor ama.Ne yapacağımı şaşırdım WBC de buda görünürmü ne yapmalıyım huzursuzluk var,geniz akıntısı ve horlamada.Sarı-yeşil akıntı şu an yok olmuştu ama burun banyolarıyla geçti.

Tedavi edilmezse sinüzit .geniz akıntısı astımı bronşiti tetikliyor yada sinüzit kronikleşiyor diye okudum çok endişelendim.Ab kullanılmalı mı? Zyrtec vereyimmi? Eğer gripse zyrtec verilmez diye okumuştum eski sorularda iyice kafam karıştı.Burnu açık ama bu horlama,ses kısıklığı endişelendiriyor beni :((( Bende alerjik astım hastasıyım ve bu yüzden tedirginim.Ne yapmalıyım? AB ne zaman kullanılmalı sinüzitte.Burnu açık iliadini kullansam geride akıntı varsa çözermi? Teşekkür ederim.saygılarımla.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118556
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ara 2011 Saat 18:19
Hicbir ilaci kullanmamaniz en iyisidir. Antibiyotik vermemesi iyi bir doktorunuz oldugunun isareti, sakin degistirmeyin. Adi gecen ilaclarla saglayacaginiz suni iyilesmenin bedeli agir olur. Sadece burnuna 10'ar damla serum fiz. damlatin, yeterli olmaza, Iliadin ped. damla kullanabilirsiniz (Gunde 2x2 ser damla, 3 gun). Birde aksamlari yastigina 2 damla "Cold-Mix" damlatmanizin faydasi olur. Eski mallerede bakin.  
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2011 Saat 05:16
Kadir Bey kızımın burnu açık ama burnun yıkadığımda birşey çıkmıyor ama sesi bir tuhaf burnunun arkasında bir doluluk var ve burnundan konuşuyor.yatınca her zaman ve çok şiddetli olmasada düz yattığında bir horultuda oluyor dediğim gibi şiddetli değil.Sabah kalkıncada hafif öksürük gece uyurkende dikkat ettim arada yutkunuyor sanırım geniz akıntısı var.Uzun sürdü.Yapabileceğim başka birşey varmı? Böyle bir durumda iliadin sıkılırmı burun açık ama arkası tıkalı gibi.Ne düşünüyorsunuz? tekrar teşekkür ederim.bu arada AB hiç vermedim 1 ay oldu.Sadece burun spreyleri okyanus suyu ve burnu çok tıkandığında iliadin kullandım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118556
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2011 Saat 18:46
Gripte, burun tikanikliligini akinti(sumuk) degil, burun mukozasindaki odem yapar . Tuzlu su odemi cozuyor, bu yetmezse, Iliadin burun damlasi kesin cozer.Bu durumda, sakin antibiyotik vermeyin.  
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2011 Saat 02:55
Bu ödem ne kadar sürer Kadir Bey.Ben hiç aksatmadan burnu açık olsa bile  günde 2 defa okyanus suyundan sıkıyorum 2 3 günde birde burun banyosunu yapıyorum.Ne kadar zamanda çözülür, deniz suyu daha  sık mı sıkmalıyım?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118556
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Ara 2011 Saat 19:11
Viruslar vucuttan atilana kadar odem, dolayisi ile tikaniklik surer. Serum fiz. her 4 saatte bir kullanin.
Yukarı Dön
keskine Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 09 Mar 2009
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 451
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 05:30
Neredeyse 1 ayı geçti grip Kadir Bey ve dediğiniz gibi hiç bir ilaç kullanmadım bol bol hypomer dışında arada birde iliadin ama dediğim gibi grip bitti ama düz yattığında bir horlama var ve gün içinde burnu çekince ses geliyor yani geniz akıntısı var.Öncedende verilmişti zyrtec alerjik bünyeli diye. Doktorumuz olmassa 15 gün deniyelim şurubu ,burnunada alerji için sprey veriyim 15 gün denşiyelim dedi.Sonra vazgeçmişti.Ama geniz akıntısı geçmeyince ben 2 .günü bugün 1 ölçek zyrtecten verdim zararı var mıdır? eğer alerji olasılığı gerçek ise akıntı ne zaman tam olarak geçer bugün koyulaşmaya başladı burundaki ses değişti.
Burnuna sprey kullanmalı mıyım alerji için?
Birde gerçekten sinüzitse hiçbir ilaç kullanılmadığı için kronikleşirmi? geniz akıntısı alerjik bünyelilerde astımı tetikliyor diye okudum ve çok korktum Kadir Bey?
Burnundan rahat nefes alıyor ama burnunu arada bir çekince ses geliyor yani içine çekebilecek akıntı oluyor sanırım.Tarif edebildiğimi ümid ediyorum :) Çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif
Puanlar: 118556
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2012 Saat 18:31
Sabirli olun, vucut kendi kendini duzeltmesini ogrenmesi lazim. Tuzlu suya devam.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.