Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - GEÇMEYEN BOĞAZ ENFEKSİYONU
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumGEÇMEYEN BOĞAZ ENFEKSİYONU

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EVREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 58
Mesajın Direkt Linki Konu: GEÇMEYEN BOĞAZ ENFEKSİYONU
    Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2011 Saat 13:19

MERHABLAR DR. KADİR BEY

ÖNCELİKEL SİZLERDEN ALLAH RAZI OLSUN BU KADAR ANNEYİ BİLGİLENDİRDİĞİNİZ İÇİN

BENDE SİZİN ENGİN BİLGİLERİNİZDEN FAYDALANMAK İSTİYORUM VE DANIŞMAM GEREKEN BİR SORUNUM VAR İNŞALLAH YARDIMCI OLURSUNUZ

BEN ÇALIŞAN ANNEYİM 14,5 AYLIK KIZIM VAR GEÇMEK BİLMEYEN BOĞAZ ENFEKSİYONU SORUNUMUZ VAR ÖNCELİKLE SİZE HİKAYEMİZ ANLATAYIM Kİ BANA DAHA KOLAY YARDIMCI OLABİLESİNİZ

KIZIM 6 AY ANNE SÜTÜ ALDI ARA ARA DEVAM SÜTÜ VEYA PRİNÇ UNU VERDİM AMA ÇOK SIK DEĞİL ELLİMDEN GELDİĞİNCE AZ VERDİM  ÇALIŞAN ANNE OLUNCA ANNE SÜTÜNÜ HERZAMAN VEREMİYORDUM 6 AYIMIZDA KIZIM EK GIDAY GEÇERKEN ANNE SÜTÜNÜ AZALTI  KİLOSUDA YAŞATILARINA GÖRE FAZLAYDI ŞİMDİ İSE TAM TERSİ YAŞITLARINA GÖRE DÜŞÜK BEN BUNU ÇOK SORUN ETMEMEYE ÇALIŞIYORUM ÇÜNKÜ İŞTAHSIZ BİR BEBEK

ANNE SÜTÜNÜ 8,5 AYA KADAR AZDA OLSA TÜM CABALARIMA RAĞMEN VERDİM

GELEYİM SADEDE 6 AYIMIZDA BOĞAZ ENFEKSİYONU GEÇİRDİK HEMDE EPEY AĞIRDI  (ANNE SÜTÜNÜ BIRAKMA SEBEBLERİMZİDEN BİRİDE O DÖNEMDEKİ BOĞAZ ENFEKSİYONU DİE DÜŞÜNÜYORUM)

DOKTORUMUZA GİTİĞİMİZDE O ZAMAN  DOKTOR 3 TANE İĞNE İKİ DAMLA BİR BOĞAZI İÇİN BİR BURNU İÇİN ARTI BİRDE BİR ŞURUP VERDİ ONUNLA İYİ OLDU 15-20 GÜĞN SONRA HASTALIK YİNE TEKRARLADI VE O GÜN BU GÜNDÜR HER AY AYNI RAHATSIZLIK TEKRALAYIP DURDU HER AY BOĞAZ ENFEKSİYONU GEÇİRDİK HEP İĞNE VE ANTİBİYOTİK KULLANAMAK ZORUNDA KALDIK KIŞ AYLARINDA AYDA 2 KEZ BOĞAZ ENFEKSİYONU GEÇİRDİĞİDE OLDU  KIZIMIN

2 KEZ KAN SAYIMI YAPILDI İLKİ 8 AYLIKKEN DOKTOR BİŞY YOK DEDİ KAN TAHLİLİ İÇİN AMA YİNE BOĞAZ ENFEKSİYONU TANISI KONDU 2 SAYIMIDA HAZİRAN AYINDA YAPILDI DOKTORUMUZ KANINDA MİKROP VAR AYRICA KANSIZLIK VAR DEDİ KAN İLACI KULLANIYORUZ  3 İĞNE VE ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ UYGULANDI  ARTIK KIZIM İYİ OLMUŞTUR DİE DÜŞÜNÜYORDUM AMA YANILMIŞIM

TEMMUZ AYINDA DÜŞMEYEN YÜKSEK ATEŞLE ACİLE GİTTİK ORADAKİ DOKTOR YİNE BOĞAZ ENFEKSİYONU TANISI KOYDU ÖNCESİNDE BURUN AKINTISI VARDI BEN ÖNEMSEMDİM GEÇER ARA HASTALIĞIDIR DİE AMA MAALESEF DEĞİLMİŞ YİNE ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ UYGULADIK

ŞİMDİ KIZIMIN BURNU AKIYOR VE ARA ARA ÖKSÜRÜYOR VE YİNE BOĞAZ ENFEKSİYONU GEÇİRİYOR TAHMİNİMCE

TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK İMMİNOLOJİSİNDEN RANDEVU ALDIM ÇARŞAMBA GÜNÜ İÇİN İYİ Mİ ETTİM KÖTÜMÜ BİLEMİYORUM TIP FAKÜLTELERİ HİÇ BİR ZAMAN BANA CAZİP GELMEMİŞTİRDE  AMA ÇOCUK İMMİNOLOJİDE BİR TEK ORDA VAR  

BENİM SİZDEN RİCAM NE YAPMAM GEREK KIZIMA İLAÇ KULLANAMK İSTEMİYORUM ARTIK KIZIM İLAÇ BAĞIMLISI OLDU NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM ANTİBİYOTİKSİZ İYİ EDEMİYORUM ANTİBİYOTİĞİN ETKİSİ GEÇİNCE RAHATSIZLIĞI TEKRARLIYOR YOL GÖSTERİN LÜTFEN HOCAM NE YAPMAN GEREK NERDE YANLIŞ YAPIYORUM

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER İLGİNZİ VE ALAKANIZ İÇİN

SAYGILAR....

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118364
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2011 Saat 10:19
Yapılmış olan eski "Kan sayımlarına" tekrar bir bakın. WBC (Lökosit) değerleri düşük olanlarda antibiyotik gerekmiyordu. BASİT BİR BOĞAZ ENFEKSİYONU İÇİN BİLE İĞNE ŞEKLİNDE ANTİBİYOTİK VERİYORLARSA, İŞİNİZ ÇOK ZOR . Bu yaşta bir çocuğun sık hasta olmasını istemiyorsanız, insan temasını azaltmanız gerekir. Eski maillere de bakın
Yukarı Dön
EVREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2011 Saat 12:38
teşekkürler kadir bey
doktora gitmesem öksürüğünü kesemiyorum kızımın mecburen gidiyorum doktorlar ne dersede uygulamak zorunda kalıyorum çünkü yeterki iyi olsun onun acı acı öksürmesi acı çekmesi huzursuz olması beni çok üzüyor CryCryCryCrymecburen doktorların dediklerini yapıyorum çünkü başka ne yapamam gerektiğini bilmiyorum kızımı iyi etmek için
kızımada kayınvaldem bakıyor kalabalık bri aileyiz 5 kişilk aileyiz ayrıca kızım gün içinde kimlerle temas kuruyor bilemiyorum götürmeyin kimse gelmesin desemde dinlemezler ayrıca kimseyede böyle bir yasak koyamam ki afff CryCryCryafff afff afff aff
Yukarı Dön
EVREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2011 Saat 16:39
TESTADI LABKABULTARIHI TESTSONUC REFERANSARALIK BIRIM SONUCNOTU STATU
Bazofil   0,15 0 - .2 K/mm3    
Bazofil%   0,776 0 - 2 %    
Bilirubin 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - 3.4 µmol/L    
CRP(sensitif) 6/21/2011 2:32:53 PM 26,1 0 - 10 mg/L   *
Dansite 6/21/2011 5:17:54 PM 1,02 1.005 - 1.03    
Eozinofil   0,041 0 - 1 K/µL    
Eozinofil %   0,214 0 - 7 %    
Epitel 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - 10 HPF    
Eritrosit 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - 5 HPF    
Eritrosit Sayımı   4,98 3.5 - 5.2 M/µL    
Glukoz(İdrar) 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - 1.7 mmol/L    
Hematokrit   35,1 32 - 42 %    
Hemoglobin   12,2 11 - 14 g/dL    
Keton 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - .5 mmol/L    
Lenfosit   7,21 1 - 4 K/µL   *
Lenfosit%   37,2 20 - 46 %    
Lökosit   19,4 6 - 17.5 K/µL   *
Lökosit(İdrar) 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - 10 HPF    
MCH   24,6 27 - 32 pg   *
MCHC   34,8 32 - 36 g/dL    
TESTADI LABKABULTARIHI TESTSONUC REFERANSARALIK BIRIM SONUCNOTU STATU
MCV   70,5 80 - 96 fL   *
MPV   7,72 7 - 12 fL    
Monosit   2,06 0 - 1 K/mm3   *
Monosit%   10,6 3 - 10 %   *
Nitrit 6/21/2011 5:17:54 PM Negatif        
Nötrofil   9,92 2 - 7.8 K/µL   *
Nötrofil %   51,2 40 - 72 %    
Protein 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - .1 g/L    
RDW   16,6 11.6 - 15.5 %   *
Reaksiyon (pH) 6/21/2011 5:17:54 PM 5 5 - 8.5    
Trombosit   364 150 - 400 K/µL    
Urobilinojen 6/21/2011 5:17:54 PM 0 0 - 17 µmol/L  

en son kan ve idrar  tahlilerimzide bu şekilde

bir önceki kan sayımızdada hiç bişy çıkmamıştı daha doğrusu dokor bişy yok dedi boğazındaki kızarıklığa göre antibiyotik vermişti

hocam kusura bakmayın sizin değerli vaktinizi alıyorum tahililerden pek anlamdığım için burda yayınladım hakkınzıı helal edin

Düzenleyen EVREN - 15 Ağu 2011 Saat 09:39
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ağu 2011 Saat 11:02
Haziran ayındaki hastalığınızda "antibiyotik" gerekli idi, şimdikini bilemeyiz. Anemisi de yok. Öksürük, vücudun savunma sistemidir, mikropların Akciğerin daha alt kısımlarına inmesini önler. Siz öksürüğü kestikçe mikroplara yardımcı oluyorsunuz. Eski maillere bakın neler yapacağınız oralarda yazılıdır.
Yukarı Dön
EVREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2011 Saat 09:38
çok teşekkür ederim çok mutlu oldum doktorumuz kansızlık var dediğinde çok üzülmüştüm  hocam sizden allah razı olsun bundan sonra rabbimin izniyle sıkı takipcilerinzidenim  yeni üyeyim ve maillerinize fırsat buldukca tek tek bakıyorum kızım öksürdükce ben dayanamıyorum öksürüken ağlıyor acı çekiyor ve çok üzülüyorum ama sizi dinleyeceğim artık allahın izniyle ilaç vermeyeceğim inşallah
çalıştığım içinde kendimi çok suçlu hissediyorum  onun hastalıklarına sebeb oluyorum çünkü
şimdilki hastalığı için doktora götürmedim henüz ilaç olarakda antibiyotik vermedim ama malsef ki pedudus verdim 2 gün kadar sizin maillerinzi okuyunca onuda bıraktım çok şükkürki kızımda düzelmeye başladı haifif hafif öksürük var ama geçicek inşallah
 çarşamba günü tıp fakültesinde cocuk imminolojisinden randevu almıştım hastalığımız sürekli tekararladığı için çözum bulmak adına ama şimdi kararsızım gidip gitmemek konusunda 
yapılan tahlilleri sizinle paylaşsam bana yol gösterirsiniz değil mi hocam biliyorum kafanızı ağrıtıyorum ama bilinki duacınızım sizi tanımış olmak büyük şans gerçektende
cold mix damlayı bulamıyorum büyük bir şehirdeyim ama daha kapsamlı eczanelere bakmam gerek sanırsam
herşey için çok teşekkürler hocam iyiki varsınız

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2011 Saat 09:51
ColdMix bulamıyorsanız, göğüsüne "fındık kadar" Vicks Vaporub sürüp, üstüne 2 kat tülbent koyun. Çocuğun bağışıklığında bir şey yok.
Yukarı Dön
EVREN Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağu 2011 Saat 10:00

tamam hocam teşekkürler

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.