Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
semra**
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
|
Konu: karın ağrısı Gönderim Zamanı: 03 Haz 2011 Saat 10:24 |
Hocam 5.5 aylık kızım 3 gün önce huzursuzlanmaya başladı ateşi 38.5 tu.Kendiliğinden düşüp çıkan ateşi vardı.Ertesi gün yine akşam saatlerinde aniden çıkıp düşen ateşi oldu.Gündüz çok huzursuz emmek istemiyor kucağıma aldığımda başını geri çekerek başlıyor ağlamaya.Gece inliyor arada bir ama gece ateşi olmuyor.Elimi karnına masaj yapar gibi götürdüğümde basıyor feryadı.Bebeğim uykusu güzel gazı bile arada bir olan bir bebek Bu hafta nesi var anlayamadım.gıcık tarzında öksürüğü var kulak boğaz muaynesinde bişey çıkmadı sağlık ocağında.Ama idrarı kesik kesik yapıyor iye olabilir mi? ve gaitası çok düzensiz arada pütürüklü cıvık sarı,bazen sakız yutmuş gibi beyaz katı bazende yeşil yapıyor.Anne sütü her isteyişte veriyorum almak istemediğinde mama teklif ediyorum en fazla 60 ml mama alıyor günlük anne sütü hariç 180 ml alıyor.Çok su içmek istiyor 1 çay bardağı suyu tek seferde içiyor. problem ne olabilir sizce ?
ayrıca atopik dermatit vardı fakat çok şükür uzun süredir söndü ama aşırı derecede saçımız ve gözlerimizi hala kaşımaya devam ediyoruzz.Tavegyl kullanıyorduk hiç bir faydası olmadı.
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 117879
|
Gönderim Zamanı: 04 Haz 2011 Saat 10:13 |
Altın sarısı olması gereken kaka "yeşil" renge döndü ise, çok aşırı yediriyorsunuz demektir, sakın zorlamayın, kakası tekrar altın sarısı renge dönene kadar da anne sütünden başka bir şey vermeyin. Çok su içmesi, koyu mama hazırladığınıza işarettir. Tam 30ml. suya 1 ölçek hesabı ile sulandıracaksınız. ( Ben 4 aydan sonra mama değil, kutu sütü veririm). Beraberinde cilt problemlerininde olması, aşırı sıcak tuttuğunuzun işaretidir. Mamayı kesin, çok giydirmeyin, çok yedirmeyin.
|
 |
semra**
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 08:39 |
Hocam 5 dk kendi başına oynarsa acı çekiyormuş gibi başlıyor bağırarak ağlamaya kucağıma alıp emzirmeyi teklif ediyorum yok susmuyo bağırarak ağlıyo.Dün gece yine ağlayarak uyandı kucağıma aldım emzirmek için bir anda kafası geriye doğru attı ve kasıldı ve gözleri falan garipleşti.Bir kaç saniye sürdü havale olabilir mi ateşi yoktu ölçmedim ama vücudu sıcak değildi.sonra yine ağlamaya başladı biraz sakinleşince tylol verdim uyudu. Gıcık tarzı öksürüğü kesilmişti dün gece boğucu öksürük devam etti.Yani gribe benziyor sanki ama diğer geçirdiği griplerden çok farzlı çok ağrısı var ama neden bilmiyorum.
|
 |
semra**
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 08:42 |
hocam birde bu ayda artık tuttuğumuz zaman kucağımızda ayaklarının üstüne hafif basması gerekmiyor mu?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 14:02 |
Hiç doktor gördümü?? Bir görülse iyi olur.. Hem öksürük, hem basma yönünden bir görülürse, iyi olur.
|
 |
semra**
Üye
|
Gönderim Zamanı: 06 Haz 2011 Saat 16:54 |
Hocam sabah götürdüm EEG istediler.devlet hastanesi 30 hazirana gün verdi bu yüzden özel hastane araştırıyoruz. Hocam ne olabilir bebeğimde havale geçirdiyseki dr ateşsiz daha tehlikel
i keşke ateşli olsaydı dedi
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2011 Saat 10:02 |
Havale ile alakası yok.. Ne ateşlisi, ne ateşsizi böyle bir durum yaratmaz.. Uyduruyorlar. Doğuştan bir hastalık olabilir, veya belkide, tamamen normal, zamanla düzelecek.
|
 |
semra**
Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Haz 2011 Saat 19:27 |
teşekkür ederim hocam bugün eeg çektirdik sonuç temiz çıktı.
idrar tetkikinde idrar yolu enfeksiyonu çıktı
Wbc değeri ise 10.4
1 Hafta sonra ultrasonlada bakalım dedi..
İlaç olarak largopen ve peditus verdiler..
ayaklarının üstüne basmaybilir gelecek ay desteksiz oturması gerekiyor gözlemleyelim dedi..
|
 |