Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yağmuryusuf
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 60
|
Konu: öksürükte balgam katılaşması Gönderim Zamanı: 09 Nis 2011 Saat 01:48 |
hocam merhaba sizden gelen cevapla ilia...n sprey başladık.1 er pafmı ? kızım 2004 doğ.gece öksürükle balgam katılaştığı için öksürük nöbetlerin de tıkanıyor.uykusunda birşey içirmek çok zor.
spreyin dışında ser. fizyolojik kullanabilirmiyiz.kulakta sıvı var.eski ilaçlarımızı kestik kontrolde.
levepront şurup 3x1 almadım.çok teşekkür ediyorum.
|
yusuf yıldız
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118472
|
Gönderim Zamanı: 09 Nis 2011 Saat 13:45 |
Grip iyileşmeye başlayınca akıntı(balgam) koyulaşır.. Bol serum fiz., buhar ve Cold mix kullanın..
|
 |
yağmuryusuf
Üye
|
Gönderim Zamanı: 15 Nis 2011 Saat 23:52 |
merhaba hocam...15.nis.kontrole gittik öksürük 10 günü aşkındır aynen devam ediyor.ilia.... 3gün sonrası ser.. fiz.damla 6 gün tamam oldu.geniz akıntısı ve iki kulakta sıvı yine vardı....tanı.enfektif otitiseksterna .....akut faranjit.....onadron damla kulak içine 3x3.....cıpro% 0ç3 goz damla 2x3... aerius şurp.1x1.....profenıd şurp. 2x1......cedax 36 mg/ml oral sus.toz 60 ml.1x1......vıcks vapodry şurp......iliadin 2x1........çok ilaçlı bir reçeteyle geldik.. sakız çiğnesin balon şişirsin burnunu eliyle tutsun nefesini burnuna versin tavsiyesiyle döndük.
ilaçları kullanmadım .geniz akıntısı varmış.iliadin 3 gün devam edip ser.fiz. tekrar başlıyabilirmiyim.burun tıkanıklığı var fakat çok değil devamlı değil gibi cold-mix kulandım gece ağzı kapalı uyuyor ilk yatarken öksürük seri ve çok bu gece çok arttı uyutmuyor zaten normal zamanda birşey içiremiyoruz gece bir damla su bile vermek mümkün olmuyor...ilaçları almadık..evde ki iliadin damlayı akşam 2 şer damla damlattık sonrası için 3 güne tamamlayıp ser.fiz devam edelimmi...herşey için çok teşekkür ediyorum, hocam sağolun.....
Düzenleyen yağmuryusuf - 16 Nis 2011 Saat 03:30
|
yusuf yıldız
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 09:43 |
Evet, aynen öyle, 3 gün İliadin, arkasından 1 hafta serum fiz. Bu arada Cold mix devamlı kullanın.. Gözünde "çapaklanma" varsa göz damlasını kullanabilirsiniz.. Öksürdükçe "limonlu bal" verin, cok faydasını göreceksiniz.
|
 |
yağmuryusuf
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Nis 2011 Saat 11:07 |
hocam çok teşkkür ediyorum.....bağışlayın eksik yazmışım..goz damlası diye belirttiğim de kulak içine damlatılacak diye dr. yazmıştı....gözlerde birşey yok...dün akşam iliadin damladan sonra,sahah 05 e kadar çok sık öksürük nöbetleri oldu...iliadin ilk başlarda böyle yapabilirmi..daha önce hiç yapmıyordu.....saygılarımla.
|
yusuf yıldız
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 10:14 |
Sakın, ama sakın kulak damlasını kullanmayın... Orta kulak iltihaplarında "kulak damlası" kullandırmak; ya kötü niyet yada cahillik..
|
 |
yağmuryusuf
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Nis 2011 Saat 22:01 |
yok hocam merak etmeyin,sizin yazdıklarınızı önceden okuduğum için damlatmadım ilaçların hiç birinide kullanmadım,yalnızca iladin damla 3 gün kullanacağım...buhar demiştiniz hocam banyodaki sıcak su buharımı ? teşekkür ediyorum hocam sağolun.......
|
yusuf yıldız
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 Nis 2011 Saat 11:26 |
Öylede olur, bir tencereye kaynar su koyup, çarşaf altında tutarakta.. Ama bu usulde aman dikkat edin, birde çocuğu haşlamayalım..
|
 |