Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
meyramayer
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10
|
Konu: emzik bıraktırma Gönderim Zamanı: 22 Şub 2011 Saat 09:09 |
İYİ GÜNLER ÖZLEM HANIM
13 Aylık bir oğlum var.bebekliğinde emziğe alıştırdık ve şimdi nasıl bıraktıracağımızın yollarını arıyoruz.emziğe çok düşkün onsuz uyumuyor günün hemen hemen her saati emzik ağzında.Nasıl ve ne zaman emziği bıraktırmam doğru olur? Bu arada kullandığımız emzik avent marka en iyisinin bu olduğu söylendi sizcede öyle mi?
Teşekkü Ederim
Düzenleyen meyramayer - 22 Şub 2011 Saat 09:57
|
 |
Dt.Özlem Özhan Yatar
Uzman
Puanlar: 108
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2011 Saat 13:33 |
Merhaba,
Bebeğiniz 1 yaşını tamamlamış,artık yavaş yavaş emziği bıraktırmak lazım.Zira dişleri çıkmaya başladığı için özellikle ön bölgede dişlerin konumunda ve çene kemiğinde kalıcı değişimlere neden olabilir.Tavsiyem öncelikle emzik alışkanlıklarını değiştirmeye çalışın.Yani emziğin sürekli ağzında olma alışkanlığını değiştirin önce.İlgisini farklı şeylere kanalize etmeye çalışın.Sonrasında da kademeli olarak tamamen bıraktırmaya çalışın.Süreç özellikle başlangıçta biraz zorlu olabilir ama biraz sabır.
sevgiler...
|
 |
MaRaL
Altın Üye
Puanlar: 3238
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2011 Saat 13:43 |
merhaba doktor hanim .. benim kizim 29 aylik ve maalesef hala emzikliyiz :((( di$lerin hepsi çikdi ve goruntude bi sorun yok $imdilik 10 aylik karde$i var ve onun emzigi oldugu için zorlaniyorum emzigi unutturmakda :( di$ dr u gormesi gerekiomu, benim farkinda olmadigim bi zarar vermi$ olabilirmi acaba emzik
Düzenleyen MaRaL - 24 Şub 2011 Saat 13:49
|
|
 |
meyramayer
Üye
Puanlar: 10
|
Gönderim Zamanı: 24 Şub 2011 Saat 14:03 |
Çok Teşekkür Ederim Özlem Hanım
|
 |
Dt.Özlem Özhan Yatar
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 03 Mar 2011 Saat 15:07 |
merhaba,
Kızınız artık 2,5 yaşında olduğuna göre emziği bir şekilde bıraktırmalısınız.Muhtemelen bütün dişleri çıkmıştır,bundan sonrası içinm emzik kullanması diş ve çene gelişimini bozabilir.
Bence onun abla olduğu vurgusunu yaparak işe başlayın:)
sevgiler...
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Mar 2011 Saat 18:36 |
te$ekkurler doktor hanim ben emzik birakdirma cesaretini bi toplayabilsem de ba$lasam ahh ama soz veriyorum daha çok ugra$ip deniycem evet arka azilarda geldi , yolda gelecek di$imi$ yok
|
|
 |
MaRaL
Altın Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Mar 2011 Saat 12:13 |
doktor hanim kizim emzigi birakdi  size soz verdigim gun kuçuk bi operasyonla emzikden kurtulduk :) ve artik istemiyo , arada dile getirsede israr etmiyo
sayenizde oldu sayilir, o yuzden tekrar te$ekkur etmek istedim uykuya geçi$ biraz rotarli oluyo ama oda duzelir in$ zamanla
|
|
 |
Dt.Özlem Özhan Yatar
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 10 Mar 2011 Saat 09:46 |
merhaba,
bazen çocuklarda, bağımlı olduğu şeyi(bez,emzik,biberon..)bıraktırmak düşündüğümüzden de kolay oluyor:)Sanırım öncelikle bu konuyu kendi beynimizde bağımlılıktan çıkarmalıyız:)
Geçilecek aşamalara 1 tik daha attınız,tebrikler:)
sevgiler...
|
 |