Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hbo_ipek
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 110
|
Konu: GELİŞİM VE EK GIDALAR? Gönderim Zamanı: 26 Kas 2009 Saat 16:56 |
Merhaba Kadir Bey,
Kızım 7 aylık 7340 gr. 67 cm. boy ve 43 cm. baş çevresi var. Çok fazla hareketli bir bebek. Geçen ay 210 gr. bu ay 180 gr. almış. Sabah 8 tahıllı ballı kahvaltı maması içine meyve püresi karıstırırsam yarım kase kadar yiyiyor. Öğle karısık sebze çorbası tavuk veya kırmızı etli içine bir gün peynir bir gün yarım yumurta sarısı karıstırıp mama kıvamında veriyorum 125 ml. kadar yiyiyor.(sabah peynir ve yumurtalı kahvaltı karısımını reddettiği için çorbasına karıstırıyorum) akşam üstü yine meyve püresi yiyiyor, çok nadir yogurt. (yogurtla pek arası yok, yediği zaman da pekmezle karıstırıyorum, öyle sevip yiyiyor bazen) aksam da bisküvili gece maması veriyorum ama yine yarım kase kadar ancak yiyiyor bazen hiç yemiyor. Gündüzleri bir iki kez bazen de hiç emmiyor, çığlık çığlığa reddediyor ama geceleri güzel emiyor. Doktorumuz çorba ve meyveler kilo aldırmaz, sabah kahvaltıları ve mama, muhallebiler kilo aldırır diyor ama zaten kızım çok tatlı mamaları sevmiyor ki ben de mamalara çok sıcak bakmıyorum, hep tatlı hep tatlı nereye kadar ve yiyip yatıyor, metabolizma kötü etkilenmez mi? Sizce gelişimi nasıl ve beslenmesiyle ilgili önerilerinizi bekliyorum hocam.Teşekkürler.
Düzenleyen hbo_ipek - 26 Kas 2009 Saat 17:58
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118683
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2009 Saat 10:16 |
Günde 1 defa sizin kendinize pişirdiğiniz, etli sebze yemeklerinden verin. Sabah kahvaltısını "sahan yumurtası" olarak ama yağı-tuzu yerinde olmak şartı ile verin. Eski maillere bakın. Günlük süt miktarı yarım litrenin altına inmesin.
|
 |
hbo_ipek
Üye
Puanlar: 110
|
Gönderim Zamanı: 27 Kas 2009 Saat 21:41 |
Hocam sahan yumurta dediğiniz direk yumurtayı kırarak yapılıp tam pişmeden atesten indirilen yumurta mıdır? (Salmonella yüzünden tam pişmiş olması gerekmiyor mu?) Bir de yumurta beyazı 1 yaşına kadar yasak diyor doktorlar? Sizin diyecekleriniz benim için önemli. Bu arada günlük süt tüketimi 500 ml. olmalı demişsiniz, toplam anne sütü ile beraber mi yoksa anne sütünden ayrıca mı? Bir de evdeki sebze yemeklerinden demişsiniz, çorbalara karsısınız biliyorum ama biz çok baharatlı -acılı yediğimiz için veremiyorum çogunlukla o yüzden ona ayrı yapıyorum. Gelişimi konusunda da fikrinizi almak istemiştim, bir iki cümleyle sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim. Siz olmasanız halimiz ne olurdu bilmiyorum. İyi ki varsınız...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Kas 2009 Saat 15:39 |
Pişmiş olması yeterli. Çiğ zaten tavsiye etmiyoruz.. Ayrıca, "Salmonella " tehlikesi, köy tavukları için geçerli.. Marketlerden aldığınız "çiftlik" yumurtaları emniyetli... son 30 seneden beri hiç "Tifo" görmedim...500ml. süt, toplam ama en az miktarı.. Üst sınır yok.Yumurta akı, 9. aydan itibaren ve rafadan olarak serbest..
|
 |
Durucuk
Üye
Puanlar: 76
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2009 Saat 00:18 |
Kadir Bey iyi bayramlar
Pismismemis yumurta konusu kafama takildi ben sabahlari sutumu sagip icine pekmez peynir vr yumurta sarisi koyuyorum ama yumurtayi cig koyuyorum doktor bu konuda birsey demedi bende nedense cig koydum
2defa koydum daha ve sarinin1/8 i ile baslayip 1haftada tam sari vermeye basla dedi
Acaba cig koymam kizima zarar vermismidir verdiyse belirtisi ne olabilir
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2009 Saat 09:24 |
Çiğ yumurtayı tavsiye etmem... Tabii her çiğ yumurtadan "Tifo" bulaşır diye bir kaide yok...Ama bir gün kirli bir yumurtaya rastlayabilirsiniz...Tifo, olabilmesi için tavuğun gübrede eşelenmesi gerekli. Fenni kümeslerdekiler emniyetli..
|
 |
Durucuk
Üye
Puanlar: 76
|
Gönderim Zamanı: 30 Kas 2009 Saat 22:46 |
Organik yumurta kullanmistim artik cig vermem zaten umarim tifo bulasmamistir
bulastiysa nasil anlarim acaba
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 01 Ara 2009 Saat 13:08 |
Hiç merak etmeyin, Tifo ağır bir hastalıktır, hemen anlaşılır. Organikler, fenni kümeslerde üretildiğinden sağlamdırlar ama siz genede "çiğ yumurta" dan vazgeçin...
|
 |