Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Koruma süresi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumKoruma süresi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 175
Mesajın Direkt Linki Konu: Koruma süresi
    Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 10:30
Günaydın ve iyi pazarlar Kadir Hocam, oğlum 11 aylık oldu ve bu aşıyı yaptırcaz, fakat aşıdan sonra ne gibi belirtiler olursa tehlikeli durum var demektir? Ateşi çıkarsa yada kaça kadar çıkarsa ateş düşürücü vermeli yada doktora gitmeliyiz ? Oğlum hergün bir yumurta yiyor muhallebisinin içinde bi rahatsızlığı olmadı, aşıdan sonra riskli süre kaç saat yan etkileri bakımından , bu konularda da ne yapmamız gerektiğini sizin ağzınızdan duymak çok önemli lütfen o değerli faktinize sığdırabilirmisiniz bu konuyuda...
  Çok teşekkürler hocam,
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 12:11
Hocam birde bu aşının koruyuculuk süresi ne kadar ? Bu sene süresince etkin bi koruma sağlayacak mı?
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 13:36
hocam hayırlı günler
yarın 6 ay ve 5 yaş arası çocuklara aşılama yapılmaya başlanacakmış..bende oğluma(13,5 aylık)  yaptırmak istiyorum..
-sorum arkadaşımınkiyle aynı yani aşı sonrası tehlike belirtileri nelerdir..
-ne kadar süre sonra tehlike belirtileri ortaya çıkar ne zaman tehlike geçti bişey olmadı diyebiliriz..
-birde anaflaktik şok nedir? nette biraz araştırdım alerjiyle ilgiliymiş sanırım ..benim merak ettiğim mesela oğlumun yumurtaya alerjisi yok maaşallah çok güzel yiyor, sorun çıkmadı şimdiye kadar ama aşının içindeki diğer maddeler karşı alerjisi varmı bilmiyorum.. onu nasıl anlayacağız..o yüzden korkuyorum bu anaflaktik şok denen şey olursa diye..sonucu ölümcülmüş anladığım kadarıyla(allah korusun)..

(hocam daha önce hiç grip aşısı olmadı domuz gribi aşısınıda yarım doz olarak 2 seferdemi yaptırmam lazım)

çok teşekkürler saygılar...

Düzenleyen mell - 15 Kas 2009 Saat 13:43
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118331
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 18:22
Domuz gribinin yan tesirleri mevsimsel grip aşısının yan tesirlerinden çok farklı değildir. Ateşi, ağrısı olursa, bir ateş düşürücü verirsiniz. 40 senelik doktorum, daha hiç tehlikeli bir aşı reaksiyonu görmedim.. Yumurta allerjisi "yumurta allerjisi" olanlarda olur. Siz yumurta yedirmeye devam edin...Hiçkimsede tanımadığı veya daha evvel karşılaşmadığı bir maddeye karşı allerji olmaz. Allerji gelişebilmesi için bir müddet o madde ile karşılaşmış olması gereklidir. Bu sebeple çocuklarda hele yeni doğanlarda allerji son derecede nadirdir...
Yukarı Dön
BÜYÜKHAN Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 18:37
Hocam bizde kışın çok ağır ve uzun geçtiği Kars ta yaşıyoruz,aşıyı yaptırdığımız taktirde yaza kadar yeterli olur mu koruma süresi? Birde yetişkinşlerle aynı aşı yapılacak olması zarar vermez değil mi küçük bebekler için? Doz ayarlaması diye bişey yapacaklar mı yoksa herkjese aynı şeyi mi uygulayacaklar, yani sağlık personeli, hacılar ve şimdi sıardea bizim bebekler,
 Hocam bu son soruydu , bıktırdık sizi bağışlayın ne olur....
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2009 Saat 23:30
peki hocam domuz gribi aşısınıda 2 kez mi vurdurmamız gerekiyor ilk defa grip aşısı olacaklara..ve de pnömokok aşısı olanların yaptırmasına gerek yok diye duyduk bu doğrumudur??
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 20:29
Aşıyı yaptırın.. Doğru, soğuk bölgelerde daha ağır hastalık yapar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2009 Saat 20:40
Doğrusu, "ERENLERİN"  ne yapacağını, nasıl yapacaklarını bilmiyorum... Artık onlar nasıl yaparlarsa.....Tek doz yeterli olabilir. Aşı olduktan sonra tekrar "Domuz gribi" ile karşılaşırsa, ikinci doz aşı gibi bağışiklığı artar.Pnömokok aşıları "BAKTERİYEL" aşılardır... Domuz gribi VİRÜStür.. Aşısıda "VİRÜS AŞISIDIR" .. Bakteriyel bir aşı olan (Prevenar, Synflorix ve Pneumo23 ) aşılari sizi domuz gribinden korumaz..  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.