Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Konu: aşı
    Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 18:02
hocam yine ben :)

oğlum 26.09.2008 doğumlu aşağıda yapılan aşılarını tarihleriyle yazıyorum.sizden ricam bundan sonra olması gereken özel aşıları ve hangi aylarda olması gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. çok teşekkürler

saygılar..

hepatit b: 26/09/08   27/10/08  16/03/09

verem    : 25/11/08

pentekim diye bi aşı: 25/11/08   28/01/09   26/03/09 (26 martta son doz yapılacak)

kpa      :28/01/09    26/03/09    29/04/09    16/10/09

kızamık kızamıkçık kabakulak   :16/10/09 

bunları yapıldı.şu sıralar yapılması gereken başka aşısı  varmıdır..birde bu tek sefer yapılan aşılarının başka dozları olacakmı(verem .kkk gibi)..hepatit a yı 15 aydan sonra yaptırmalıyım değilmi??

hocam size soruyorum çünkü sağlık ocağı özel aşılarını söylemiyor. dr.u ise  su çiçeği hepatit a ve gribi aynı gün yapalım diyor..sizin yazdığınız aşı takvimine baktım çok daha farklı..sizden duymak en iyisi benim için.nolur kusuruma bakmayın.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118001
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Kas 2009 Saat 20:11
Aşı takvimini ben yazdım... Aynısı. ve değişmedi
Yukarı Dön
mell Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 87
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 00:44
saolun hocam. sizin yazdığınız takvime göre şu ana kadar atlanan bir aşısı yok çok şükür.
hocam benim aşı hakkındaki bu endişem başımıza gelen bir hastalık yüzünden..biz rota aşısını çok geç öğrendik sağlık ocakları özel aşı hakkında uyarmıyor dr.umuzda çok gerekli bir aşı değil  isteğe bağlı dedi ve aşının yan etkilerinin çok olduğunu söyledi.örneğin bağırsak düğümlenmesi yapıyormuş gibi.. bizde hem geç kaldığımızdan hemde korkudan yaptırmadık.fakat oğlum rota oldu ve çok fena haldeydi.hastanelerde serumlar falan çok kötü günlerdi bizim için.. umarım aşı hakkındaki bu paniğimi anlıyorsunuzdur.ve en ufak şeyler için sizi rahatsız ediyorum biliyorum ama en güvendiğim kişi sizsiniz...çok teşekkürler saygılar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 11:25
15. ay veya sonrasında "Suçiçeği" aşısı yapılacak.. Rotavirüs aşısı 3.5 aydan büyük çocuklara yapıldığında risk artıyor. Keşke yaptırabilse idiniz. Anlamadığınız bir durum olursa sorun..
Yukarı Dön
Linam Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 111
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Kas 2009 Saat 15:19
Doktor bey benim kızımda 13 aylık oldu suçiçeği aşısını. Doktorumuza hepatit a aşısını da yaptırmak istiyorum dediğimde 2 yaşında yapılacağını daha vaktimiz olduğunu söyledi. Fakat sizin aşı takviminize göre 1 yaşından sonra yapılabileceğini gördüm kararsız kaldım.  Şu anda kızım 14 aylık 2 yaşında geç kalmış olurmuyuz acaba?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 12:59
Geç kalmış sayılmazsınız, eskiden usul öyle idi, 2 yaşından sonra HepatitA aşıları yapılıyordu.. Son 1-2 seneden beri beri bu sınır, 1 yaş sonrasına çekildi.. Yayınları takip etmiyorsa, bilmeyebilir.
Yukarı Dön
biricigim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 192
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 13:22
hocam konuyla alakalı oldugu ıcın yazıyorum.
oglum 4 aylık carsamba gunu karma asılarını oldu.
aradan 2 gun gectı dıye banyo yaptırdım.
yaptırdıktan sonrada  tedırgın oldum.banyoyla asının bır baglantısı varmıdır?
yaptırmamalımıydım?Confused
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Kas 2009 Saat 13:28
Hiçbir aşının banyo ile bağlantısı yoktur. Herzaman yıkanabilir. BCG aşısında söylenen laf (saçmalık) , aşı yerinin ovulmaması içindir. Su değmesi ile bir şey olmaz...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.