Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Grip & Soğuk Algınlığı & Öksürük
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - domuz gribi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdomuz gribi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Bayraktar35 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 49
Mesajın Direkt Linki Konu: domuz gribi
    Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 15:24
   Dr.Bey  daha önce kızım(2 yaşında) allerji olmuştu  (fazla antibiyotik kullanmaktan) size yazmıştım bunu en son yoğurt yedir demiştiniz bunu yapıyorum iyiye gidiyordu arada kızarıklıklar oluyordu ama eskiye göre azalmıştı.eşim 1 hafta önce ballı,polenli,ekinezyalı karışım almış bağışıklığı güçlensin diye buna başladık yoğurt içinde 10 ml. veriyordum.kızarıklıklar yine başladı acaba bal  mı polen mi yaptı?
   Kızarıklık olunca allerji şurubu veriyorum.Yaklaşık 7 aydan beri allerji şurubu(allerset) kullanıyoruz yoksa kızarıklık geçmiyorCry.yalnız denemek amaçlı kızarıklık olduğu halde 3 günden beri ilaç vermiyorum.gün içinde sönüyor bunu gözlemledim.ilaç kullanmakla kötü mü yapıyorum.daha iyi önerebileceğiniz allerji şurubu varsa lütfen yazar mısınız?bu hep böyle mi gidecek,ne yapacağımı bilemiyorum lütfen akıl verin...
 Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2009 Saat 15:51
Dr.Bey  kızım 2 yaşında şu an grip geçiriyor.gribi geçince  grip aşısı vurduracağız.dün sağlık bakanının açıklamasını dinledim.ekimde domuz gribi aşısı gelecekmiş.10 kişiden 3 ü hasta olacak dedi.ben de öğretmenim bana bulaşırsa çocuğa geçerse diye çok korkuyorum.çok endişelendim.fakat  0-36 ay arası çocuklara aşı vurulacakmış.hem grip aşısı hemde domuz gribi aşısı vyrdursak bir zararı olur mu?aşı araları ne kadar olmalı.bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2009 Saat 12:17
Bütün ilaçları kes, bakalım ne olacak. Ona göre bir program yapılır. Grip aşısı da diğer aşılar gibi, bir evvelkinden en az 30 gün sonra yapılabilir. Siz Grip aşınızı olun, bakanlığa güvenmeyin. Grip aşısından  en az 30 gün sonra "Domuz gribi" için aşı temin edilirse, onuda vurdurun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 14:42
teşekkür ederim.ilaçları kestim.grip azaldı ama kızarıklıklar var bazen artıyor bazen yok oluyor.yedikleride hep aynı şeyler.baharatı kestik.ballı poleni kestik.sabahları sütaşın bebek yoğurtundan 1 tane yiyor.diğer öğünlerde bizim yediğimizden veriyorum.şu an hala bacakları,kolları kızarık bazıları kabarmış benek benekCryilginize çok teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2009 Saat 23:33

Dr.Bey  allerji şurubu vermeyeli 4 gün oldu.şimdi  yatırmadan üstünü değiştirirken  bütün  vücudu kızarmış,kabarmış.daha öncehiç olmadığı kadar çoktuCrybugün baya yoğurtta yedi anlayamıyorum neden oluyor.moralim çok bozuldu.kaşıntısı pek olmuyor ama kabarmış kızarıklıklar var.ne yapalım sizce?teşekkürler...

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 10:03
Şimdi Allerset'ten bir ölçek ver bakalım. Eğer iyi gelirse, allerji diyeceğizde, niye bu kadar uzun sürüyor? . Döküntülerin giydiği iç çamaşırları ile bir örtüşmesi varmı? sadece iç çamaşırlarının cilde değdiği yerde oluyur ise, deterjanlardan oluyor olabilir. Bir resmini gönderebilirmisin?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 13:39
Dr.Bey allerseti 1 ölçeğe yakın verdim şimdi baktım geçmiş,yalnız akşama yine olacak o zaman resmini çekerim size gönderirim.akşam yine kabarık kızarık  olursa allerset vereyim mi?
  benimde aklıma deterjan geldi çünkü dediğiniz gibi çoğunlukla çamaşırla temas eden yerlerde oluyor bunlar.çok ender başka yerlerde çıkıyor.iyi ki varsınız,size ne kadar teşekkür etsem azdır.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2009 Saat 23:34
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.