Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Uyku
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Uyku biraz uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumUyku biraz uyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
idilim Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 97
Mesajın Direkt Linki Konu: Uyku biraz uyku
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2009 Saat 14:28

İyi günler Kadir Bey,

Her gün siteyi okuyorum. Bir çok konuyu yazmak yerine diğer başlıklardan bilgi alabiliyorum. Yani bir soruyu cevapladığınızda aslında bir çok kişiyi aydınlattığınızdan eminim. Elleriniz dert görmesin. Benzer çok konu olmasına rağmen kendime engel olamadım ve yazmak istedim.

Kızım 19 aylık, bu güne kadar yemeği-uyuması-hareketliliği için sabırla nasıl olsa düzelecek-büyüyecek-değişecek dedim ve yine (bence) çok sabırlıyım. Gerçekten de her geçen gün kolaylaşan bazı şeyler oluyor ve sanırım bazılarına ben alışıyorum. Hırçınlıklarını da dert etmiyorum bazen onun dediği oluyor bazen benim; daha yolun başındayız diyorum kendi kendime "bunlara kızarsam ilerde hiç baş edemem" diye telkinler yapıyorum, bir şekilde hallediyorum.

Peki ya bu uyku işi neden düzelmiyor? Sürekli geceleri uyanıyor. Hele ramazan başladığından beri sinirlerim iyice bozuldu, ilk gece davulcunun sesi ile bir korktu ki anlatamam resmen bağırarak kalktı ayağa. O günden sonra film tamamen koptu sanırım; kabus görüyor, zaman zaman rüyasında ağlıyor, sayıklıyor. Önceleri uyanır “anne” diye seslenirdi ve kısa sürede uykuya dalardı şimdi ağlayarak kalkıyor. (davulcuya bağırcam bi gün camdan)

Gündüz günde bir defa, 1-2 saat arası uyur. Dün gündüz sadece yarım saat uyudu ve gece 3-4,5 nöbetine kaldırdı resmen beni. Benim derdim bundan sonra başlıyor nöbet bitti diyelim bu defa uykum kaçıyor düşünüp duruyorum bu çocuğun bişeyi var da ben mi anlamıyorum diye. Sonra 6:20 de kalk zili çalıyor haydiii mesaiye... (uyku problemimde vardır, çok zor uyurum, aman yarabbi bana mı benzedi yoksa)

Akşamları 8 gibi yemek yiyor ve 10 civarında biberonla süt içerek uyuyor. Sonrasında sabah 6 da süt veriyorum (çünü uyanıkken süt içmiyor, geceleri veriyorum) zaman zaman susadımı acaba deyip gece su da gözteriyorum ama bir içse bir içmez temel sebep bu da değil sanırım. Sıcak-soğuk dengesini de kurmaya çalışıyorum. Akşam uykudan önce kitap okuyoruz, hepsi güzel masallar çok kısa hikayeler, aklında onlar kalsın diye okumaya çalışyorum. Bu davulcu işi bozdu hocam, korkusu geçer mi acaba? Sizce yapabileceğim bir şey var mı?

Hocam resmen içimi döktüm kusura bakmayın, şu sipraktini ben mi içsem belki biraz uyurum Big smile

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2009 Saat 12:08
Maalesef, bizim çocukluğumuzda İstanbulda olmayan "davulcu" adeti, köylü işgali ile, gelen "gürültülerden" biridir. Tamamen çağdışı olan ve pratikte hiçbir işe yaramyan bir şey... Geçenlerde bir tanesi vurdulardı LOLLOL...Gezetede okumuşsunuzdur....Gelelim uykuya.. Daha evvelki maillerdede yazdığım gibi, gene bir "çalışan anne " durumu... Gündüz bakanlara sıkı tembih edeceksiniz, kendi rahatları için çocuğu gündüz hiç ama hiç uyutmayacaklar...Bütün gün uyutulan çocuk, gece tabiiki "dandiniye" kalkar... 
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 174
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2009 Saat 21:21
hocam merhaba
forumunuzu her akşam ziyaret eder bana uyan başlıkları mutlaka okurum,uyku konusunda benimde yaram büyük,gündüz uyumamasına rağmen,bahçelerde havuzlarda debelenip onca yorulmasına rağmen ben böyle uyumamaya direnen çocuk görmedim,hadi bi saat salladım uyudu,en fazla 1 saat sonra ciyak ciyak ayakta,ya süt içicek ya tekrar sallancak,sabaha kadar aynı nakarat..
maillerinizden yola çıkarak sipraktin aldım dnedim 2 gün,zaten mızmız olan oğlum zıvanadan çıktı resmen,nasıl bir depresyon hali anlatamam size,sonra bi mailinizde sipraktinin huzursuzluk yapabileceğini okudum ve ilacı kestim 2.gün sonunda.
bir arkadaşımızın doktoru bay bay bitkisel damla önermiş,kızına çokda yararlı olmuş,ben netten inceledim biraz içersinde alıç,şakayık,nane,kekik ve bi kaç bitki daha var uyku ritmini düzenliyormuş?
bu konuda fikrinizi almak istiyorum hocam bu arada oğlum 14 aylık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eyl 2009 Saat 11:34
Maalesef, Sipraktin,%5 vak'ada ters tepiyor... İşiniz zor. Bitkisel damla hakkında bir bilgim yok.. 
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 15:13
o %5 lik durumda bizi buldu ne yazık kiTongue
hocam bay bay damla sizin sürekli önerdiğiniz cold-mixin üreticilerinden,tamamen bitkisel olduğu ve yan etkisi olmadığı yazıyor ama bitkilerinde bilinçsiz kullanımda zararlı olabileceğini düşünüyorum o yüzden bu konudaki fikriniz benim için çoook önemli

muhteviyat: Alıç, şakayık, aslankuyruğu, nane, yabani mercan köşkü, limon asidi, glutamin asid, gliserin, tatlandırıcı ve su
  • Uyku düzenini sağlar. Sirkadiyen ritmi düzene girmesine destek sağlar.
  • Uyku kalitesini geliştirir.
  • Stres, korku ve anksiyete düzeyini azaltır.(Kreş ve okul öncesi stres, Annenin işe gitmesi vs)
  • Psikolojik, duygusal sorunları ortadan kaldırarak remisyonları arttırır.
  • Kronik hastalıklardan kaynaklanan gerilimi azaltır.
  • Bebeklerde meteorizm,ve Huzursuz bacak sendromuna bağlı durumları minimize eder.
  • Ergenlerde VSD kardiyalji tedavisinde ayrıca VSD sendromun da hipertoni tipinde kan basıncını düşürmeyi (düşük tansiyonu etkilemez) sağlar.
  • Yetişkinlerde etkin anksiolitik özelliğe sahiptir.

Önerilen dozlar: - 20 günlük-2 yaş arası – 2 hafta boyunca  Günde 2 defa x 5 damla (1 çay kaşığı su ile)

- 2 - 5 yaş arası – 2 hafta boyunca  Günde 3 defa x 5 damla (1 tatlı kaşığı su ile) 
  - 5 - 12 yaş arası – 3 hafta boyunca Günde 2 defa x 10 damla 12 yaş ve üstü 3 hafta boyunca  Günde 3 defa x 10 damla

Yan Etkiler: Klinik çalışmalar süresince biolojik aktif madde olan BayBay’ın kullanımının durdurulduğu sendromlar tespit edilmemiştir.

Aşırı doz: Kalp ritminde bozulma şekillenebilir. Max 25ml.’de 

Aldığı Ödüller: 2003-2004-2005 Uluslararası Sağlık Ödülü

referanslar:

Moskova Devlet Tıp Üniversitesi Pediyatel Fakültesi Deri ve Venerolojik hastalıklar bölümünde 287 hasta. Tıp Bilimleri Doktoru  Profesör Korotkiy N.G.. Rusya Devlet Tıp Üniversitesi Pediatrik Sinir Hastalıkları Bölümü  40 hasta. Profesör Muhin K.U.. Rusya Tıp Üniversitesi Pediyatri Fakültesi Deri hastalıkları ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalılar Bölümü  400 hasta. Bölüm başkanı baş araştırmacı Profesör N.M.Sharova

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 10:37
Dediğim gibi bu ilaçla bir tecrübem yok. Böyle yeni ilaçlarda biraz bekler ters bir durum oluyormu diye bekler, ondan sonra tavsiyede bulunurum. Cold-mix'de yeni ama onun benzerleri "Carvol" ve "Babix" gibi damlalar kaçak olarak bulunuyordu ve ilaç tecrübemiz vardı.. Çaresizseniz deneyebilirsiniz. En azından şimdiye kadar ters bir durumunu duymadım...
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eyl 2009 Saat 12:50
bugün denemeye başlıyorum inşallahh hem sizede tecrübe olurSmile
sipraktinde ters tepince son çarem bu damla hocam inş iyi gelir arkadaşımın kızı artık mışıl mışıl uyuyormuş,benimki bu ara iyice şaşırdı,gece doğru dürüst uyumadığı gibi sabahın kör karanlığında kalkmaya başladı uykusunu almış gibiAngry neticeyi size bildiririm hocam
iyi çalışmalar
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eyl 2009 Saat 17:02
Bekliyorum....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.