Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
bilcem
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 61
|
Konu: beslenme Gönderim Zamanı: 14 May 2009 Saat 23:57 |
Merhaba Kadir Bey, oğlum 7.5 aylık. 6 aylıkken kilosu 7350 boyu 68.5 tu. genelde ek gıda veriyorum . gece uyanınca ve gündüzde 2 kere emziriyorum. sütüm azaldı. sabahları kahvaltı(gün aşırı 1 yumurtalı), öğlen kıymalı çorba bazen sebze yemeği, ikindi yoğurt ve gecede tahıllı kaşık maması veriyom. aralarda meyve yada meyve suyu veriyom. hergün yoğurt mutlaka yiyor çok seviyor..1. sizce hergün yoğurt verilmelimi.miktar sınırlaması varmı. sademi yoksa meyveli yada cicibebe koyuyom genelde. hangisiyle verilmeli. 2. iyi beslenmesi için hergün mutlaka ne yemeli. bazen iyi besleyemediğimi düşünüyorum. balık haftada kaç kere yemeli, yada et ürünlerini. 3. çorbayı çok zor yiyor sebze çorbasını hiç yemedi. tarhana yapıyorum bende genelde. doğrumu yapıyom acaba. çok teşekkür ederim.
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118343
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 11:06 |
1-Yoğurtta bir sınır yok, istediği kadar yiyebilir. Sade veya meyvalı hiç farketmez, içine de istediğinizi karıştırabilirsiniz.
2-Et yiyecek, süt içecek. Balık isterse, severse yer, sevmezse yemez. Şart değil. Tibet yaylası'ndakiler veya Himalaya' lardaki Şerpa yerlileri hayatlarında balık mı görmüşler??
3- Sebze çorbası, amerikalı anneler gibi yemek yapmasını bilmeyen anneler içindir. Bizim bütün kıymalı sebze yemeklerimiz, çocuk maması gibidir.
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Puanlar: 314
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 11:25 |
hocam benım kızım da 7. ayını doldurdu.ek besın olarak yoğurt ve meyve suyu,tarhana corbası verdım bugune kadar.şimdi biraz katı gıdalara alıştrmak ıstıyorum,ama pirinci bile yutmakta zorlanıyor ve yoğurt dışında bir şey verdıgımde agzını kıtlıyor,yememk ıcın cok dırenıyor. rengıne bakıyor verdıgım yıyecegın,beyazsa(yoğurt sandıgı ıcın sanırım) agzını acıyor,bunu farkedıp kasıgın on tarafına yoğurt koyarak vermeye calıstım yemeklerı ama bır kandırıyorum ıkı kandırıyorum ama sonra ınanmıyor ve acmıyor agzını. ama yoğurdu katkısız verınce sonuna kadar kendı acıyor agzını,ben nasıl alıştıracagım onu başka gıdalara?yoksa pirinc vs gıbı gıdaları yıne pure halıne getırıp oyle mı vereyım?
|
 |
efsunlu_bulutum
Katılımcı Üye
Puanlar: 314
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 11:41 |
hocam bu arada 7 aylık kızım bu ay 250 gr almıs,ishalin etkısını attı çok şükür ama cok hareketlı,6 aylıktan basladı surunerek cok hızlı emeklıyor gıbı ıstedıgı yere gıdıyor. kilosu 7750 olmus boyu da 68. gece 3 kez fılan uyanıp emıyor,gun ıcınde de uyumadan once 3 kere emıyor,yeterlı oluyor mudur?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 15 May 2009 Saat 11:47 |
Katı gıdayı alıştırmak diye bir şey yok... Ne siz bir "Sirk terbiyecisi isiniz" nede çocuğunuz eğitilecek bir "obje"... Katı gıda yemesi, oturması, yürümesi, çiğnemesi, hatta tuvaleti, zaman içinde içgüdüsel olarak oluşan durumlardır. Sakın çocuğunuzu ittirip kaktırmayın. Acele ederseniz daha beter olur. Bırakın kendi haline , zamanı gelimce hepsi hallolacaktır. Anne sütünü de o bırakacak, siz kesmeyeceksiniz.Öncelik daima anne sütün de olacak.
|
 |
bilcem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 May 2009 Saat 23:24 |
sağolun Dr Bey. bir sorum daha olacaktı. havalar ısındı artık. birkaçarkadaşım bebeğini güneşe çıkarıyorlar diye acd vitamini vermiyorlarmış yada gün aşırı veriyorlarmış. bende oğlumu (8aylık) hergün güneşe çıkarıyorum ama vitaminide veriyom. sizce uygulama doğrumu acaba. teşekkürler
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 18 May 2009 Saat 10:45 |
Halihazırda verilen günlük vitaminlerin içindeki dozlar, "zehirleme "yapabilecek dozlardan, son derecede uzaktır. Siz gene vitaminini verin, güneşede çıkarın. Merak etmeyin yeryüzünde güneş banyosu ile hiçbir çocukta Dvitamini zehirlenmesi görülmedi. Bunlar hep, bizim doktorların "az bilgi " sahibi olmalarından olan bir kavram kargaşası.
|
 |
bilcem
Üye
|
Gönderim Zamanı: 21 May 2009 Saat 22:45 |
Merhaba Dr Bey, oğlum haftaya 8 aylık olucak. geceleri ve gündüzde 2 kere emziriyorum . genelde ek gıda alıyor. 2 aydır gece yatmadan tok tutsun diye tahıllı mama veriyorum. ama yinede 2 haftadır saatte bir uyanıyor. herkes dişler olabilir diyor gerçi siz diş huzursuzluk yapmaz dediniz . ama neden uyumuyor anlamadım. gündüzde yarımsaat ten 2 kere uyuyyor. şunu sormak istiyorum. artık mama vermek istemiyorum tok tutucak ne verebilirim. kıymalı çorbamı, sebze yemeğimi.yada inek sütü versem tok tutarmı. birde yatmadan hemen öncemi beslemek gerekir. yoksa besledikten sonra beklemekmi, gerekir. teşekkürler
|
|
 |