Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yeliz
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1414
|
Konu: öksürük Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 10:31 |
kadir bey merhabalar
oğlum beş ay üç haftalık son iki haftadır burnu tıkalıydı doktora götürdüm doktor boğazının kızardığını ve burnunun tıkalı olduğunu söyledi ateşi olmadığı için sadece sprey şeklinde olan deniz sularından kullanmamızı önerdi onu kullanıyorum fakat iki gündür öksürük başladı limonlu balı bebeğim için de kullanabilir miyim kullanacaksam hangi ölçülerde yapmalıyım? bir de bu sprey şeklinde olanları günde ne kadar kullanmalıyım?
teşekkürler ...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119567
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 10:53 |
Bebeklerde sprey yerine damlaları tercih ediyorum. Gif..r ve Toni...er diye satılıyor. Boğazı kesinlikle kızarık değil, olsa idi yüksek ateşi olurdu. Zaten, nezle arkasından öksürük başlamasıda bunun delili... Limonlu balı: Yarım fincan ılık su üzerine bir tatlı kaşığı bal ve yarım limon sıkarak yapabilirsiniz. Bu karışımdan öksürdükçe, 2-3 tatlı kaşığı verin.
Bal ve limonlu bal ile ilgili yazıları okuyun.
|
 |
yeliz
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 11:21 |
hocam teşekkürler bir de bebğim 3 aylıktan beri çok salyalı siz dişin salya yapmayacağinı söylemişşsinzi peki bu neden olur benim yapabileceğim bir şey var mı teşekkürler...
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 11:53 |
Gayet basit, bebeklerde o aylarda henüz, "tükürük yutma" refleksi gelişmediğinden, ağız suyu akar, çocuk bunu becerebildiği zaman düzelir, zamana bağlıdır. Aynı durum, yüz felci olan erişkinlerde de oluyor. Sizler farkına varmadan, devamlı salgılanan tükürüğünüzü yutuyorsunuz.
|
 |
sulu
Üye
Puanlar: 63
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 14:26 |
dr bey merhaba;
bu bölümü okuyunca sormak istedim. benim kızım 18 aylık ve son 2 aydır salyası akıyor. bende diş için olduğunu düşündüğümden önemsememiştim. peki neden olabilir. çünkü başta yoktu 2 aydır başladı. o kadarki zaman zaman önlük takmak zorunda kalıyorum.
cevaplarınız , ilginiz için çok teşekkürler
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 04 Kas 2008 Saat 16:54 |
Biraz rahat olan çocuklarda bu durum görülebiliyor. Bilhassa bir şeye daldıklarında, bu akma olabiliyor.
Annesi "-topla suyunu" diye ikaz edince anlayıp suyunu toparlayanı gördüm.Bu durumda geçicidir. Bu tipler, ilerde biraz yemeğe düşkün oluyorlar.
|
 |
yeliz
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2008 Saat 10:02 |
hocam merhaba dediğiniz gibi ballı limon karışımını yaptım içirdim yazılarınızı zaten okumuştum fakat onu içirdikten sonra bebeğim kakasını rahat yapamaz oldu kakası sarı yeşil karışımı ve çok yumuşak kıvamlı değil ben de korktum gerçi balın hiçbir şey yapmadığını yazmıştınız ama neden olabilir?. gece de hem nezle den hem de gazdan dolayı çok sık uyanıyor 10 gündür yemeklere geçtik acaba acaba ondan olabilir mi?
bu arada beslenme şemasını yazıyorum değerlendirir misiniz? bir de gece çok uyanıyor burun tıkanıklığı ve öksürükten yazılarınız okumuştuım kafasını yükseltin yazmışsınız onu da yaptım yapabileceğim başka bir şey var mı?
sabah saat 7.30 anne sütü
10.00 kahvaltı karışımı yumurta sarısı tuzu alınmı peynir azıcık kutu sütü ve kıvam için biraz mama karışımı
11.00 anne sütü
13.00 meyve
14.00 anne sütü
16.00 çorba
saat sekiz buçuk dokuza kadar o istediğinde anne sütü
21.30 kaşık maması
gece anne sütü
Düzenleyen yeliz - 07 Kas 2008 Saat 10:05
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 07 Kas 2008 Saat 12:34 |
Mama ancak sulandırıldıktan sonra verilmelidir. Toz halinde , sulandırılmadan verilirse, kaka problemleri olur.Zaten süte geçmişsiniz, bir problemle karşılaşmamışsınız, elinizdeki mama bitince, sadece süt ile devam edin.
Burun tıkanıklığı için, burnuna Serum fiz. günde 5-6 sefer, 8-10 damla herbir burun deliğine damlatın.
Çorba ile yoğurdu dönüşümlü verebilirsiniz.
Bilhassa zevkli bir meme emiş olması için, mutlaka her memeden evvel, serum fiz. ile burun temizliği yapın.
|
 |