Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bebeğim (anne sütü)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbebeğim (anne sütü)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1411
Mesajın Direkt Linki Konu: bebeğim (anne sütü)
    Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 14:21
 hocam merhaba benim bebeğim 4 aylık daha önce de yazmıştım memeyi çok zor alıyor sadece anne sütü veriyorum. memeyi ancak ayağımda sallıyorum biraz dalıyor öyle veriyorum bir de uykudan uyandığı zaman alıyor. ama onun dışında eli sürekli ağzında bulduğu şeyi emmeye çalışıyor. dün acaba doymuyo mu diye düşünüp ilk defa mama verdim ama onu da yemek istemedi ağladı. fakat emmek istedi memmyi alıyor süt geldiği zaman ağlayarak bırakıyor.bu konuda ne yapabilirim kendimi çok yetersiz hissediyorum. bir de bebeğim gündüz yarım saat ancak uyuyor. gece de 11 gibi uyuyor bazen bir kere kalkıyor bazen de hiç kalkmıyor acaba gece onu uyandırıp emzirmeliyim.

hocam yardımlarınız için çok sağolun. iyi çalışmlar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119317
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 16:03
Bu aylarda elini, parmağını emmesi normaldir, onun aç olduğunu göstermez. 6. ayda ayak başparmağını emecek merak etmeyin.Sakın mamayla filan uğraşmayın.
Kilo alımı iyi ise gece uyandırmak gereksizdir.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 03 Eyl 2008 Saat 16:04
Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Eyl 2008 Saat 16:13
sağolun hocam peki memeyi almaması neden olabilir? memeyi daha rahat alması için yapabileceğim bir şey var mı?  anne sütünden başka bir şey vermedim bir de ek besinlere 4. aydan sonra mı 6. aydan sonra mı geçmeliyim doktorumuz önceki ay bu ayın sonunda başlarız demişti gerçi daha kontrole götürmedim ama ben iyi kilo aldıysa 6. aya kaadr sadece anne sütü vermek istiyorum. teşekkür ederim .

iyii çalışmalar...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eyl 2008 Saat 13:40

Benim anneler arasında saf anne sütü verme rekoru, 2 senedir. İkizlerde 10ay...6. aydan sonra ek gıda alabilir ama bunun için anne sütünü kesmiyoruz, anne sütünden yer kalırsa ilaveler yapıyoruz.Anne sütü yeterli geliyorsa gittiği kadar gider.

6. aydan sonra ek gıdalardaki bu ısrar, sizin ilk 6 aydaki gibi doktor vizitlerine devam etmesini sağlamak içindir. Zira aşılar bittiğinden bazı aileler, 1 yaşına kadar ara veriyorlar. Halbuki ne ek gıdalara ne sebze çorbalarına ihtiyaç yoktur. Sebze çorbaları, yemek yapmasını bilmeyen amerikalı kadınlar için icat edilmiştir. Bizim memleketimizde füzulidir. Bizim annelin pişirdiği bütün kıymalı sebze yemekleri, ideal bebek gıdasıdır.

Yukarı Dön
yeliz Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2008 Saat 10:48
hocam iyi günler
 benim kafam biraz karıştı siz ek gıdalar derken devam sütleri ve mamaları mı kast ettiniz ben ek gıda derkken diğer yiyeceklerden yani tarhana çorbası meyve suyu vb. gibi şeylerden bahsetmiştimç onlara ne zaman başlamalıyım??? diye sordum sanırım yanlış bir tabir kullandım kusurabakmayınEmbarrassed 
 bebeğe memeyi nasıl daha iyi aldırabilirim memeyi uyanıkken almayı reddeyiyor?bunun için bir öneriniz var mı ya da neden böyle yapıyor olabilir?
 son olarak da yukarda bahsettiğiniz anneler 2 yaşına kadar başka hiçbir yiyecek içecek vermeden mi anne sütü verdi???Shocked
 hocam tekrar çok teşekkür ederim değerli vaktinizi bizlere ayırdığınız için iyi çalışmalr....
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eyl 2008 Saat 12:38
Öncelikle anne sütünden yer kalırsa diğer gıdalardan vermeniz gerekir.Önce süte alışacak, arkasından kahvaltı,yoğurt ve muhallabiye alışacak, ondan sonra çorbalar ve diğer kıymalı yemekler, yoğurdun yanına ilave edilecek.
Bahsettiğim anneler anne sütünden başka hiçbirşey vermediler ama zordur. 1982 den beri sadece 5 anne yapabildi...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.