Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
boyalcin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: emzirme
    Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 20:56
Merhabalar Kadir Bey,
11 aylık oğlum anne sütünü bıraktığı için 2 aydır uykusunda emziriyorum ve sağarak sulukla vermeye devam ediyorum. Bu şekilde günde 500 ml kadar anne sütü alıyor. Ancak 5 gün önce hamile olduğumu öğrendim ama sağdığım sütü severek içmeye devam ediyor ben de kesmedim. 
1- Hamileyken anne sütü vermeye devam etmek doğrumudur?.
2- 11 aylıktan sonra anne sütünün önemi nedir?, bu sebepten hamileliğimi sonlandırmak konusunda tereddüt ediyorum. Zaten uyanıkken emziremiyorum ama oğlumun sağlığını direkt etkileyecek bir durum olduğu için içim rahat değil.
3- Bahsettiğim şekilde anne sütü almaya uzun süre devam edebilirmiyiz, zaten süt zamanla kesilir mi?
Cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, size minnettarız.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119225
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 09:39
1- Devam edebilirsiniz, ama kendinize çok iyi bakmak şartı ile.Zira hem memedeki, hem karnınızdaki bebeği besleyeceksiniz, et ve süt gibi gıdaları bolca tüketmeniz gereklidir.Hamile ikem emilen süt "zehirler" diye bir laf uydurmuşlardır, kesinlikle YALANDIR.
2-Kaçıncı ayda olursanız olun, anne sütünden daha değerli bir gıda yoktur. Yetesiz olan miktardır. Kalitesi asla. Benim anneler arasında 5 anne 2 sene sadece anne sütü verdi.
3-Gene benim bir hastam, hamilelik+doğumdan sonra da devam etti, sonra aile baskıları ile bırakmak zorunda kaldı. Bizim insanlarımız hem cahil, hem despottur.Benim "Yanlış bildiklerimiz" yazımı okuyun , göreceksiniz.
Yukarı Dön
boyalcin Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 09:59
Cevabınız için çok teşekkür ederim, şimdi içim rahat bu konuda.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119225
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 10:16
Başarılar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.