| Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
hilal
Kıdemli Moderatör
Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 21029
|
Konu: oğlum (beslenme) Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 13:13 |
Hocam merhaba
Benim oğlum bir hafta sonra 25.ayını dolduracak,doğum kilosu 3700 boyu 51,ama şuan maalesef üzülerek söylüyorum 10 kilo ve boyuda 85 santim..
Biz ırsı olarak kısa ve zayıfız bu büyük bi etkenmidir.
Hocam oğlumun ciddi bi yeme problemi var maalesef asla süt ,et,meyve,balık,sulu yemek,çorba,kahvaltılık yemiyo asla ,sabah bi yumurta oda kızartılmış olucak ben içine
Birazda sucuk kouyuyorum et yemediği için,bu şekilde seviyo yanlışmı yapıyorum,kahvaltıda peynir olsun zeytin olsun reçel bal yani aklınıza gelicek her neyse hiç birini yemiyo ,yumurtadan sonra bi kase yoğurt yiyo,zaten beni sevindiren yönü bi tek bu,yoğurdu ne zaman verirsem vereyim hayır demiyo,bide süt içmiyo ama ayran bardak bardak içer hayır demiyo ayran veya yoğurt sütün yerini tutarmı,inanın hocam her yolu denedim heryolu arkasındanda koşuşuturdum,serbestte bıraktım ama yemiyo yemiyo yemiyo,inanın ben ona vermezsem üç gün aç kalır ve yemek yemez ben artık açlık hissi yok diye düşünmeye başladım..biz ek gıdaya çok geç başladıkcam iki yaşına kadar emdi benim oğlum ve çok ama çok memeye düşkün bi çocuktu büyümüştü ama meme aldığı için yemek yemiyordu,8 aylıkken ek gıdaya başladık ve 1 yaşındayken daha yeni yeni çğnemeyi öğrenmişti ,buda büyük bi hatamı,ben öyle görüyorum çok geç başladığımız için şimdi bile küçük küçük lokmalarla yiyor yemeğini,çok uzattım biliyorum ama hocam artık çevremden kötü anne ,bi çocuğa bakamıyosun sözü duymaktan bıktım,biraz öncede kapıdan biri gördü ve bu çocuk afrikadanmı geldi deyince dayanamadım size yazmak istedim,inanın her yolu denedim ama olmuyo böyle yemiyo,bi yere gidincede aç kalıyo pilav olmazsa ya pilav olucak makarna bulgur yani kuru gıdalar ,bende bi şekilde onları sebze ve kıyma ile çeşitlendirmeye çalışıyorum ama o zamanda midesini bulandırıyor,hocam sizce bi uzmandan destek almalımıyız yoksa abartıyomuyum ,ama kilosu malum ortada inanın ondan küçükler bile ondan hem uzun hemde çok daha kilolu,ama şuda varki hocam böle olmasına rağmen yaşıtlarına göre daha konuşkan daha enerji dolu daha aktif ve algısı daha yüksek ,hani yemeğen çocuktan ne çıkar deniyo ama bu öyle değil,bizim oona ilgimizdenmidir bilmiyorum ama bu konularda arkadaşlarından çok daha ilerde şuan kolay kolayda hastalanmıyo,burda salgınlar olur,o yakalanmıyo,kış gelip geçiyo doğru dürüst burnu bile akmıyo ,ben anlamıyorum hem yemeyip hemde nasıl bağışıklık sistemi böyle güçlü anlamıyorum gerçekten:):…çok uzattım hocam kusura bakmayın
Son olarak bi sorum daha var,hocam hamileliğimden önce kedilerim vardı ve hamile kaldıktan sonra onları barınağa verdim,ama çok özledim şimdi oğlumun artk büyüdüğünü düşünerek hiç olmazsa birini tekrar almak istiyorum ,zaten oğlumda hayvanları çok seviyo ve ben evdeyken gerçekten hijyenrallarına dikkat etmeye çalışıyorum,eğer sizde okey verirseniz artrık kesin getiricem ,sizce oğlum biraz daha büyüsünmü yoksa getirebilirmiyim…genel olarak hayvan evde besleme ile ilgili düşünceniz nedir..
Hocam çok uzattım şimdiden sonsuz teşekkürler iyiki varsınız
Düzenleyen hilal - 28 Ağu 2008 Saat 13:25
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 119428
|
Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 14:43 |
Diyarbakırlı olacakta, acılı, baharatlı sevmeyecek!!! Tabiiki sucuklu yumurtayı severek yer, bir zararıda yoktur. Eskiden çocuk çok, para az olduğundan, eskiler çocukların bu gıdaları tüketmemesi için bunları uydurmuşlardır.Peynir, sucuk, salam, ekmeksiz yenirse kurt yapar, zeytin iki lokmada yenir gibi!!
Kahvaltıda peynir bizim memlekete hastır. Amerikada otellerde sabah kahvaltısı senin oğlanınki gibidir.Peynir filan hakgetire.
-Yoğurt, sütün yerini tutar, ayran yaparken, su yerine süt kullanın.
-Yemeklerle bağışıklık sisteminin bir ilgisi yoktur.
-Yuva'ya başlayınca 2 kışınız kötü geçecek, bilin.Her çocuk geçiriyor.
-Kedilerin bir zararı yoktur, bilakis kedili evlerde büyüyenlerde "kedi allarjisi" olmuyor.
(İnşallah uyutmamışlardır)
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 14:47 |
hocam teşekkür ederim içimi rahatlattınız gerçekten
kedilerim emin ellerde o yüzden rahatım 
sadece şunu anlayamadım affınıza sığınarak ayranda su yerine süt kullanın demişsiniz,yani yoğurdu ve sütümü karıştırayım..
|
|
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 28 Ağu 2008 Saat 14:52 |
|
Evet, aynen öyle. Koyduğunuz su kadar süt koyun.
|
 |
hilal
Kıdemli Moderatör
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 10:10 |
hocam yaa iyiki varsınız ,harikasınız,ben bu süt yoğurt karıştırma olayını ilk kez sizden duydum daha önce hiç duymamıştım siz deneyin dediğinizdede tadı nasıl olur kimbilir diye düşündüm  ama hiçte fena değildi,işin önemli kısmı oğlumda çok sevdi dünden beri bardak bardak içiyoruz valla  yani bana öyle büyük bi iyilik yaptınızki ben ne desem boş kelimeler kifayetsiz kalır sadece sonsuz teşekkür ediyorum..
yanlız son bişey isteyecem sizden  kilosu hakkında bişey dememişsiniz,kilosu sizce az değilmi yaşına göre..
Düzenleyen hilal - 29 Ağu 2008 Saat 10:21
|
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 29 Ağu 2008 Saat 10:15 |
Haklısınız, o kısmı atlamışım  .. Evet, boyu idare eder, kilo eksikliği 2kg. kadar, benim usulde ,etli-sütlü besleyin, kısa sürede arayı kapatır.
|
 |