Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Rsv
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Rsv

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Meraklıanne Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Meraklıanne Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Rsv
    Gönderim Zamanı: 08 Mar 2026 Saat 07:32
Merhabalar Hocam, 
Kizim 3 bucum yasinda. Bir bucuk hafta once ufak ufak oksurukleri baslamasti. Sonra artis oldu. Bir hafta once 2 gun kadae biraz nefer darligi oldu. Daha once sizin yazdimlarinizdan ve benzer tecrubelerden sakin kaldim ve nefes sayisi takibi yapaeak gecmesini bekledim. Nefes darligi dedigim de alirken sorun yok nefesi verirken adeta itiyor gibi. Bir hafta icinde kuru oksuruk balgamli oksuruge dondu. Biraz daha iyilesir gibi oldu tekrar artar gibi oldu. Bir gun halsizlesti. Oksururken kulagim aciyor dedi. En sonunda mecburen kontrol icin doktora goturdum. Bu ara rsv cok tutulum yapiyor o olabilir dedii.  Kulaklarda sivi birikmesi  var biri kizarik dedi antibiyotik verdi. Bronslari icin de klasik ventolin cortair verdi. Ve de bu nefes darligi tekrarlaryan bir sey. Ne zaman hasta olsa oksurukle birlikte basliyor. Onun icin de saniyorum onceair verdi. Normalde bu buhar ilaclarini yazsa da kullanmiyorum ancak bu sefer rsv dedigi icin kullandim. Cocugun cok daha iyi olan solunumu kullanie kullanmaz bozuldu. Zor uykuya daldi. Ben simdi bunlari kulalnmiycam. Ancak onceair ile ilgili gorusunuzu merak ediyorum. Koruyucu olarak faydaai olur mu? Hastaliklarda hep nefesine vuruyor ve bir kac gun boyle geciriyor. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 121946
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2026 Saat 10:00
RSV palavrasına kanmayın.
1- RSV akciğer dokusunu çok seven ve hemen akciğerlere inen ve "zatürre" ama Viral zatürre yapan bir 
VİRÜSTÜR!  Asla antibiyotik gerekmez.
2- Kulak ağrıları DAİMA virüs enfeksiyonları esnasında olur. ASLA antibiyotik gerekmez. Sadec İliadin damla
yeterlidir. Anlattığım şekilde uygulayın. 
3- OnceAir, sadece "astım krizlerinin" arasını uzatmaya yarar.... ASLA astım krizi esnasında verilmez, bir
faydası da olmaz. Astım krizi geçtikten sonra başlanır.
Sizinkisi; Astım değil. Muhtemelen virüs enfeksiyonuna bağlı Bronşit. 
4- SAKIN Cortair(kortizon) de kullanmayın. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.