|
Rsv |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Meraklıanne
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Meraklıanne
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: RsvGönderim Zamanı: 08 Mar 2026 Saat 07:32 |
|
Merhabalar Hocam,
Kizim 3 bucum yasinda. Bir bucuk hafta once ufak ufak oksurukleri baslamasti. Sonra artis oldu. Bir hafta once 2 gun kadae biraz nefer darligi oldu. Daha once sizin yazdimlarinizdan ve benzer tecrubelerden sakin kaldim ve nefes sayisi takibi yapaeak gecmesini bekledim. Nefes darligi dedigim de alirken sorun yok nefesi verirken adeta itiyor gibi. Bir hafta icinde kuru oksuruk balgamli oksuruge dondu. Biraz daha iyilesir gibi oldu tekrar artar gibi oldu. Bir gun halsizlesti. Oksururken kulagim aciyor dedi. En sonunda mecburen kontrol icin doktora goturdum. Bu ara rsv cok tutulum yapiyor o olabilir dedii. Kulaklarda sivi birikmesi var biri kizarik dedi antibiyotik verdi. Bronslari icin de klasik ventolin cortair verdi. Ve de bu nefes darligi tekrarlaryan bir sey. Ne zaman hasta olsa oksurukle birlikte basliyor. Onun icin de saniyorum onceair verdi. Normalde bu buhar ilaclarini yazsa da kullanmiyorum ancak bu sefer rsv dedigi icin kullandim. Cocugun cok daha iyi olan solunumu kullanie kullanmaz bozuldu. Zor uykuya daldi. Ben simdi bunlari kulalnmiycam. Ancak onceair ile ilgili gorusunuzu merak ediyorum. Koruyucu olarak faydaai olur mu? Hastaliklarda hep nefesine vuruyor ve bir kac gun boyle geciriyor.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Mar 2026 Saat 10:00 |
|
RSV palavrasına kanmayın.
1- RSV akciğer dokusunu çok seven ve hemen akciğerlere inen ve "zatürre" ama Viral zatürre yapan bir VİRÜSTÜR! Asla antibiyotik gerekmez. 2- Kulak ağrıları DAİMA virüs enfeksiyonları esnasında olur. ASLA antibiyotik gerekmez. Sadec İliadin damla yeterlidir. Anlattığım şekilde uygulayın. 3- OnceAir, sadece "astım krizlerinin" arasını uzatmaya yarar.... ASLA astım krizi esnasında verilmez, bir faydası da olmaz. Astım krizi geçtikten sonra başlanır. Sizinkisi; Astım değil. Muhtemelen virüs enfeksiyonuna bağlı Bronşit. 4- SAKIN Cortair(kortizon) de kullanmayın. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|