|
wheezing ve ventolin |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
idylle
Üye
Kayıt Tarihi: 30 May 2023 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: wheezing ve ventolinGönderim Zamanı: 05 Mar 2026 Saat 12:48 |
|
İyi günler hocam. Sayenizde 4 yıldır oğlumu minimum ilaçla büyütebiliyorum. Fakat hala ne yapsak bilemediğimiz anlar oluyor o yüzden size danışmak istedim. 12 yaşında oğlumun, 10 gün önce oğlumun boğaz ağrısı ile hastalığı başladı. Sonrasında ağrı geçti, ateş yoktu, burun tıkanıklığı geniz akıntısı (sarı) vs devam etti. Bu süreçte sağlık ocağına okul için rapor almaya götürdüm, oradaki doktor geniz akıntısı çok diyerek cefaks 250 antibiyotik yazdı. Her bu şekil hasta olduğunda böyle antibiyotik yazıyor, ben de almıyorum ama birşey demiyorum. Fakat bu antibiyotik verip vermeme kararını aile olarak almak çok can sıkıcı. Neden gerekmediğinde de veriyorlar anlamıyorum. Sizin dediğiniz gibi genel haline bakıp, dilde pas, ateş vs takibi ve sizin yönteminizle hastalığı iyileşti Salgılar şeffafa döndü hatta haftasonu yüzme kursuna gidebildi. Hiçbir sıkıntısı yoktu. Fakat 2 gün önce nefeste hafif ses farkettim ve dün bu sıkışıklık belirginleşti. Ara ara öksürük başladı ve hapşırık. Bugün ciğerlerini dinletmek için uzman çocuk doktoruna götürdüm. Uzun uzun dinledi doktor ve zatürre yok ama wheezing dediğimiz sesleri duyuyorum ama çok yaygın değil dedi. ventolin inhaler 2 puf ve bugün 4 kere ver, chamber a gerek yok dedi. yarın durumuna göre azaltabilirsiniz ama günde 2 kere mutlaka ve 7 güne tamamla dedi. Akşamları da 7 gün günde bir ölçek zyrtec şurup ver dedi. Düzelme olmazsa röntgen çekip ona göre flixotide olmazsa antibiyotik artık seyrine göre hareket edeceğiz dedi. Bricanly sordum, biz çocuklara şurup vermiyoruz bu durumlarda bir etkisi olmuyor dedi. Hocam ne yapmalıyım, kararsız kaldım. Bugün , cumartesi ve pazar yine yüzme kursu da vardı. Bugün için izin aldım. Siz ne derseniz ona göre hareket edeceğim. İlaçları almadım henüz. Genel enerjisi iyi ama koşturunca falan sıkışıyor yoruluyor. Ateş vs yok. Gece yıkanıp yattı rahat uyudu. Sabah uyanınca öksürdü sadece gündüz arada bir öksürük var hapşırık var. İlaç konusunda sizin sözünüzü bekliyorum ve haftasonuna iyileşse bile yüzmesi iyi gelmeyecekse sıkıntı olacaksa onu da ertelerim. Herşey için çok teşekkür ederim hocam. Allah size sağlık versin, bize eksikliğinizi göstermesin inşallah. Saygılar.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2026 Saat 12:54 |
|
SAKIN, hiçbirini almayın.
Ateş ve halsızliği olmadığı sürece, yüzmeye de gidebilir. Bir de; diline bakın. Dili pembe ise antibiyotik de gerekmez.
|
|
![]() |
|
idylle
Üye
Kayıt Tarihi: 30 May 2023 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Puanlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 05 Mar 2026 Saat 13:04 |
|
çok teşekkür ederim hocam. Allah'a emanet olun siz de sağlıkla kalın inşallah
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|