Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Ben de Anne Olunca Anladım
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ben annemden uzakta büyüdüm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBen annemden uzakta büyüdüm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Hercai75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 416
Mesajın Direkt Linki Konu: Ben annemden uzakta büyüdüm
    Gönderim Zamanı: 27 Haz 2008 Saat 22:21
Arkadaslar, benim bebekligim ve cocuklugumun büyük bir kismi annemden uzakta gecti. Ben 9 aylikken babaannemin yanina göndermisler, sonrasinda 8-10 yas arasi annemle birlikte kaldim. Sonra temelli olarak 11 yasinda annemle babamin yanina Almanyaya geldim. Benim gibi annesinden uzakta büyüyen varmi? Ben anne olduktan sonra bu konu daha cok aklima gelmeye basladi diyebilirim. Anneden uzak olmanin sonuclarini sanki anne olduktan sonra daha cok kafama takmaya basladim. Annemle olan iliskimiz sanirim bu ayriliklardan dolayi, biraz mesafeli. Annemi cok seviyorum, bu süphesiz ama sanki aramizda bir duvar var. Ben annemin dizinde agladigimi hatirlamam mesela. Durduk yere beni öptügünü, veya benim onu öptügümü de hatirlamiyorum. Ilk oglum dogdugundan 1 gün sonra annem Türkiyeye izine gitmisti 2 haftaligina. Ikinci oglum dogdugunda da ertesi gün geldi hastaneye. Aslinda bu konuda cok doluyum ben ama anlatsam, sayfalarca bitmez. Sizi de fazla SIKMAYAYIM. Iste ben anne olduktan sonra bu eksikligi daha cok anliyorum. Belki benim durumumda olan arkadaslar vardir aranizda. Paylasirsaniz sevinirim.

Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2008 Saat 22:49
CryNisa canım merhaba ben anne ile ilgili tüm yazıları öncelikli okurum .Senin başlığın ve konun beni çekti ben çok üzüldüm ve seni anladım CryNeden mi bende senin gibi annemi fazla görmeden büyüdüm .Annem ve babam nerdeyse yılın 9 ayı yanımızda olmazlardı tüm gelişme ve gençlik zamanımda yoklardı ben hep anneme kızgındım ve aramız sizinki gibi soğuktu ama birgün ben artık büyüdüm ve çocuklarıma senin gibi bir anne olmayacağım dedim ,, nice sonra annem hastalık geçirdi ben o zaman da  yanında yoktum ve bu hastalığı  Tanrı nın ona verdiği bir ceza olarak değerlendirmiştim.Çünki tek başıma büyümüş ayakta kalmış  ve ihtiyacım olduğunda hep yalnızdım .....Sonra birgün annemi anlamak için dinlemeye karar verdım ((birşey beni etkilemişti))) onunla oturup uzun uzun sordum  ve onu dınledım ve artık  ona eskisi kadar kızgın değildim ....Sonra annem in hastalığı ağırlaştı tamda ben onu anlamışken, tamda artık anne kız olabilecekken hastalığı gittikçe ağırlaştı ama biz hergeçengün yakınlaştık ve annem çok acı bir son yaşadı hemde ben onu yaşayamadan ,hemde ben onu affetmişken, tamda artık ona daha çok ihtiyaç duyarken  ve kızımı  hiç göremeden CryCryCry
                Naçizane bir tavsiye  lütfen annen hayattayken arada ne kadar buzdağları, öfke ,haksızlık olursa olsun  ve olduğunu düşünürsen düşün annenin  her dakikasını yaşa ve kıymetini bil  onu affet ve affettiğini mutlaka annene söyle  
                  Benim hep bildiğim birşey daha annelerimiz ve babalarımız bize ebeveynlik yapmayı kendi anne babalarından öğrendikleri kadar biliyorlar ...görmedikleri seyi göstermezler.....
             biz görmediklerimizi öğrenip göstermeyi bilen nesil olduğumuz için iyi ana babalr olcez arkadaşım .....
        Seni yürekten anlıyorum ve  anlıyorum ve anlıyorum...........

Düzenleyen melek uslu - 27 Haz 2008 Saat 22:56
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
Hercai75 Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2008 Saat 23:18
Melekcim annene cok üzüldüm gercekten. Ne güzel, siz konusup sorunlarinizi halletmissiniz. Aslinda biz annemle öyle küs falan da degiliz. Sanirim annem benim bu halimin farkinda bile degil. Yani ben annemle görüsüyorum ama iste benim kendi icimde sakladigim kirginliklarim var. Bunlari ona söylemeyi hic düsünmedim, düsünmüyorumda. Cünki onu kirmaktan, üzmekten korkuyorum. Bazen yeri gelince konu konusuluyor, ama fazla derinlere inmeden. Beni ve ablami maddi durumlari elvermedigi icin o zamanlar babaannemin yanina göndermisler, kendileri almanya da calismak zorunda olduklari icin. Ama beni üzen yaninda oldugumuz dönemlerde bunu telafi etmemis olmasi. Annem zaten duygularini cok net gösterebilen bir insan degil. Eminim o da bizi seviyordur. Ama dogum yaptigimin ertesi günü izine gitmesi beni yanliz birakmasi beni üzdü. Ikinci dogumdan sonra da bana telefon acti tebrik etti yarin gelirim ben gec oldu artik dedi (saat 0.18 de dogum yaptim). Ama kayinpederim bile hastaneye geldi o saatte annem gelmedi. Bu da beni üzdü. Dügünüm olacagi zaman da bana pek destek olmamislardi. Daha böyle coook olaylar iste. Dedim ya hepsini anlatsam sayfalarca sürer. Ben burdaki anneyle ilgili yazilari okuyunca böyle icim biraz buruk oluyo.

Yukarı Dön
melek uslu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1365
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Haz 2008 Saat 23:29
Benimde içim burk oluyo ağlayasım geliyo gözlerim doluyo hep ama işte ne bileyim ben keşke daha çok konuşsayım sorsaydım dinleseydim anlasaydım da telafi edebilsydim kayıp zamanları sen içini dökmezsen seni dinleyen olmazkiEmbarrassedsen sormazsan cevaplayan olmazkiEmbarrassedsen dinlemezsen anlatan olmazkiEmbarrassedbu böyle uzar gider benim derdim illede anneni dinle affet değil aslında sonra keşke dememen için anneni dinle ve affedebildiklerini affet  edemediklerini ona söyle
           Bir söz okudum biryerde sana aynen yazayım ama kimin sözü hatırlamıyorum Embarrassed
 İNSANA ACI VEREN BİTEN İLİŞKİLER VE AYRILIKLAR DEĞİLDİR.İNSANIN İÇİNDE SÖYLENEMEDEN  KALANLARDIR ............
Asya Liva
Yasam Kaynagim
Annemi ve anne olmayi anlama sebebim ben
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2008 Saat 01:53
canlarim inaninki cok uzuldum okurken ama bu buruk yasayis  size mukemmel annelik duygusu katmisss simdi inaniyorumki sizler mukemmel birer annesiniz sevgilerr
Yukarı Dön
HaYaL Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Gece Bekçisi

Puanlar: 3493
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2008 Saat 02:03
gerçekten çok zor dönemler yaşamışsınız kızlar. ve ikinizde şuan farklı sebeplerle hala acı çekiyorsunuz. bende üzüldüm gerçekten. ama ben meleğe katılıyorum canım. hayattayken konuşup herşeyin nedenini öğrenmelisin bence. içini kemirip durmaktan çok daha iyi olacaktır
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3679
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2008 Saat 08:58
Orjinalini yazan: Hercai75 Hercai75 Yazdı:

Melekcim annene cok üzüldüm gercekten. Ne güzel, siz konusup sorunlarinizi halletmissiniz. Aslinda biz annemle öyle küs falan da degiliz. Sanirim annem benim bu halimin farkinda bile degil. Yani ben annemle görüsüyorum ama iste benim kendi icimde sakladigim kirginliklarim var. Bunlari ona söylemeyi hic düsünmedim, düsünmüyorumda. Cünki onu kirmaktan, üzmekten korkuyorum. Bazen yeri gelince konu konusuluyor, ama fazla derinlere inmeden. Beni ve ablami maddi durumlari elvermedigi icin o zamanlar babaannemin yanina göndermisler, kendileri almanya da calismak zorunda olduklari icin. Ama beni üzen yaninda oldugumuz dönemlerde bunu telafi etmemis olmasi. Annem zaten duygularini cok net gösterebilen bir insan degil. Eminim o da bizi seviyordur. Ama dogum yaptigimin ertesi günü izine gitmesi beni yanliz birakmasi beni üzdü. Ikinci dogumdan sonra da bana telefon acti tebrik etti yarin gelirim ben gec oldu artik dedi (saat 0.18 de dogum yaptim). Ama kayinpederim bile hastaneye geldi o saatte annem gelmedi. Bu da beni üzdü. Dügünüm olacagi zaman da bana pek destek olmamislardi. Daha böyle coook olaylar iste. Dedim ya hepsini anlatsam sayfalarca sürer. Ben burdaki anneyle ilgili yazilari okuyunca böyle icim biraz buruk oluyo.
Bence Annenin yaptıklarının hepsinin bir nedeni var.belki anlatamıyordur...Emin ol oda suçlu hissediyordur kendini.O bir anne ve ne olursa,hangi şartlarda olursa olsun senin annen olduğunu farkında.bence oturun ve konuşun,buzları eritin melek uslu'nunda dediği gibi iş işten geçmeden birbirinizin kıymetini bilin.Zaman geri alınmıyor...Sonra pişmanlık duymayın.Ben bir gün annemi kaybedeceğim duygusunu bile düşünemiyorum.Çok kötü oluyorum aklıma gelince .Köye gitmeden bir kaç gün evvel annemin öldüğünü gördüm rüyamda.Rüyada olsa o kadar acı çektimki....Anlatamam....

İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3679
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Haz 2008 Saat 09:00
Orjinalini yazan: melek uslu melek uslu Yazdı:

Benimde içim burk oluyo ağlayasım geliyo gözlerim doluyo hep ama işte ne bileyim ben keşke daha çok konuşsayım sorsaydım dinleseydim anlasaydım da telafi edebilsydim kayıp zamanları sen içini dökmezsen seni dinleyen olmazkiEmbarrassedsen sormazsan cevaplayan olmazkiEmbarrassedsen dinlemezsen anlatan olmazkiEmbarrassedbu böyle uzar gider benim derdim illede anneni dinle affet değil aslında sonra keşke dememen için anneni dinle ve affedebildiklerini affet  edemediklerini ona söyle
           Bir söz okudum biryerde sana aynen yazayım ama kimin sözü hatırlamıyorum Embarrassed
 İNSANA ACI VEREN BİTEN İLİŞKİLER VE AYRILIKLAR DEĞİLDİR.İNSANIN İÇİNDE SÖYLENEMEDEN  KALANLARDIR ............
Kırmızıyla yazdığın cümleye sonuna kadar katılıyorum ve yürekten alkışlıyorum seni.Bravo....ClapClapClapClapClapClapClapClap
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.