|
Uzamış sarılık |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Mersin ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 25 May 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 May 2025 Saat 06:47 |
Hocam oğlum 55 günlük. 38. Haftada 3460 gr doğdu. Doğumdan sonraki 3.gün oğlumun renginin değişmeye başladığını farkettim. 5.gün doktor kontrolünde doğum kilosunun 200 gr azdı, doktor sarılığın yüzünde olduğunu vücudunda olmadığı için önemli olmadığını kan tahlili yapılsa bilirubin seviyesinin 11-12 civarı olacağını o yüzden tahlile gerek olmadığını söyledi. 17.günde tekrar kontrole gittiğimizde doğum kilosuna yeni gelmişti ve sarılığı hala devam ediyordu yine tahlil yapılmadı. 33.gün tekrar doktora gittik 650 gr kadar kilo artışı olmuştu ancak hala sarılığı devam etmesine rağmen yine tahlil istenmedi. Doktor bu uzamış sarılık önemsiz 2-3 aya kadar uzayabilir dedi. Bebeğim 55 günlük hala yüzünde ve gözlerinde sarılık var ve ben endişe ediyorum. Ben hipotroidi hastasıyım. Oğluma da kapsamlı bir kan testi yapılması gerekmez mi? Lütfen beni bilgilendirin ne yapacağımı bilemiyorum.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117900 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- BÜTÜN bebekler, doğumdan sonra 200-400 gram kaybedebilirler ve 20. güne kadar bu kaybı telafi
ederler.. Bu tamamen normaldir! Çocuk doktorlarının bu konuda yaptıkları "farklı" yorumların hiçbirine inanmayın. 2- Ciltte sarılığın hala görülmesi, bazı çok nadir durumlarda ve hastalıklarda olabiliyor: a) Dokulara bilhassa, yağ dokusuna oturan "bilirubin" maddesi, kandaki seviye düştüğü halde hala dokularda kalabiliyor. Bebeği (cam arkasından bile olabilir) çıplak olarak 15 dakika ön, 15 dakika sırtı olmak üzere güneşe turun. Kandaki Bilirubin seviyeleri daima düşüktür. b) Bazı Karaciğer enzim eksikliği sonucu sarılık devam edebilir: * Crigler Najjar Sendromu * Gilbert Sendrımu. * Dubin Johnson Sendromu. * Lucey Driscol Sendromu. * Rotor Sendromu Bunların hepsinde Bilirubin seviyeleri anormal yüksektir. Sadece; Total ve Direk bilirubin ölçülmesi ile belli olur. Güneş ışınları bunlarda da etkilidir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2025 Saat 10:19 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|