|
İshal kusma atrş |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Nefisekağan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kas 2024 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nefisekağan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nis 2025 Saat 22:19 |
Hocam 4 yaş erkek 17 kilo 100cm
Pazar ishal başladı. Gece kustu pazartesi ishal devam etti. Bol sulu kaka. Her öğün sonrası kustu iştahı vardı ama kustuğu için yemek istemiyordu. Motis adlı ilaçtan 2 gündür verdim. Bulantısı için. Bugün kusma yok ishal sayısı azaldı ama devam ediyor. Şu an ateşi çıktı 38i gördü şimdi 37.5. Sıvı kaybı olmaması için bol su içirmeye çalışyorum. Ne yapmam gerekir hocam? Saygılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120399 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Siz ilaç ile kusmayı önleyince, atılması gereken mikroplar atılamadı ve içerde kalarak çoğaldılar ve ateşe
sebep oldular!
İlaç kullanmayın. Kusma ve ishal; vücudun savunma mekanizmalarıdır. Bunlarla uğraşmayın. |
|
![]() |
|
Nefisekağan ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kas 2024 Konum: Aksaray Durum: Aktif Değil Puanlar: 23 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nefisekağan
Size yazdıktan sonra geçmiş yazılarınızı okudum hocam bulantı olursa emedurfitil öenrmişssiniz onu alalım. Acilde serum takıldı, çözelti verdi her ishalden sonra içmek için siz de mide gribi yazınızda önermişsiniz bizim belirtiler de mide gribini gösteriyor(karın ağrısı kusma ishal ). Sağlık ocağındaki dr antibiyotik yazmıştı. Acil doktoru insaflı çıktı ishalin vücuttan çıkması lazım kesmek istemiyoruz antibiyotik de 6 yaş altına tavsiye etmem dedi(yani hâlâ umut var hocam doktorlardan yana) berazinc adlı şurup yazmış hocam tavisye eder misiniz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120399 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Evet! bunca laf sokmadan sonra bu kadar düzelebildiler!!!
Sakın ishallede antibiyotik (hiçbir yaşda) kullanmayın. SAKIN Berazinc de kullanmayın. Acrodermatitis Enteropathica dışında kullanımı yok!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nefisekağan
Bu mesajı aynı belirtilerle forumda arama yapan arkadaşlar için yazıyorum. Pazar günü başlayan şikayetlerimiz cuma günü son buldu. Hocamızın bilgisi sayesinde kasımda antibiyotik ve astım için kullanılan kortizonlu havalardan kurtulmuştuk. Bu hastalığı da antibiyotiksiz geçirdik. İshal fazlaca sıvı kaybettirdiği için ( günde 15-20 kaka) her tuvalet sonrası çözeltiden içirmeye çalıştık. Vücut su kaybettikçe çok yorgun oluyordu. Başkaca bir şey(diyet vs) yapmadık. Çok daha kötü olsaydı tekrar serum taktırabilirdik
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Serum gerekmesi; ancak kusma ve ishal beraber olduğunda gerekebilir.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|