|
Bilgilerinize ihtiyacım var |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glsrnglmzz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2024 Konum: Babaeski Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Glsrnglmzz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Mar 2025 Saat 17:04 |
Hocam bilgilerinize ihtiyacım var 10 aylık 2 hafta önce influenza pozitifti yine geçiriyoruz galiba abi kreşe gidiyor 1 haftadır abinin ishali kusması vardi burun tıkanıklıgıyla şimdi bebeğin ateşi var burun tıkanıktı akıyor sonra kusma geldi fışkırır tarzda beslenmeyi reddediyor besledigimde çıkarıyor 3
oldu bugün kusması ne zaman endişe etmeliyim hocam susuz kaldigini nasıl anlarım vücudundan ondada ishal olacak mi acaba devamında hep uyumak istiyor huzursuz çok kafa kalkmıyor beslenmeyi reddediyor ne yapmalıyım hocam sizce? Ne zaman endişe etmeliyim?Fitil ya da şurup başlayım mı ?
Düzenleyen Glsrnglmzz - 16 Mar 2025 Saat 17:18 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119760 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Muhtemelen; domuz Gribi!!
Oyle; gunde 1-2 defa kusma ile su kaybi olmaz. Ishal+devamli ne yer/icerse olan kusma beraber olursa, su kaybi olur. Karin derisini, "cimdikler gibi" tutup, kaldirdiginizda, hemen geriye giyorsa, normaldir, hamur gibi o sekilde kaliyorsa, su kaybi vardir. Saki antibiyotik vermeyin, sakin ates dusurmeyin. Bugunden geriye; soru-cevaplari okuyun. |
|
![]() |
|
Glsrnglmzz ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Ağu 2024 Konum: Babaeski Durum: Aktif Değil Puanlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Glsrnglmzz
Hocam iyi ki varsınız varlığınıza minnettarım hep sağlıkla kalın bulunduğumuz ilçede devlet hastanesinde çocuk doktoru yok başka şehirde özel hastaneye gidiyoruz yaşadıgımız durumları siz düşünün hocam sıralar tahliller sürüntü testleri röntgen vb üstüne üstlük doktorumuzun bu saatlerde gidersek eğer hastanede özel hizmeti var hocam parasını ödüyoruz ödedikten sonra kendisi hastaneden aranıyor parası ödendiği için özel hastane aracıyla evinden alınıp geliyor hastaneye hizmet nasıl ama hocam?! Geçen influenza oldugumuzda sisteme baktı şöyle dedi hocam biz çıkarken abisi hastammış bu bebeğin 4 yıldır hiç muayeneye gelmemiş influenzasınız gelin de influenza bitince ciğerlere bakalım onunda hasar bıraktı mı diye dedi hocam tövbe tövbe çocukta öksürük yok bir şey yok oda ishal kusmayla geçirdi sadece laflara bakın siz şimdi şey dersiniz hocam ne gidersiniz bu ahmaklara haklısınız can hocam bebekle yeniden bildiklerimi unuttum sanki nir panik havası hata bizde !
10 aylık bebeğim için konuşmuştuk kesin domuz gribi hocam kusma ishal var hep ağlama huzursuzluk var çok durmuyor az az su az az sıcak sıvı şeyler veriyorum hocam ateş var 4 gün olcak uyku yok ağlayıp ağlayıp duruyor sorum şu hocam kulak kepçesi dıştan çok belli bir şekilde kıpkırmızı hepte parmağını götürüyor saç çeker gibi yapıyor bağrıyor kulakta bi sıkıntı mı var nasıl anlarım hocam huzursuzluğu kulaktan mı acaba hocam ağlama krizleri yapabilceğim bir şey var mı hocam ?
Düzenleyen Glsrnglmzz - 22 Saat 22 Dakika önce Saat 21:36 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119760 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
"Kulak kizarikligi" ASLA Kulak iltihabi degildir.
Aniden; sicaktan-soguga veya soguktan-sicaga girilince olur ve kendiliginden gecer. Genellikle cocuklarda daha sik gorulur, bir sey gerekmez, kendiliginden duzelir. Kulak agrisi suphesi bile olsa, Iliadin DAMLA, anlattigim sekilde ve sure kullanin. "gelin de influenza bitince ciğerlere bakalım onunda hasar bıraktı mı diye dedi " Giderseniz, kesinlikle; "Sag akciger alt lobunda leke var" diyecek!!!
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Glsrnglmzz
Yine burdan devam edeyim dedim hocam 10 aylık hastalık bitti dedim 4. Günde dün tam düzeldi kusma ishal yok demiştim ama sabah su gibi ishal 3 kere yaptı ardından mama içirdim şiddetli bir kusma ve burundan beyaz akıntı başladi hastalık yeniden mi başlıyor hocam başa sarıyoruz yeniden ve zaten ağır geçirmişti ne yeme ne içme yine başlarsa hastaneye yatmadan düzelemiycek mi allah korusun anlayamadım benimde bacak ağrım başlamıştı benimde ona mı geçti tekrardan abi o ben virüs dönüp duruyor yeniden
Düzenleyen Glsrnglmzz - 8 Saat 10 Dakika önce Saat 11:48 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
35 sene serbest hekimlik yaptim, BIR hastami bile hastanelere yatirama geregi OLMADI!!!
Ne kadar da heveslisiniz, dolandirilmaya!! Anliyorum, tipik bir Turk vatandasi olarak, "Neyse parasi verelim, cocuk iyilessin" havasindasiniz.... Ama bu dusunce tarzi yanlistir. Zaten Cocuk doktorlari da bunu cok bildikleri icin, halki kokune kadar dolandiriyorlar. Lutfen sabit forum yazilarini ve sonrada forum soru-cevaplarini COK IYI okuyun. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|