Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Gaz
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Gaz

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Betül yazıcı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 186
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betül yazıcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Gaz
    Gönderim Zamanı: 28 Kas 2024 Saat 00:16
Hocam arkadaşımın kizi için yazıyoruz cok fazla gazı var günlerdir sizin cevabınız bizim için çok kıymetli 

3555 kg 52 cm doğdu 2.05.2022
Şuanki kgsu 10 kg boy 84 cm 
Cinsiyeti kız 
İlk doğumdan sonra aşırı reflusu vardı ama doktorlar 1 yaşa kadar doğal ilaca gerek yok dedi 
Aşırı kusmaları olurdu 
6 aya kadar gayet kilolu bir bebekti 
6 aydan sonra ek gıda döneminde gidalardan sonra aşırı gaz ve kusmalar başladı
Yine çok kez doktora gittim buarada anne sütü almaya devam etti ama ek gıda bir türlü alamadı alinca kustu yada rahatsız oldu 
Bu süre zarfında artık eskisi kadar kilolu değildi 
Birde sürekli genital bölgesini yastık yada yerlere sürterek kendini terletiyor sürekli bu hareketi yapıyor 
1 yaşından sonra tekrar hastalandı sürekli kusma burun akıntısı balgam sürekli sürekli 
Alerjik aştım tanisi aldı baya bir hava aldı 
Cortair 25 m
Şuan tam 2 yaşında 3 aydan belli alerjik astim belirtileri kalmadi 
Onun dışında beslenme olarak 
Corba 
Tarhana 
Yoğurt çorbası 
Mercimek 
Makarna 
Patates kızartması 
Memenmen yiyordu 
Şuan bunlarida Red ediyor 
5 gündür aşırı gaz şişkinlik halsizlik mide bulantısı hatsafada acilde lavman yapıldı hatta yetişkin lavman bile ama gazi çok yüksek ara ara bu gazlanma olayı oluyordu ama şuan aşırı aşırı rahatsız edici 
Doktor Şuan kilo aldiran mama başladı
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119375
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2024 Saat 10:44
Neresini düzeltsek ki!!!
1- İlk ayda hem kilolu olması, hem kusmalarının olması bu kusmalarının aşırı beslenme ile olduğunu gösterirr.
2- Bebeklerde; "masturbasyon" olağan bir durumdur, bunun cinsellikle bir alakası yoktur, zamanla kaybolur.
3- 1 yaşında "allerjik astım" olmaz.. Sizi dolandırmışlar.
4- Astım hayat boyu süren bir hastalıktır. İyileşmiş olması dolandırıldığınızın gösterir.
5- 2.5 sene zarfında hiç çocuğunaza hasta olduğunda ; Grip tanısı konuldu mu??? ASLA koymamışlatdır. 
O doktorlara göre, öksüren her çocuk astım hastasıdır.
6- Bu yaşta hala gaz olması; "Enzim eksikliğini gösterir" 
Festal, İntestinol, veya Pankreoflat gibi ilaçlardan bir tanesini,  3 parçaya bölüp, yemeklerine katın.
2-3 gün sonra sonucu yazın.

NOT: Bugünkü haberlerde de Astım'ın hayat boyu olduğu anlatılıyor!!

" ©CNN TÜRK
Çocukluktan beri astım hastalığı var, son beş yılda ise hastalığı daha da kötüleşmiş ve üç kez ciddi atak geçirmiş. Spooner, Daha da kötüleşiyordu, nefes alma sorunu oldukça korkutucu diyor. Yeni ilacı aldıktan sonra ciddi bir değişim hissettiğini söyleyen Spooner, inhaler kullanmayı sadece doktorlar devam etmesini söylediği için sürdürdüğünü aktarıyor: Maalesef hiçbir ilaç astımı tamamen yok etmiyor, ancak buna en yakın olan bu ilaç. Bence bu biraz mucizevi. Benralizumab henüz yaygın kullanıma açılmadı. Daha kapsamlı bir test sürecinin 2025'te başlaması bekleniyor. Bu, iki yıl sürecek. Çalışamalar, ilacın maliyetine yönelik de bir incelemenin yapılmasını kapsayacak. Çünkü bu tip etken maddeler, bir hayli maliyetli."

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Kas 2024 Saat 13:17
Yukarı Dön
Betül yazıcı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 186
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betül yazıcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2024 Saat 16:54
Hocam bugün eczaneden pankreoflat 170 MG/310 MG  granul aldik toz şeklinde.  Hocam şimdi biz bunu günde 2 ye mi bölelim yemeklerin icinde katip verelim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119375
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Kas 2024 Saat 18:33
1 ölçeğini, 2 veya3 kısma bölüp, yemeklerine katın.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.