Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Oksijensizsu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oksijensizsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates
    Gönderim Zamanı: 14 Kas 2024 Saat 22:45
Hocam merhaba size soru sorabılmek için yeni üye oldum. 35 haftalık dogum yaptım suan 7 aylık (düzeltilmiş 5bucuk) . 3 aylıkken bobrekte tas tespit edıldı. Kalsiyum oksalat yüksek diye karbonatli su ıcırıyorum doktor dediği için. Çok sık hastalanıyor. Alerjık bünyesi var testler negatif ama vucudu kabarıyor deneme yanılma yapmaya çalışıyorum. 2 hafta önce grıp gibi oldu sürüntu testı kan testı temızdı hapsırık öksürük ates vardı. Antibiyotik vermedı drumuz. Umca-zadıten kullandık. Gecer gibi oldu ama bu hafta vucudunda asırı kabarmalar oldu halsızlık hapsırma ve ates olunca bugun tekrar goturdum. CRP 15 cıktı antibiyotik verıldı bu sefer. Dişte cıkarıyor bı yandan 6 saat arayla calpol verıyorum sabahtan berı ates 38-39 oynuyor hep ve cok şiddetli bı kusma oldu az önce. Ne yapacağımı şaşırdım. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 09:15
Neresini düzeltsem ki!!! Tabii hata sizde değil, "Türk tipi" Tıp eğitimi almış olan o doktorlarda! 
1- "düzeltilmiş" diye salakça bir terimi, dünyada bir tek Türk doktorları kullanırlar. ASLA hiç kimseye, hiçbir
 faydası olmayan bir zırvalıktır! önemli olan; doğduğu gündür! Çocuğunuz 7 aylık!!! Bu kadar!!
2- Böbreklerde "taş" nasıl tesbit edildi? Onunla ilgili bilgileri ve Röntgen görüntüsünü bir de ben göreyim.
3- "Karbonatlı su" içmek diye bir zırvalık yoktur!! O doktorun ne kadar ahmak ve cahil olduğunu gösterir!!! 
İnsanların kan pH derecesi sabittir! Siz limon suyu da içseniz, alkali su dahi içseniz, kan pH derecesi asla
değişmez. Bunun sabit kalmasından sorumlu olan; "Hendelson-Hasselbalch" denkleminden günümüz
 doktorlarının haberleri bile yoktur. 
"Alkali su Sahtekarlığı" yazımı sabit Forum kısmından okuyun. 
4- Yedi aylık bir bebekte ALLERJİ OLMAZ!!! Sizi dolandırmışlar! 
5- İlk 1 sene zarfında, bebekler anneleri kadar hastalıklara karşı bağışıktırlar! Anne karnında, anneden
geçen antikorlar, bebeği hastalıklardan korurlar. Ancak, (şekil değiştirdikleri için) Grip virüsleri gibi genç 
virüslere karşı koruyamazlar. O yüzden ilk 1 sene antibiyotik kullanımı son derecede nadirdir. 
6- Dünya'da bir ek Türk doktorları (ahmak oldukları için) CRP'ye bakarak antibiyotik verirler! Antibiyotik
gerekirse; WBC yükselir. CRP, viral enfeksiyonlar da dahil, her türlü hücre yıkımı olan durumlarda yükselir. 
Pratik olarak hiçbir yararı yoktur!
Türk doktorları, çocuklardaki ve bebeklerdeki WBC değerlerini de bilmezler. 
Aylara göre WBC değerleri:

0-3 gün: 9.0-35.0
1-2 hafta: 5.0-20.0
1-6  ay : 6.0-17.5
7ay-2 yaş: 6.0-17.0
2 yaş-5 yaş: 5.5-15.5
şeklindedir.

7- Diş çıkarken ateş olmaz! Bu yalan, muhteşem bir Türk doktor uydurmasıdır!
ZİRA, Türk doktorları ASLA Grip teşhis etmezler! Ya Astım(şimdilerde Zatürre) derler, ya, "-diş çıkarıyor."
derler.

8- "Ateş" vücudun savunma sistemidir. Türk doktorlar hala ateş düşürmeyi marifet ve gerekli zannederler!
Siz ateş düşürmeyin! 
Yazılarımı okuyun. Öncelikle YAZARLAR kısmındaki makale listemin en altındaki; "Ateş ve Havalenin Tedavisi"
makalemi okuyun.
Ateş olmayınca bağışıklık çalışmaz, ondan sonra da bu ahmak doktorlar, sizlere "-Çocuğunuzun bağışıklığı 
düşük" diye bir çuval ilaç yazarlar!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Kas 2024 Saat 09:35
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oksijensizsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 09:32
Hocam aslında ben hıc kullanmıyorum düzeltilmiş kelimesini doktorlar sorduğu için sızde sorarsınız sanıp belırttım.  Görüntü yok elımde e nabızdan baktım orda acılmıyor. Ultrason kagıdında 1,5-2 mm taş yazıyor. Nefroloji bölümüne gittik Kalsıyum oksalat değeri yüksek çıktığı için Ingılız karbonatlı su kullanmamızı istedi. 2 aydır kullanıyoruz. Alerji testı yapıldı negatif geldı ama vücudu döküntü oldu çok fena sivilce gibi kabardı yumurta denemiştim en son ondan oldu sandık. Alerjı maması kullanıyorduk (sütüm olmadıgı için mama kullandık süt alerjısı olabılır dedılee cok gazlıydı döküntüler oluyodu alerjı maması verdıler) normal mamaya gectık. Mamadan yada yumurtadan bunu deneyelim dedıler. Aynı zamanda diş çıkarıyor , bogazında kızarıklık var denıldı daha once -kulak-bogaz enfeksiyon nedeniyle 3-4 defa antibiyotik kullandık cok üzülerek. Doktor verdiği için kullanmasam kendimi suçlu  hıssettım ya daha ılerlerse kötü olursa dıye korkup kullandım. Şimdide Crp 15 dıye antibiyotik yazıldı üç gündür ateşi var. İnliyor ateşten calpol verıyorum o yüzden :(

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oksijensizsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 09:36
Hocam sadece atesle ilgili olan yazınızı okudum cocuk atesten rahatızsa düşürün yazmışsınız o yüzden ugrasıyorum. Cok halsız inliyor sürekli o yüzden düşürmeye calısıyorum agır yapıyo galıba. İki hafta önce grip dedıler evet Umca-zadıten kullandık, düzelir gibi oldu ama evde hepımız grıp olduk birbirimıze döngüden tekrar geçiyor sanki duzelemıyorus. Bebegımde tekrar nuks ettı 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 09:41
4 aydan sonra, "Kutu sütleri" tam olarak verilebilir. Boşuna bu sahtekarlara kanıp da para telef etmeyin.
Bir de; 7 aylıktan küçük bebeğe "Allerji testeleri" yapıldı HA!!! Bunlar zannettiğimden de salakmışlar!
(Ya da şarlatanların piri!)
Sizi baya sağlam dolandırmışlar! Geçmiş olsun.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 09:46
SAKIN ateşli hastalığı olan bir çocuğa Umca ve Zaditen vermeyin!! 
Umca'daki "etanol" bildiğin Etil alkoldür! 
Zaditen, allerji ilacı olup, her allerji ilacı gibi solunum yollarındaki akıntıyı koyulaştırır. "Sahtekarlığın 1.Safha"
ilacıdır.
Akınti koyulaşır, çocuk öksürerek balgamı çıkarmakta zorlanır, genellikle de kusarak çıkarır. Zaditen 3-5 gün
sonra "hırıltılara" sebep olur, o zamanda; "Sahtekarlıgın 2. Safhası" başlar çocuğunuza "Astım" tanısı konulur!
Yazılarımı okuyun. 
Şimdilik, ara ara sıcak buhar uygulayın ve uyurken başucuna 2 damla ColdMix damlatın. 

Belli ki, "Beebek gazının" sebebini de bilmiyorsunuz. 
Bebek gazı işle ilgili makalemi de Yazarlar kısmından okuyun. Okuyunda yediğiniz kazığın boyutunu anlayın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 15 Kas 2024 Saat 09:50
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Oksijensizsu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 09:59
Hocam ben şimdi antibiyotik umca zadıten hepsını bırakıp sadece sıcak buhar ve coldmıxle devam mı edeyım. Kendı kendıne duzelıt mı bu durumu  , enfeksiyonu falan. Kusura bakmayın ben cok panik evhamlı biriyim bebeğim için ne dogruysa yapmaya hazırım bugune kadar ne dedilerse onu yaptım :( ilginiz için cok tesekkur ederim. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Kas 2024 Saat 10:24
İyi "halt" ettiniz!! Olan çocuğa oldu! Bir de babasının paralarına!
Evet sadece benim anlattıklarımı uygulayın. 
 Türk doktorları tam da bu yüzden ASLA Grip teşhis etmezler zira rant elde edemezler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.