Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emzik bırakmama
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Emzik bırakmama

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
İlkerdeniz Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Emzik bırakmama
    Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 01:58

Kadir hocam merhabalar

Size yine cevabını önce forum dan araştırıp tam bir sonuca varamadığım birkonu ile ilgili danışmak istiyorum.Konuyu yaşayan ve soran olmamış olması  beni üzerinde daha da düşündürdü.

Hocam oğlum Mart ta 4 yaşına gelicek ve asla emziği bıraktıramıyoruz.İlerde olabilcek sorunları okudukça uykularınm kaçıyor.Biz ne yol izlesek de yolda sokakta goren istisnasiz herkes emzigi ile ilgili mutlaka bir yorum yapiyor oglum duydukca ‘daha daha da sarılıyor.Akliniza gelebilecek her yontemi herseyi denedik.Gunlerce aglatmak meseleyi oyle bi noktaya getirerek biraktirmak secmek isteyecegim bi yol degil. En uzak olduğum yollari bile denedim sabır taşı da sürdüm ucunu da deldim kayboldu dedim böcek dedim bin kere konuştum anlatım attık dedim yok olmuyor.Hocam biz ne yapalım nasıl bir yol izleyelim süreci nasıl yönetelim? Niçin bırakmak istemiyor bir sorun mu var inanın düşünmekten harap oldum.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 10:17
1- Hiçbir sorun olmaz.
2- Duyduğunuz "dedikodular" tamamen uydurmadır!
3- İlk okula gidene kadar emzik emen hastalarım oldu, hiçbiri bir olumsuzluk yaşamadı!!!!!
4- Bir şekilde bıraktırdınız diyelim!! Bu sefer de "PARMAK EMECEK"!!! Tercih sizin.
5- Ne zaman bırakacağına; kendisi, keyfi ve kahyası karışır.
6- Etrafınızdaki ukala çok bilmişlere sakın aldırmayın ve aynen bu cevapları verin. 

Ama size bir HİLE öğretebilirim. Sakın yeni emzik almayın, bırakın emziği  emerek eskitsin, emilmeyecek
 hale gelince kendisi bırakır. 

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 11:08
Çok teşekkür ederim hocam aynen vericem! Yazın sitemizde bıraksın ve bırakmasa da olur diyen iki grup arasında sohbetle başlayıp gerçekten nerdeyse fiziksel şiddete varacak kavga çıktı.İyiliği için konuşuyoruz adıaltında hırpalıyolar bizi de onu da.her gören.Biz iyiliğini düşünmüyormuşuz gibi..İyi ki varsınız.

Düzenleyen İlkerdeniz - 08 Kas 2024 Saat 11:13
Yukarı Dön
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 454
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 17:58
Benimde oğlum  4 buçuk yaşına kadar emzik emdi. Fakat ben kural koydum. Sadece uykuya geçerken diye. Kendi isteğiyle kardeşi olduktan 5 ay sonra ben artık abi oldum dedi istemedi. Hiç karışmadım. O mutluysa ben mutlu. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 19:13
Çok teşekkürler böyle örnekler çizilen felaket senaryolarıdan sonra iç rahatlatıyor.Bizimki Mart ta 4 olucak.Biraz daha sakin kalabilirim o halde.İnanın biz karışmasak da yolda sokakta ağzında emzik gören herkes o kadar karışıyor ki insan suçlu hissediyor.

Düzenleyen İlkerdeniz - 08 Kas 2024 Saat 19:14
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118132
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 20:54
Bizim insanlarımız, "doktorculuk" oynamaya bayılırlar! Matah bir bilgileri olsa Türkiye, Avrupa'nın sağlıkta
 en rezil ülkesi olmazdı! 
Avrupa ülkeleri arasında, bebek ölümlerinde hala şampiyonuz!! 
- Üçüde Parasetamol olan; Aferin,Peditus ve Calpol'ü aynı anda verip çocukları Karaciğer yetmezliğinden
öldüren tek ülkeyiz..
- Doğumdan sonraki ilk 3 günde HGb değerinin:15.0-20.0g/dL aralıgında olmasına rağmen, doğal olarak
 6 aylık olduklarında Hgb:10g/dL'ye inmesinin "Yenidoğanın fizyolojik anemisi" olduğunu bilmeyip Ana 
sağlıklarda bebeklere demir ilacı dayatan dünyadaki tek Sağlık bakanlığına sahibiz!!
- Asla Grip teşhis etmeyen doktorlara sahibiz.
- Eskiden, her öksürene Astım diyen salakların yerine, şimdi KPA aşıları yapıldığı halde, her öksürene 
 "Zatürre" diyen doktorlara sahibiz!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Kas 2024 Saat 20:57
Yukarı Dön
Betül yazıcı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 184
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Betül yazıcı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Kas 2024 Saat 23:27
Hocam size minnettarız her gün böyle foruma girer sizin soru cevaplarınızı okurum keşke derim hep daha önce sizi görseydim kızım şuan bile grip burnu tıkalı ateşi 39 larda gece sürekli ayagimda sallıyorum uyumuyor diye burnu tikanik atesi var diye... ama elime bir kere ates dusuruculere surmuyorum sizin sayenizde 1 hafta gece uykularımiz berbat geçiyor ama iyileşiyor .. insanlardan benden bıktım artık kızım konuşamıyor diye önüne gelen bana dil terapsitune git diyor ben sizin bir yazınızda dil terapisti konuşamayan çocuğa bir faydası olmaz yazısını görmüştüm o günden beri dil terapisti de aklımdan çıktı iyi varsınız kadir hocam o kadar çok bilgiler kattınız ki bana artık panik bir anne değilim sayenizde
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlkerdeniz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Kas 2024 Saat 00:30
Biz bile bu kadar halimizle bu bilgisizliğe tahammül etmekte zorlanırken size kolaylıklar diliyorum hocam! Bizlerin şansı sizsiniz siz varsınız ama sizin işiniz çok daha zor bunca bilgi kirliliğinin arasında hangi birini anlatacaksınız.. Yazdığınız her sahtekarlığı harfiyen etrafımda gözlüyorum ne deseniz sırası şaşmadan oluyor ve buna sabredebilmenize dahi saygıyla eğiliyorum.iyi ki varsınız hocam hakkınız ödenecek gibi değil.Önemli olan Yaşarken iz bırakmak dedikleri tam olarak bu.Her birimizin hayatına onlarca kilometre öteden dokunuyorsunuz.İzleriniz ömürlük hakkınız ödenmez. Bizim türkiye deki doktorumuz da demir ilacl vermedi 1 hafta oldukça zor geçen kusma ve ishal de kapmıştır bir virüs teste gerek yok kendi atıyor diyip geçti diye ilgisiz doktora gidiyor oldum etrafım için.bu kadar biliyorlar yani..hastalıklara böyle yaklaşmasında ise sizinle irtibatta olduğumu üslubunca belirtiyor oluşuma bağlıyorum.🙏

Düzenleyen İlkerdeniz - 09 Kas 2024 Saat 00:41
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.