|
Havale |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
melmus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 309 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eyl 2024 Saat 09:02 |
Hocam iyi günler bu sabah komsumun bagirması ile uyandim sabah 5 de cocugu gece bir anda ateslenmis corabini cikarirken kaskati kesilmis gozleri donmüs ne yapacagini bilememis cocuk kucaginda kapida bi ordan bir oraya kosuodu hemsire biri vardi dilini falan bakti sonra direkk hastanehe goturduler havale gecirmis o an bende panikledim ve ne yaapcagimi bilemedim havale hic gormemistim. Direk hastane sart degil mi hocam o durumda yada ne yapilmali acaba
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 118396 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
NE DİLİ ALLAH AŞKINA!!
Havale esnasında çocuk zaten kasılı durumdadır!!! Dilinin geriye kaçması gibi bir durum söz konusu bile değildir ama bunu Türk doktorlarına anlatabilmek mümkün değildir! Dil kaçması ancak hasta şok durumunda ve hasta pelte gibi gevşek iken olabilir!! Aynı şekilde, havale geçiren bir hastaya Oksijenin de bir faydası OLMAZ! Hasta kasılı vaziyette!! Nefes almıyor ki, oksijen beyine gitsin! Ayrıca da beyin bir süre oksijensizliğe tahammül edebilir de, enerji kaybına (acety-CoenzimA, NAD ve ATP/ADP sistemleri gibi) tahammülü daha azdır! Zaten bu yüzden, aniden ateş yükseldiği zaman, beyin; kendini korumak için çalışmayı durdurur ve "havale" denilen durum oluşur. Esasen bir nevi savunma mekanizmasıdır. Ateşli havalenin hiçbir zararı yoktur. Hiçbir müdahale de gerekmez. Yapılanların tamamı "show" amaçlıdır!' Hiçbir şey gerekmezdi! "Ateş ve Havalenin Tadavisi" makalemi yazarlar kısmındaki listeden okuyun. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 26 Eyl 2024 Saat 10:47 |
|
![]() |
|
melmus ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 309 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkur ederim hocam hemen okuyacagim ve bu bilgiyide paylasacagim arkadasla
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|