|
Popo acıması |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
betuls ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2024 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2024 Saat 22:43 |
Merhabalar hocam,
4 buçuk yaşındaki oğlum, düzensiz şekilde en fazla 2 günde 1 şeklinde tuvalete çıkıyor, zaman zaman popom acıyor diye şikayet ediyor. 2 yıl kadar önceydi, aniden çığlık attığı ve yine acıdığını söylediği zamanları olmuştu o zaman acilde doktor anestol krem verdi. Ben de acıdığını söylediği zamanlar poposunu kontrol edip eğer pişik yoksa anestol merhem, pişik varsa bepantol sürerek şimdiye kadar geldik. Bugün yine acıdığını söylüyor kızarıklık yok ama anestol sürmeme rağmen hala acıdığını söylüyor, Bide bundan 2 ay önce poposunu sildiğimde kan görmüştüm. Forumda araştırıp çok önemli bişey değil gibi düşünmüştüm. Oğlum için ne önerirsiniz. Muayene gerekli midir? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kabız olmadığından emin olun.
Poposunu silmeyin, su ile yıkayın. Kağıt ile kurulayın.
|
|
![]() |
|
betuls ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mar 2024 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 25 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam, oğlum 2 günde 1 tuvalete çıkıyor, kakası tek parça değil, koyu kıvamlı ve küçük küçük çıkarıyor, bu durumda oğlum için kabız diyebiliriz sanırım,
Sizce kabızlığın tedavisi nasıl olmalı, sizinle tanışana kadar oğlum 2 ayda 1 hep antibiyotik kullanan bir çocuktu(mart 2024e kadar), bu yüzden probiyotik takviyesi ile destekledim şimdiye kadar ama kabızlığımızı çözemedik. herşeyi yiyen bir çocuk değil, daha çok makarna pilav tarzı yemeklerin yanında çok az sebze et tarzı yedirebiliyorum. Kabızlığımızın nedenini nasıl anlayabiliriz, yetersiz beslenme ya da yetersiz lif alımı mı yoksa bağırsak bakterilerinin dengesizliği kabızlığımızın nedeni hangisi olduğunu nasıl anlarız 4,5 yaşında ve 17 kilo
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118331 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kabızlık için; Pirinç; Patates, Muz ve Elma vermeyin/azaltın.
İncir, Üzüm, Mürdüm eriği, Kayısı (kuruları da olur) ve Armut verin. Popo ağrısı bir de bu yaşta, kabızlıktan ayrı olarak; "Proctalgia Fugax" denilen durumda da olur. Sinirsel olup, kardeş kıskançlığı, okul/yuva problemleri, yeni eve taşınma gibi sebeplerle de olabiliyor! 1 Hafta akşamları 1 ölçek Atarax deneyin.
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba hocam, oğlumu popo acıması şikayetiyle doktora götürdüm, fiziki muayenede popoda çatlak var gibi dedi ama pek inanmadım.
İnternette baktığımda çatlak görüntüleri tamamen yarık gibi görünüyordu, o sebeple çatlak olmadığını düşündüm. Bize duphalac şurup sabah-öğle-aklam 5ml kullanmamız ve madecassar-hamazinc krem sabah akşam kullanmamız söylendi. Kremler kullanmaya başlayınca popo ağrımız azaldı, kremlere devam ediyoruz, şurup bir kaç gün kullandıktan sonra oğlumun ağız içinde üst damaklarında şişmeler gördüm ve acıdığını söylemeye başladı, şuruptan olabilir mi diye şurubu bıraktık ama bu sefer de yeniden sert kaka ile popo ağrısı başladı, Damaklarındaki kızarıklık ve şişlik duphalac yan etkisi olabilir mi? ara vermek yerine devam mı etmeliyiz, damakları için dişçiye gitmemize gerek var mı?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Duphalac'ın öyle bir etkisi yok! Bir cins; prebiyotik şeker.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|