|
Memeden kesme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Haz 2024 Saat 15:24 |
Hocam oğlum 24 aylık. Ben artık uykusuzluk ve psikolojik olarak iyi olmadığım için memeyi bıraktırmak istiyorum meme ağzında uyumayı sevdiği için gece boyu uyanıyorum iki senedir hep kesik kesik uyudum. Büyük oğlum da 25 aylık bırakmıştı ama emzirmememe rağmen sütüm gitmedi ilk günler çok ağrılı oldu sonra ağrı ve dolgunluk geçmişti. Ama hala sıktıkça süt geldi aylarca. Önemsemedim. Sonra adetlerim bozuldu iki haftada bir regl olmaya başladım doktora gittim hormonlarına baktı hepsi normaldi prolaktin dahil. Orada ya ben aslında sütten kestim ama hala benden süt geliyor sıktıkça dedim. Çok az geliyordu nokta kadar çıkıyordu sıktıkça. Aaa o da bozabilir regl düzenini dedi. Prolaktin normal diye de hipofiz tümörü den şüphelenmedi. Dostinex diye Bi ilaç verdi bana kullanmıştım süt tamamen kesildi regl de o yüzden mi bozulmuştu dönemsel stres m bilmem ama regl de düzeldi. Şimdi ikinci kes sütten kescem ama korkuyorum kimisi. De Dostinex iyi bir ilaç değil diyor. Kendi haline bırakırsam da yine her şeyim bozulursa diye çekiniyorum o zamanlar sizi tanımıyordum 8 sene önce oldu bu olay. Memeden en sağlıklı kesme yöntemi nedir mastit falan olursam ne yapayım
Düzenleyen Deryaydn - 29 Haz 2024 Saat 15:25 |
|
![]() |
|
Deryaydn ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 30 Kas 2022 Durum: Aktif Değil Puanlar: 341 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostinex bende aşırı sersemlik baş dönmesi sürekli kusma hissi yapmıştı onu hatırlıyorum iştah falan kalmamıştı hep midem bulanıyordu ama kusmuyordum. Yan etkileri çok oldu
Düzenleyen Deryaydn - 29 Haz 2024 Saat 15:35 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118539 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kadın Doğum doktoru ile görüşün.
|
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
Merhaba bende Kadir hocamın tavsiyesi ile kadın doğum doktoru ile görüştüm azaltarak memeden bıraktır dedi dostinex i ilk dopum yapıldığı zaman emzirmeyen hastalarına tavsiye ettiğini söyledi
Bildiğim kadarıyla Kadir hocam çocuk ne zaman isterse o zaman bırakır gibi birşeyle cevap olarak yazmıştı forumda okumuştum Emzirmeyi bıraktırma konusunda çok sıkıntıdayım şu anda. Oğlum 33 aylık oldu 20 aylıkken sol memeyi bıraktı bende sevnmiştim kendiliğinden bırakacak diye sağ memeyi bırakmadı hala ve ben 2 senedir adet olmuyorum tahlilde süt hormonu yüksek çıktı ve Dr emzirmeyi bıraktırdıktan 3 ay sonra gel dedi. Memeyi bıraksın diye birşeyler sürdüm uf olmuş dedi gündüz almadı gece de ben dayanamadım aniden kesmiş olmayayım dedim bu defa da gündüzde devam etti tabir caizse arapsaçına döndü gece de en az 2-3 defa uyanıyor meme için.. Ne yapacağımı şaşırdım kaldım ve çok zorlanıyorum
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118539 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Acıkmasına müsade etmeyin ve meme emme saatlerinde kaybolun!
Kutu sütlerini SOĞUK olarak verin. Bazı bebeklerde anlattığınız şekilde "dudak tiryakiliği" oluşur. Bir kaç günlüğüne, anneanne, hala veya teyze yanına yatılı göndermek de bir çözümdür.
|
|
![]() |
|
yaksu ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mar 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 467 |
Çok teşekkürler
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|