Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Parazit
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Parazit

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 744
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Parazit
    Gönderim Zamanı: 20 Haz 2024 Saat 23:27
 Dr bey merhaba 3 gun önce  kendimde kakada parazit oldugundan emin olmadigim (kıl kurdu degil )  meyvelerde olan biraz tombul kücük kurtçuk gördum gaita sonrası silinirken tamda emin degilim hareketli degildi
Ertesi gun 2 tane andazol tablet aldim sık gaita çıkışı oldu ama hicbirsey görmedim gaitada 
Bu şekilde parazit varmıdır varsa nedir ve haptan sonra gaitada görmem gerekmezmiydi kalanları

Düzenleyen Gunes05 - 20 Haz 2024 Saat 23:32
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119457
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2024 Saat 09:35
O sekil bir barsak paraziti YOK! 
Barsaklarda solucan oldugunda, ilac alindiktan sonra; hemen diskilama olmazsa, bu solucanlar barsaklarda
 eriyebilir ve barsaklardan emilirler. Bu durumda kaka solucan gorulmaz ama deride allerjik (kurdesen denilen) 
dokuntuler olur.

Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2024 Saat 09:50
Dr bey 5,6 kez gaita cikisi oldu 2 gun boyunca ne bir alerjik döküntu ne de birsey gördum gaitada 
Aile üyelerine icirmeme gerek var mi 
2. Dozu 10 gun sonra icmelimiyim
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2024 Saat 09:58
Anlatamadim galiba!!! SOLUCAN FILAN YOK!!
Yukarı Dön
Gunes05 Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Gunes05 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2024 Saat 10:03
Dr bey birkeresinde dogum yaptirirken bir hastada görmüstum iplik seklindeydi kıl kurtları
Benim gördüğum kurubaklagil kurtlabmasi yada meyvelerin icinde olan kurtccuklara benziyordu bu yüzden korktum daha önce boyle birsey görmedim duymadim 
Siz bu sekilde kurt olmadigindan mı yok diyorsunuz yoksa gaitada cikis olmadigindan mı
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2024 Saat 12:30
O şekilde gördüğünüz hareketli olsa idi, şüphelenebilirdim. 
Bir daha çıkarsa, RESİM gönderin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.