|
Annem icin |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
alyambe
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Annem icinGönderim Zamanı: 10 Haz 2024 Saat 09:50 |
|
Hocam merhaba. Annem 58 yaşında. Hem şekeri hem tansiyonu var. Tansiyonu buyuk 130, kucuk 95 civarı hep. Açlık şekeri de 150 civarı. Ama kendimi iyi hissediyorum diyor ve ilaç kullanmıyor, bahçe işleriyle uğraşıyor hareket olarak, beslenmesinde de şeker vs yemiyor ama işte ekmek tüketiyor. Böyle ilac kullanmamak doğru mu, iyi hissediyorum diyor ama küçük tansiyonu hep böyle 95 civarında, açlık şekeri de hep yüksek. Vücuduna zarar verir mi bu durum, böyle devam etsin mi, ilaç kullansın mi, belki sizi dinler diye size sormak istedim, bı size güveniyoruz
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 10 Haz 2024 Saat 12:07 |
|
Şu anda, evet ciddi bir durumu yok! Küçük tansiyon 100'ü geçmediği sürecede "Hipertansiyon" var denemez....
AMA!! Yaş ilerledikce, Şeker, Hipertansiyon ve Kolesterol (kadınlarda daha geç) üçlü sacayağı oluşacak. Bunun için en önemlisi, şeker kontrolu! En azından şeker ilacı kullanması veya ciddi diyet yapması bu durumu geciktirir. Küçük tansiyonu da 100'ü geçerse, tansiyon ilaç kullanması şart olur.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|