Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Orta kulak iltihabi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Orta kulak iltihabi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Mertoglan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 44
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Orta kulak iltihabi
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2024 Saat 21:05
Hocam merhaba.4 yaşında oglumuzda orta kulak ihtihabi olmuştu. Sadece sol kulakta ağrı ve yogun akıntı oldu. Sadece illiadin damla kullandık. Ertesi gün ateşte çıkınca bactrime başladım. Su anda sadece illiadin ve bactrim kullanıyorum.Agri yok fakat kulak zarında sıvı birikmesi var kbbye götürdüm o söyledi. Sol kulakta duyma problemide var şu anda . KBB sizin ilaclariniz dışında birsey vermedi. Alerji ilacı ve kulak damlası kullanmayın dedi.Fakat bactrim için günde 1 ölçek 15 gün kullanın dedi. İlliadin devam edebilirsiniz dedi. Siz ne önerirsiniz. Bactrim diğer antibiyotikler gibi hastalık geçmesini uzatirmi zarar verir mi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119550
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2024 Saat 21:14
Onlar DER!!! Sarlatan olduklari icin, sizi devamli abone etmek isterler!! 
NE DIYE gidersiniz ki!!! 
Bactrim, antibiyotik etkisi icin verilmiyor!! "Immunmodulator" (bagisikligi uyarici) olarak veriliyor, 5 gun yeter! 
SAKIN, kulak agrisi OLMAYAN bir cocuga; "-kulaginda sivi var!" dediklerinde inanmayin ve  hemen oradan
 KACIN! 
Bu konu ile ilgili 2 makalemi Yazarlar kismindan okuyun. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Nis 2024 Saat 21:17
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2024 Saat 22:00
Teşekkür ederim hocam . Kulak ağrısı yok ama duyma problemi var sol tarafta . Nasıl ve ne kullanalım?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Nis 2024 Saat 03:32
Cep telefonu ile KENDINIZ kontrol edin. Problem varsa, 5 gun Iliadin damla, gunde:2x2'ser damla, sirt ustu 
yatar durumda burun deliklerine damlatin. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2024 Saat 19:06
Hocam tekrar merhaba 3 hafta önce size aynı konudan yazmıştım .Grip sonrası Otit nedeniyle aşırı ağrı - ateş ve sonrasında nedeyse yarım çay bardağı kadar akinti olmuştu.Sizin dediğiniz gibi başka bişey kullanmadan Bactrim kulladik ve illiadin ile geçirdik.Sadece  duyma  problemi devam etti . Dün yine burun akıntısı şeffaf şekilde başladı ve aynı sol kulak ağrı yaptı. Kontrol amaçlı kkbye götürdüm kamera ile baktı zar uzerinde beyaz bir tabaka oluşmuş. Suprax, zaditen filan verdi hiçbirini almadım tabiki. Ateş yok su anda illiadin damlattim burundan sabah ağrı azaldı. Akinti su anda yok. Tekrar bactrim basliyayimmi? İlliadin devam edelim mi hocam ? Başka bişey onerirmisiniz?
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2024 Saat 19:21
Hocam KBB doktoru ayrıca çocuğun alerjik olduğunu sürekli böyle hastalanacagini grip ve bu  akıntılar dan dolayı sürekli Otit devam edeceğini östaki borusunun kısa oldugunu mutlaka zadiden kullanması gerektiğini ( alerset , zytec kesinlike kullanmasın onlar farklı alerji ilacı dedi) burundaki etlerinin çok büyük olduğunu bunların alerjiden sistigini, evdeki alerji yapan şeyleri atın, yastık kılıflarini hergun değiştirin, gıda olarak süt icirmeyin ve paketli gıda vs yedirmeyin gibi şeyler söyledi. Alerji işini hallederseniz rahat edersiniz 6-7 yaşından sonra düzelir dedi.

Düzenleyen Mertoglan - 05 Nis 2024 Saat 19:22
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2024 Saat 19:57
Bactrim gerekmez.
SAKIN o sarlatanin dediklerine inanmayin!!! Kasten allerji suruplari veriyor ki, akinti koyulassin ve Otit
 durumu daha zor iyilessin! 
Zirvaladigi hicbir seye inanmayin. Tamami yalan.
Tabiiki de 6-7 yaslarda duzelecek!! Oztaki borusunun capi genisledigi icin, Otit olmasi zorlasacak.
Oztaki borusu hicbir zaman "kisa" olmaz!! Resmen ki.indan uydurmus! 
Griplerde olusan odem nedeni ile Oztaki borusu kapandigi icin Otit olur!! Uzun-kisa diye bir sey YOK!! 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Nis 2024 Saat 02:20
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Mertoglan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nis 2024 Saat 21:54
O zaman hocam bu ve bundan sonra Otit olursa olsun sadece  illiadin 5 gün 2*2 , yatırıp burundan damla yapıp 1 gün ara verip duruma göre devam ediyorum. İlliadin verdiğim halde Ağrı ve ateş durumuna göre tedaviye sadece 5 gün sabah akşam 1 ölçek bactrim veriyorum. Dogrumudur?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.