Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Annem icin
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Annem icin

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
pinar06.ozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 28
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinar06.ozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Annem icin
    Gönderim Zamanı: 23 Mar 2024 Saat 23:49
Kadir Bey Merhaba,

Oncelikle degerli vaktinizi bizlere ayirdiginiz icin cok tesekkur ediyorum. Sizi tanidiktan sonra hic bir doktorun dedigine size teyid ettirmeden uygulayamiyorum. Allah sizden milyon kez razi olsun.

69’yasindaki annemin 4 mart tarihinde 39’derece atesi ciktigi icin hastaneye gittik. Acil doktoru once crp sonra crp si cok dusuk ciktigi icin akciger filmi istedi. Zaturre teshisi koydu. 14 gun kullanmasi icin antibiyotik verdi. Sonrasinda tekrar gelmesini soyledi. Bugun crp si yine dusuk ciktigi icin akciger filmi istedi ancak anlamadigimiz ve size danismak istedigimiz nokta 14 gun antibiyotik ( avelox 400 mg gunde bir defa 14 gun- 2 kutu bitirdi) kullanimindan sonra ve annemin herhangi bir sıkıntısı olmamasina ragmen neden crp si hala cok dusuk. Zaturre ve crp ile ilgili sorularinizi okudum ancak genelde çocuklara yonelik sorular oldugu icin ben tekrar sormak istedim. 
Son crp sonucunu da kopyaladim. İlgilenirseniz ve masil bir yol
İzlememiz gerektigi ile ilgili yonlendirirseniz cok mutlu olurum. Simdiden degerli vaktiniz icin tesekkur ederim.
Cok saygilar hocam

Tetkik adi: Crp Kapiller     Crp: 2,94   Birim: mg/ L   Referans araligi:0-5

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinar06.ozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2024 Saat 00:14
Ozur diliyorum hocam sorum yanlis ilerledi.  Crp si cok yuksek degil cok sukur ancak referans araliginda olmasina ragmen yine de akciger filmi gerekmez miydi? Akciger filmi tanisi ve 4 Mart tarihindeki degerleri asagidaki gibidir: 

Hastanızın PA Akciğer Grafisinde :                                          

Kardiotorasik oran fizyolojik, büyük damar dağılımı tabiidir.Her iki hiler perihiler bronkovasküler

gölgelerde artış dikkati çekmektedir. Sağ akciğer perihiler orta zonda lobule konturlu belirsiz

sınırlı 27x19 mm boyutlarında heterojen iç yapıda semikondanse yapı izlendi. Toraks BT önerilir.

Sağ akciğer parakardiyelde peribronşiyal dolgunluklar mevcuttur. Sinüsler açıktır. Kemik toraks

normal görünümdedir.

Crp: 127,9

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120104
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2024 Saat 02:17
CRP "dusuk" degil yuksek!!!!!

Ayrica da, CRP ile daima salaklar ugrasirlar!
- Salak olduklari icin, enfeksiyonlarin icinde VIRAL enfeksiyonlarin da oldugundan haberleri yoktur! 
- CRP; sadece enfeksiyonlarda degil, hucre yikimi olan her durumda yukselir. 
- Zamaninda bu CRP'yi cidiye almayi oneren SALAK bir Prof.dan sonra bu akim basladi! 
- NE diye bu salaklara hala gidiyorsunuz ki!! 
- Antibiyotik gerektigini; CRP degil, WBC gosterir!! Siz bakmayin Turk doktorlarinin cahilliklerine, eriskinler
icin WBC ust siniri: 11 dir. 
Bakin bakalim, o ates oldugunda, "Kan sayiminda WBC degeri" kac imis. 11 alti ise, muhtesem bir sekilde
dolandirilmisiniz demektir.Antibiyotik bile gerekmiyormus. 
Bakalim bu CRP salakligi ne zaman bitecek. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinar06.ozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2024 Saat 04:10
Ah sayin hocam, yoksunuz burada. Yine msjlariniz ile ilginiz alakaniz icin nasil tesekkur etsek az size. İnanin sizden sonra hic bir doktorun dedigine guvenemiyoruz zaten ama sizin de her seferinde degerli vaktinizi almaya mahcup oluyoruz. Napicaz kime guvenicez biz turkiyede kime gidicez bilmiyoruz. Annem de 69 yasinda atesi 39 olunca cok panik olduk. Wbc 13,7 ymis hocam. Suan normal degerlere donmus. Simdi tekrar akciger filmi istemedi. Siz onerir misiniz? Annemin yasi ve kronik tansiyon rahatsizligi oldugu icin tedirginim. Bir sey atlamak istemiyorum. O
Nedenle siz hocamin fikrini alarak ilerlemek istiyorum.
Tekrae milyon kez tesekkur ederim hocam.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120104
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2024 Saat 18:42
Turk doktorlarinin "Zaturre" teshislerine hemen kanmayin!! 
Eskiden her oksurene; Astim diyorlardi, simdilerde daha karli oldugu icin, "Zaturre" diyorlar!! 
Zaturre olsa, solunum sayisi dakikada 60 uzeri olur. Gerisi hikayedir. 
Solunum rahat olan bir sahista, olsa olsa , viruslarin yaptigi "Lober pnomoni" olabilir. Onun da bir tedavisi
 yoktur, kendiliginden iyilesirler.

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı pinar06.ozkan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2024 Saat 22:42
Ah hocam size nasil tesekkur etsem. Her yanitinizla ufkumuzu aciyorsunuz. Kitap okur gibi her soru yanitinizi okumaya calisiyorum. Allah sizden bin kere razi olsun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.