|
İdrar kültürü |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Mar 2024 Saat 19:54 |
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
IYE YOK!!! Sakin IYE var derlerse, inanmayin!! Disardan bulasma OLMUS!
1- Koloni sayisi: 100,000 ustu olursa, IYE var demektir! 2- IYE oldugunda; Nitrit:(+) olur... O assagilik laboratuvara da soyleyin, KOLONI SAYIMI; 100,000 alti oldugunda, Antibiyogram yapilmaz!!
|
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 264 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ediyorum bende daha önceki yazılarınızdan biliyorum ama acaba bakteriden bakteriye değişen bir durum mu diye endişe ettim sonucu görünce. Çok teşekkür ederim
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Puanlar: 119923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kesinlikle disardan bulasma.. Sakin aksini soylerlerse, bu "koloni sayimini" suratlarina carpin!
|
|
![]() |
|
Yani hocam annem urojinokoloji bölümüne gidiyor. Uzman doktora aynen anlattım. Bakın bu kadın yaşlı, kilosu var, zaten idrar tutamama sorunu var kendini kontrol edemeyip bulaş olma riski yüksek. 20.000 koloni bunu gösterir. Testi yapan doktor da bu şekilde açıkladı dedim. Evet ama bakteri nin cinsi bile bulunmuş idrar kaçırma bu yüzden olabilir diyor. Kadın 10 senedir giderek artan bir sorun yaşıyor. Saçmalık 10 yıldır 20binde mi kalmış bakteri.
Bakteri görülmesi geçmeden. Ürodinami yapamayız şaşırtır diyip tekrar yaptı. Resmen deli olucam. Kadının 3 senedir bu derdi yüzünden gitmediğimiz doktor kalmadı. Önce başlıyor kanser taraması. Rahimden parça alınıyor kalınlık var diye temiz geliyor . Sonra kamera ile bakılıyor kalınlık aslında sönmüş bir polip. Polip i alıp birde ona bakmak gerek diyorlar . 2 sene önce yine yapıldı aynı test yine temiz. Annem idrar gelince mümkün değil tutamıyor gidiyor. Ama muayene ediliyor kaslar çalışıyor. Ürodinami yapılsın diye tekrar yapmak zorunda kaldık kültür Şimdi sonuç çıktı sadece urogenital flora elemanları uredi yazıyor. Lökosit negatif, nitrit negatif. İki ayrı hastanede yapıldı test. Koloni bilgisi olmadığına göre dediğiniz gibi 100 000 üzeri olmadığı için abtibiyogram çalışılmamış. Bekliyoruz bakalım bakalım olmayan enfeksiyon var mı yine :)
Düzenleyen Glnrkzy - 19 Mar 2024 Saat 12:54 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Doğa ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şub 2024 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Puanlar: 133 |
Benim babannem de yıllardır idrarını tutamıyordu kaçırıyordu hep şekeri var şekerden kaçırıyor dedi doktorlar en son 2 3 ay önce bir doktor monurol saşe verdi Bi gece yatmadan önce içip uyudu ondan sonra plasebo etkisi mi bilmiyorum ama artık idrarını kaçırmıyor zaten tek kullanımlık şase pek bi zararı yok belki faydası olur.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Kegel manevrasi diye bir sey var!!
Idrar yaparken, bir kac kere idrarini tutup salacak. Zamanla sayi ve tutma surelerini arttirsin, 1 haftada sonuc alirsiniz. |
|
![]() |
|
Yok hocam hareketi mi doğru yapamıyor bilmiyorum ihmal mi ediyor ama hiç faydası olmadı. İdrar torbası aski yöntemi uygulayacaklar sanırım denemek için. Biraz da kolaycı malesef annem diye demiyorum. Uğraşmıyor bence. 1 2 gün yapsa olmuyor diyor.
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|