Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - İdrar kültürü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

İdrar kültürü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 264
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: İdrar kültürü
    Gönderim Zamanı: 17 Mar 2024 Saat 19:54
Kadir bey 

Annem 77 yaş.. Ürodinami testi yapılacak. Öncesi idrar kültürü istendi.

Üreme olursa üroloji bölümü görsün denilmiş. İdrar yolu enfeksiyonu belirtisi olan bir şikayeti yok.. Bu test için sizin yorumunuzu rica edebilir miyim? 

Düzenleyen Glnrkzy - 17 Mar 2024 Saat 20:03
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119923
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 01:48
IYE YOK!!!  Sakin IYE var derlerse, inanmayin!! Disardan bulasma OLMUS!
1- Koloni sayisi: 100,000 ustu olursa, IYE var demektir! 
2- IYE oldugunda; Nitrit:(+) olur... 

O assagilik laboratuvara da soyleyin, KOLONI SAYIMI; 100,000 alti oldugunda, Antibiyogram yapilmaz!! 
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 06:38
Teşekkür ediyorum bende daha önceki yazılarınızdan biliyorum ama acaba bakteriden bakteriye değişen bir durum mu diye endişe ettim sonucu görünce. Çok teşekkür ederim 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Mar 2024 Saat 19:00
Kesinlikle disardan bulasma.. Sakin aksini soylerlerse, bu "koloni sayimini" suratlarina carpin!
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 10:45
Yani hocam annem urojinokoloji bölümüne gidiyor. Uzman doktora aynen anlattım. Bakın bu kadın yaşlı, kilosu var, zaten idrar tutamama sorunu var kendini kontrol edemeyip bulaş olma riski yüksek. 20.000 koloni bunu gösterir. Testi yapan doktor da bu şekilde açıkladı dedim. Evet ama bakteri nin cinsi bile bulunmuş idrar kaçırma bu yüzden olabilir diyor. Kadın 10 senedir giderek artan bir sorun yaşıyor. Saçmalık 10 yıldır 20binde mi kalmış bakteri.

Bakteri görülmesi geçmeden. Ürodinami yapamayız şaşırtır diyip tekrar yaptı. Resmen deli olucam. Kadının 3 senedir bu derdi yüzünden gitmediğimiz doktor kalmadı. Önce başlıyor kanser taraması. Rahimden parça alınıyor kalınlık var diye temiz geliyor . Sonra kamera ile bakılıyor kalınlık aslında sönmüş bir polip. Polip i alıp birde ona bakmak gerek diyorlar . 2 sene önce yine yapıldı aynı test yine temiz. 

Annem idrar gelince mümkün değil tutamıyor gidiyor. Ama muayene ediliyor kaslar çalışıyor. 

Ürodinami yapılsın diye tekrar yapmak zorunda kaldık kültür

Şimdi sonuç çıktı sadece urogenital flora elemanları uredi yazıyor. Lökosit negatif, nitrit negatif. İki ayrı hastanede yapıldı test. Koloni bilgisi olmadığına göre dediğiniz gibi 100 000 üzeri olmadığı için abtibiyogram çalışılmamış. Bekliyoruz bakalım bakalım olmayan enfeksiyon var mı yine :) 

Düzenleyen Glnrkzy - 19 Mar 2024 Saat 12:54
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Doğa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 133
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Doğa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 13:07
Benim babannem de yıllardır idrarını tutamıyordu kaçırıyordu hep şekeri var şekerden kaçırıyor dedi doktorlar en son 2 3 ay önce bir doktor  monurol  saşe verdi Bi gece yatmadan önce içip uyudu ondan sonra plasebo etkisi mi  bilmiyorum ama artık idrarını kaçırmıyor zaten tek kullanımlık şase pek bi zararı yok belki faydası olur. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 18:59
Kegel manevrasi diye bir sey var!! 
Idrar yaparken, bir kac kere idrarini tutup salacak. Zamanla sayi ve tutma surelerini arttirsin, 1 haftada
 sonuc alirsiniz. 

Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mar 2024 Saat 19:22
Yok hocam hareketi mi doğru yapamıyor bilmiyorum ihmal mi ediyor ama hiç faydası olmadı. İdrar torbası aski yöntemi uygulayacaklar sanırım denemek için. Biraz da kolaycı malesef annem diye demiyorum. Uğraşmıyor bence. 1 2 gün yapsa olmuyor diyor. 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.