Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tansiyon ve çarpıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tansiyon ve çarpıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Emy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 477
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Emy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tansiyon ve çarpıntı
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 18:54
36 yaş bayan. Hocam son zamanlarda yemekten sonra çarpıntı ve nefesim yetmiyormuş gibi oluyor. Derin derin nefes alma ihtiyacı hissediyorum. Tansiyonum taş çatlasın 11/7 çıkıyor. 9/6 görmüşlüğümde var. Oruç tutuyorum. Karnım açkende çarpıntı olmaya başladı. Nabız 90 95 arası dakikada. Üçüncü gebeliğimde de böyle olmuştum. Doğumdan sonra geçmişti. Tokluk şekerim 141 çıkmıştı. Acaba şekerle ilgili mi kalple ilgili mi sıkıntım.? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119707
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 20:34
Seker degil! 
Yemekten sonra dolasim sistemi mideye yonlenince, diger dokulara daha az kan gittigi icin olur.
Afrika ile ilgili belgesellerde hep anlatilir! 
Aslan surusun karinlari tok ise, saldirmazlar, kizdirirsaniz, kusarlar, ondan sonra saldirirlar! 
Yemeklerden sonra biraz uzanin, istirahat din.
Bir de bu sikayetler asiri ise; kansizlik da sebep olabilir. Hgb: 12g/dL ustu olmalidir!

Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 248
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 21:50
Aman ALLAHIM ayni seyleri yaşıyorum.  Birde nefesim de daraliyor çarpıntı esnasında.  Nedir bilmiyorum.. tansiyona bakıyorum normal. Şeker normal. Cok çarpıntım var 3 aydir.. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2024 Saat 03:11
Kan Sayimi yaptirin! (SADECE Kan Sayimi!!!)
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2024 Saat 10:19
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2024 Saat 12:43
1- D vitamin seviyeniz, anormal dusuk!!  Bu tahlilden sonra, almadi iseniz; Hemen 1 ampul Dvit3 icin ve
bir ay sonra tekrar icin. Temmuz ayinda sadece D vitamini olcturup bana yazin.
2- Hgb degeriniz iyi, sikayetlerinizin sebebi "anemi' degil.
Insulin direnci gelisiyor olabilir. 
Sakin; ac karnina herhangi bir seker/tatli yemeyin, Uzum, Incir gibi meyvalarida ac karnina yemeyin. 
Hatta "Seker hastasi" gibi diyet yapmaniz cok yararli olacaktir! 
Yukarı Dön
Zey_nep Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Zey_nep Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2024 Saat 13:57
Cok teşekkür ederim cevapladiginiz için. Hemen uygulayacağım söylediklerinizi hocam. 

Başka bir sorum daha olacaktı hocam. Belden BOS aldirmak zararlı ve cok mu ağrılı bir işlem? 
Gözlerim gün geçtikçe daha da bulaniklasiyor. Ve her doktorun normaldir herkeste var dediği siyah noktalar gün geçtikçe artıyor.  Kafamin içinde ağırlık var. Iki kere mr cektim. 2022 yılında ilacsiz cektim bisi yok dedi. 2023 yılı ekim ayında çektim ilaçlı bisi yok dedi. Istanbulda göz dibi muayenesi yaptım papil yok dedi. Nöroloji yine emar istedi, ilaçlı.  6 ay gecmeden ıkinci emari cektirmek istemedim. Böbrek fonksiyon testine bakti sikinti yok dedi. Size sordum kolesteol şeker tansiyon baktirip yaz dediniz ama, doktor gerek yok dedi. Astigmatim var sag ve sol gözde. O mu bu kadar etkiliyor anlamiyorum ama emar görüntüleri kötü yeniden cekelim dedi ama tümör olsa görüntü kalitesi ne kadar kötü olursa olsun görünmez mi hocam? 4 günlük ramazanda daha kötü oldum. İftar sonrasi basim uyusuyor ağırlaşıyor Gözlerim karariyor. Doktorlar cok sacma..
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2024 Saat 19:38
Sizi dolandiriyorlar! 
O isleme: Lomber Ponksiyor denir! Menenjit dusunuldugunde, ve kafa ici basinc arttiginda (KIBAS)yapilabilir. 
KIBAS da yapilirken, cok dikkatli yapilmasi gereklidir, Islem sirasinda ani olarak hizli su alinirsa, ani olum 
olabilir. Goz dibi normal olan bir kisiye yapilmasi sacmaliktir!
Tumor ile ALAKASI YOK! Bu gibi beyin tumorleri cok siddetli isik parlamalari seklinde sikayetler yapar! 
Sadece anlattiklarimi uygulayin, stresden uzak durun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.