|
D vitamini |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 02:09 |
Kadir Bey
Annem 77 yaş kadın. Çok güneş ışığı almıyor. Geçen gün d vit baktırdık 12. 6 ug/L çıktı. Ne şekilde d vitamini vermek gerek. Ampul aralıkları. Baya düşük çünkü.. Kalça ağrısı falan da yaşıyor bununla alakalı olma ihtimali var mı? Teşekkür ederim. Saygılarımla
Düzenleyen Glnrkzy - 13 Mar 2024 Saat 02:09 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119158 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Her an Kalca kemigini kirabilir. Sakin tek ayak ustune yuk bindirmesin.
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar icirin. Temmuz ayinda D vitamini baktirip bana yazin, bazen bu dozlar bile yetmeyebilir. Turk doktorlari boyle bir durumda bile salak salak damla veya haplar verirler, onlari sakin dikkate bile ALMAYIN. Bu yasta, verilen D vitamini; artik olusmus olan "Kemik erimesini"(Osteoporozu) TEDAVI EDEMEZ!! Sadece, daha kotuye gitmesini onler! Turk doktorlarinin kafalari iste bunu bir turlu basmiyor!! Neymis; D vitamini Osteoporozu tedavi edemezmis!! Biliyoruz!! Ama, birakalim da daha mi kotuye gitsin?? D vitamini, ergenlikten sonra kemik dokularina kalsiyum yukleyemez!! O yuzden cocuklarda, bilhassa ergenlige kadar olan donemde D vitamin seviyelerinin;50-100 arasi olmasi istenir! Ergenlikten sonra, sadece, gunluk kayiplari onler. Ergenlikten sonra, kaybolani yerine koyamaz. Simdi anladiniz mi, Turk doktorlarinin milleti nasil kandirdiklarini?
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Haz 2024 Saat 08:58 |
|
![]() |
|
Glnrkzy ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Şub 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tabi ki 20.000 iu yumuşak kapsül de yazmıştı ama yetersiz geleceğini biliyorum sayenizde hiç almadım bile. Hemen bugün başlıyoruz dediğiniz gibi ampule. Teşekkür ederim
Anlamadığım kadarıyla d vitamini de yine florur gibi. Yani kemikler ergenliğe kadar ne alırsa depolar, sonrası açık kapatmak için. Düzenleyen Glnrkzy - 13 Mar 2024 Saat 06:34 |
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119158 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Aynen oyle! Iste bu durumu Turk doktorlari gargaraya getirip, D vitamini hicbir ise yaramaz'a getiriyorlar!
Halbuki, "Kemik erimesinin" daha da kotuye gitmesini onlemek icin, daima D vitamini kullanilmasi sarttir! Ilerde, devletin basina ilim ile ugrasanlar gecerSE, bizde de, sut ve sutlu gidalara D vitamini takviyeleri yapilirSA, Dvit3 ampullere gerek kalmaz. Turkiye'deki mevcut doktor kadrosunun kafasi bunlari anlayamaz! Nerde kaldi, devlet adamlari anlasin!
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Mar 2024 Saat 20:02 |
|
![]() |
|
Merhaba Kadir bey aynı yere devam etmek istedim size ilk mart 13 de yazdım. Annem 77 yaş d vitamini. 12.6 çıkmıştı 1 ay ara ile iki ampul d vit kullandı. Bugün son ampul den bu yana 1 ay geçti ve yapılan test 26.5 tekrar takviye nasıl yapalım. Güneşlenme durumu yok tesettürlü kendisi.
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Tekrar 1 ay ara ile 2 ampul Dvit3 içsin ve Ekin ayında tekrar ölçtürüp sonucu yazın.
Gördünüz değilmi, tek ampul ile bile; "zehirlenme" olacağını söyleyen doktorların ne kadar cahil olduklarını!
|
|
![]() |
|
Aynen hocam şaşırdım hala eksik olmasına bende gözlemlemiş oldum bu sayede. Birde kalça ağrısı oluyordu o hafiflemeye başladı. Teşekkürler ederim
|
|
Her şeyin başı sağlık
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|