Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - D vitamini
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

D vitamini

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 259
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: D vitamini
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 02:09
Kadir Bey

Annem 77 yaş kadın. Çok güneş ışığı almıyor. Geçen gün d vit baktırdık 12. 6 ug/L çıktı. Ne şekilde d vitamini vermek gerek. Ampul aralıkları. Baya düşük çünkü.. Kalça ağrısı falan da yaşıyor bununla alakalı olma ihtimali var mı?

Teşekkür ederim. Saygılarımla 

Düzenleyen Glnrkzy - 13 Mar 2024 Saat 02:09
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119158
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 03:48
Her an Kalca kemigini kirabilir. Sakin tek ayak ustune yuk bindirmesin.
Hemen 1 ampul Dvit3 icirin, 1 ay sonra tekrar icirin. Temmuz ayinda D vitamini baktirip bana yazin, bazen
bu dozlar bile yetmeyebilir.
Turk doktorlari boyle bir durumda bile salak salak damla veya haplar verirler, onlari sakin dikkate bile
 ALMAYIN. 
Bu yasta, verilen D vitamini; artik olusmus olan "Kemik erimesini"(Osteoporozu) TEDAVI EDEMEZ!!
Sadece, daha kotuye gitmesini onler! 
Turk doktorlarinin kafalari iste bunu bir turlu basmiyor!! 
Neymis; D vitamini Osteoporozu tedavi edemezmis!! Biliyoruz!! Ama, birakalim da daha mi kotuye gitsin?? 
D vitamini, ergenlikten sonra kemik dokularina kalsiyum yukleyemez!! O yuzden cocuklarda, bilhassa 
ergenlige kadar olan donemde D vitamin seviyelerinin;50-100 arasi olmasi istenir! 
Ergenlikten sonra, sadece, gunluk kayiplari onler. Ergenlikten sonra, kaybolani yerine koyamaz.
Simdi anladiniz mi, Turk doktorlarinin milleti nasil kandirdiklarini? 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Haz 2024 Saat 08:58
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 06:31
Tabi ki 20.000 iu yumuşak kapsül de yazmıştı ama yetersiz geleceğini biliyorum sayenizde hiç almadım bile. Hemen bugün başlıyoruz dediğiniz gibi ampule. Teşekkür ederim

Anlamadığım kadarıyla d vitamini de yine florur gibi. Yani kemikler ergenliğe kadar ne alırsa depolar, sonrası açık kapatmak için. 

Düzenleyen Glnrkzy - 13 Mar 2024 Saat 06:34
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2024 Saat 20:01
Aynen oyle! Iste bu durumu Turk doktorlari gargaraya getirip, D vitamini hicbir ise yaramaz'a getiriyorlar! 
Halbuki, "Kemik erimesinin" daha da kotuye gitmesini onlemek icin, daima D vitamini kullanilmasi sarttir! 
Ilerde, devletin basina ilim ile ugrasanlar gecerSE, bizde de, sut ve sutlu gidalara D vitamini takviyeleri 
yapilirSA,  Dvit3 ampullere gerek kalmaz. 
Turkiye'deki mevcut doktor kadrosunun kafasi bunlari anlayamaz! Nerde kaldi, devlet adamlari anlasin!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Mar 2024 Saat 20:02
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2024 Saat 20:56
Merhaba Kadir bey aynı yere devam etmek istedim size ilk mart 13 de yazdım. 

Annem 77 yaş  d vitamini. 12.6 çıkmıştı 1 ay ara ile iki ampul d vit kullandı. Bugün son ampul den bu yana 1 ay geçti ve yapılan test 26.5 tekrar takviye nasıl yapalım.

Güneşlenme durumu yok tesettürlü kendisi. 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2024 Saat 09:00
Tekrar 1 ay ara ile 2 ampul Dvit3 içsin ve Ekin ayında tekrar ölçtürüp sonucu yazın. 
Gördünüz değilmi, tek ampul ile bile; "zehirlenme" olacağını söyleyen doktorların ne kadar cahil olduklarını!
Yukarı Dön
Glnrkzy Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Glnrkzy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haz 2024 Saat 09:35
Aynen hocam şaşırdım hala eksik olmasına bende gözlemlemiş oldum bu sayede. Birde kalça ağrısı oluyordu o hafiflemeye başladı. Teşekkürler ederim 
Her şeyin başı sağlık
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.