|
Safra kesesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Selimdamla ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2019 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selimdamla
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Şub 2024 Saat 23:09 |
Hocam Merhaba bu sefer kendim için yazıyorum. son 2 ayda 4-5 kez karın ağrısı yaşayıp bunun sonuncusunda ağrı 10-12 saat kadar sürünce acile gitmek durumunda kaldım. Safra kesesi boyutunun büyüdüğü söylendi. Sonra ki doktorum safra kesesi iltihabı dedi. Acilde bir iğne yapıldı ve ağrı 2 gün içinde azalmaya başladı. O gün yapılan testin sonucunda Crp değeri 1.26'idi. (23.02.2024) sonrasında ağrı geçse de tekrar bugün bir test yaptırdığımda crp değeri 1.68 çıktı. Wbc değeri iki testte de 8. Çok ağrım olduğunda ateşte oldu bu degerlere gore safra kesesinde iltihap olabilir mi gerçekten
|
|
Selimdamla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
"Safra kesesi iltihabi" sizin anladiginiz manada iltihap degildir! CRP ve WBC YUKSELMEZ!!!!!!
Enflamasyon dur! Agri yaptigina gore alinmasinda fayda vardir.
|
|
![]() |
|
Selimdamla ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mar 2019 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Puanlar: 26 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Selimdamla
İğne yapıldı ve sonra ağrı hafifletmeye başladi. Şu an hiç ağrı yok. Yine de safra kesesi alınmalı mı? Dengeli beslenmeye gayret ediyorum. Zorlayacak şeylerden de uzak duruyorum. Taş var mı yok mu onu da emar sonucunda öğreneceğiz. 1 ay sonraya gün verildi Ultrasonda belli olmadı. Bu şartlarda ameliyat gerekli midir?
|
|
Selimdamla
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117923 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Takip eden Cerrah ile gorusun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|