Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kabızlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kabızlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
İlay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kabızlık
    Gönderim Zamanı: 09 Şub 2024 Saat 21:05
Hocam merhabalar, daha önceki soruları da okudum. Ancak tam olarak bu durumu yaşayan birini görmedim. Bebeğim kakasını asla yapamıyor. Bir buçuk iki aydır bu durum değişmedi kakası çok sert ve siyah. Biz daha önce yurtdışında yaşıyorduk şimdi daha yeni geldik. Bu yüzden burada henüz bir doktorumuz yok. Tavsiye üzerine gittiğimiz bir doktor dulcosoft önerdi. Ancak kullandık işe yaramadı. Kakası acı verdiği için geri içine çekiyor. Poposunu asla açıp yapamıyor bizden yardım bekliyor. Saatlerce yardım bekliyor bizden. Ne yapmamız lazım.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118727
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Şub 2024 Saat 22:51
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Yasi kac? Cinsiyeti?
Dogum kilosu? Simdiki kilosu?
Anne sutu aliyor mu?
Ek gida aliyor mu? Aliyorsa neler aliyor? 
Yazilarimi okudunuz mu???  
Yukarı Dön
İlay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 01:07
Bebeğim 9 aylık. Kız. 3100 olarak dünyaya geldi şu an 8.5 kilo.Anne sütü alıyor. Ek gıdaya başladık günde iki öğün olarak yapıyorum. Kabızlık sorunu olduğu için sabah kahvaltı da kayısı armut vermeye özen gösteriyorum. Akşamları genelde kemik suyu ile  çorba yapıyorum. Yazılarınızı okudum özellikle arama motoruna kabızlık yazarak okumaya özen gösterdim ancak tam olarak durumumuzu anlatmak istedim. Henüz burada bir doktora karar veremedigimiz için de kendi başımıza bir şeyler yapmak istemedik. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 05:44
300gram eksik dogdugu halde, su anda 200 gram fazlasi var. Sakin (meyva harici) verdiginiz "ek gidalari"
 doktor soyledi diye BASLAMAYIN!! Anne sutu yeterli geliyorsa, sadece anne sutu ile, gittigi kadar goturebilirsiniz.
Rekor 2 sene!! 
Ek gida gerekirse, sakin mama vermeyin, kutu sutlerini soguk olarak verin. 
Eger yumusak kakayi 5-6 gunde bir yapsa idi, karismayin derdim.. Sert kaka yapmasi isi bozuyor! Eger
ek gida (sut) verirseniz, seker ilave edin. Corba veririrseniz, yag oranini arttirin. Pirinc, pirinc unu, patates,
 Muz vermeyin. 

Yukarı Dön
İlay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Şub 2024 Saat 20:33
Hocam , memeye maalesef çok düşkün bir bebek değil. Doğumun Amerika da oldu orada doğar doğmaz mama verdiler ve zorla emziriyorum. Ama daha sonrasında ben hiç mama vermedim. O yüzden ek gıdayı biraz veriyorum.  Doktorum Amerika da 6. Ayda başlattı ama çok az başladım şimdi de sadece akşamları çorba veriyorum. Sabahları da bol bol kayısı armut avokado ve zeytınyagı. Ama kakasını yapmak istemiyor geri içeri çekiyor sırf bu nedenle içinde durdukça sertleştigini düşünüyorum. Dulcesoft kullandık ama çok düzenli kullanamadım. Ama işe yaramadı belki de düzenli kullanamadığım için. Kutu süt ya da mama vermediğim için yapabileceğim başka bir şey var mı diye merak ediyorum. Aslında yiyecek olarak kabızlıga iyi gelen herseyi denedim. Ama bunlarında faydasını göremedim. Aklıma bir de poposunda çatlak mı var bu kadar yapmak istemiyor diye bir soru geliyor. Çok uzattım kusura bakmayın. Sadece gerçekten artık bu konu da kesin çözüm bulmak istiyorum 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 03:16
"catlak" Turk doktorlarinin muhtesem uydurmalarindan biridir!!! 
Kakasi geldiginde; sanki "Alaturka" tuvalette oturuyor gibi, sirti size donuk sekilde; diz altlarindan tutup, 
havaya kaldirin ve bir kac kat gazete uzerine  veya tuvalete  yaptirmaya calisin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 11 Şub 2024 Saat 03:16
Yukarı Dön
İlay Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı İlay Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Şub 2024 Saat 12:55
Teşekkür ederim deneyeceğim hocam 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.