Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Kızım tahlil
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kızım tahlil

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif
Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Kızım tahlil
    Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 18:54
İyi günler hocam,
Mart 2015 doğumlu kızımın bugünkü tahlil sonucunu ekliyorum. 1 yaşından sonra her sene 1 ampül d vit verdim. . Bu sene Şubat 2023 ve Eylül 2023 olmak üzere 2 kere verdim.  Bacaklarında hala açıklık var hocam. Ek d vit vermem gerekiyor mu? Bi de hocam bun değeri nedir? Bir şey yapmak gerekir mi? 

Düzenleyen antipc - 21 Kas 2023 Saat 18:59
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118463
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 19:44
BUN: Blood Urea Nitrogen (Kandaki Ure Azotu)
Fazla olmasi: Hastalik, dusuk olmasi: Normal, zaten cocuklarda, erikinlerden daha DUSUKTUR! 
Sakin bir seyler sacamalayan olursa inanmayin, hicbir sey gerekmez. Yasina gore normal. 
Anemi:yok
Antibiyotik:Gerekmiyor.
Losemi, Kan hastaligi: YOK
D vitamin seviyesi hala dusuk. 50-100 arasi olmasi gerekiyor.
Verdigi sonuclara bakinca, bu Laboratuvarin pek de saglam ayakkabi olmadigi anlasiliyor. Sacma sapan
 Referans araliklari var.
Baska bir laboratuvarda D vitamini baktirip, bana yazin. 

NOT: Ayni cevap, oglunuz icinde gecerli, onu SILDIM. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Kas 2023 Saat 19:48
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 19:52
Çok sağ olun hocam . Devlet Hastanesi'nde baktırmıştım mecbur. Aile hekimi bakmıyormuş d vite. Özel lab. Da yok hocam burda.  Yaptırma imkanım olmazsa,  yine Şubatta bir doz daha ampül versem olur mu ikisine de? 

Düzenleyen antipc - 21 Kas 2023 Saat 19:56
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Kas 2023 Saat 21:17
Ikisine de hemen verin, 1 ay sonra tekrar verin, Mart ayinda tekrar olcum yaptirip bana yazin. 
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2024 Saat 15:20
Kızımın tahlil sonucu:( Mart 2015 doğumlu)

Oğlunun tahlil sonucu:( Nisan 2017 doğumlu)

Hocam söylediğiniz gibi ampulleri verdim bugün ölçüm yaptırdım. Oğlanın d vit hala düşük sanırım. Aynı sene içinde toplam 4 ampül vermiş oldum ikisine de. Şubat-Eylül-Kasım-Aralık

Düzenleyen antipc - 05 Mar 2024 Saat 17:33
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2024 Saat 19:13
Tekrar birer ampul Dvit3 icirin. Ampulu calkalamayi unutmayin. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.