|
Bağışıklık sistemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zeynep82 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Eki 2023 Saat 16:28 |
Hocam 41 yaşında bayanım.2 gün önce burnuma bir şey kaçmış gibi sanki genzime doğru sızı başladı ve aynı zamanda da baş ağrısı devamında da hafiften boğaz sızısı.Ertesi gün sabah kalktığımda başımda şiddetli ağrı vardı.Öğlene kadar böyle devam etti ve sonra ateşim çıkmaya başladı 38.1 den yukarıya çıkmadı.Hep söylediğiniz gibi hiç ilaç almadan sadece istirahat ettim.Gece ateşim yavaşça düştü bugün ise ateşim yok ama baş ağrım var.Ufak çaplı grip geçiriyorum sanırım.13 yaşında oğlumda da benzer belirtiler oldu onun sadece ateşi çıkmadı sanırım bana da ondan bulaştı.Sorum şu bu şekilde ateş ile tepki verdiğinde bağışıklığımız zayıf olduğunu mu gösterir?Sizden hep öğrendiğimiz ateş vücudun koruyucu askerdir.Bedenimi güçlendirmem mi gerekir yoksa vücudumun verdiği tepki normal mi?Ailem ve hasta olduğumu duyan herkes başımın etini yedi acile git iğne yaptır serum taktır diye.Hatta ara ara da baş ağrısı çekiyorsun git mr çektir bile dediler 🤦.Onlara ne söylemeliyim
Düzenleyen zeynep82 - 25 Eki 2023 Saat 17:29 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ates; bagisikliginizin IYI calistigini gosterir. Ates cikmiyorsa, basiniz belada demektir.
SAKIN etrafinizdaki ahmak lara kanmayin, SAKIN ne Serum ne igne yaptirmayin. O ahmaklar da yedikleri kaziklarin ustune soguk su icsinler. Meslek hayatim boyunca, hicbir hastama; "Atesi var" diye ne Serum taktirdim, ne de ates dusurucu igne yaptirdim. Yapilanlarin tamami soytariliktir, dolandiriciliktir. Onlara sadece; "Salak" olduklarini soyleyin.
|
|
![]() |
|
Nehar Semiha ![]() Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nis 2022 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Nehar Semiha
Kadir Doktorum Merhabalar, ateş çıkmıyorsa başınız belada demişsiniz…Gerçekten de ateş ne büyük nimet iyileşmek için…O zaman Korona yoktu 2019 ilk baharında öyle bir grip oldum ki 10 gün ölüyorum diye bağırdım, son defa ateşli hastalık o zaman geçirdim… Sonradında çok grip oldum, Korona da oldum ama kemik ilik ağrısı çok olmasına rağmen ateş hiç çıkmadı. Sürekli bir grip hali kışın, boğaz ve kemik- kas ağrısı; diyorum şöyle ateşim çıksa terlesem falan herşey geçecekmiş gibi geliyor…Migren ağrı kesici ilaçlar dışında son 10 yıldır antibiyotik yada ilaç kullanmıyorum ama gençlik çocukluk o zamanın aile bilinçsizliği ile ilaçlı geçti…Bu arada 41 yaşındayım…Doktorum bu saatten sonra bağışıklığımın griplerle ve virüslerle savaşması için ne yapabilirim? Dış müdahale ile ateş çıkar mı ve çıkartmak zararlı mı? Doktorum iyi ki varsınız… Memleketten Selam ve Sevgiler
Düzenleyen Nehar Semiha - 25 Eki 2023 Saat 19:36 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117387 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bir daha atesli hastalik gecirdiginizde ates dusurucu ilac ALMAYIN. Yatin, istirahat edin ve bol su/sivi gida
alin.
Yazilarimi okuyun. Hem Forum; soru-cevaplarini, hem Forum "Sabit yazilari", hem Makalelerimi okuyun. |
|
![]() |
|
zeynep82 ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Eyl 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 661 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam merhaba hastalığım çok şükür epeyce düzeldi.Bedenen hiç bir sıkıntım kalmadı neredeyse hatta sanki hastalık sonrası bedenime güç gelmiş gibi hissediyorum.Ama garip bir baş ağrısı var normalde hiç ağrımıyor ama yere eğilirken ya da namaz kılarken sanki başımın içi,alnıma ve sağ tarafımda üst diş köklerine kadar yığılıyor.Sinüzit gibi bir şey mi acaba özellikle alnımın sağ tarafı,sağ gözüm ve sağ üst diş köklerim ağrıyor.Bu arada koku da alamıyorum pek.Burun akıntım neredeyse hiç olmadı hastalığımın başından beri ama afedersiniz sümkürünce yeşil çıkıyor.Ne tavsiye edersiniz
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Virus enfeksiyonlarinin sonunda olur, Sicak buhar ve ColdMix damla kullanin.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|