|
Bağırsak kurdu? Ama hangisi |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Zencefil09
Üye
Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Bağırsak kurdu? Ama hangisiGönderim Zamanı: 16 Eyl 2023 Saat 10:48 |
|
Kadir bey merhaba, kızım 6 yaş 19 kilo 119 cm
Kızımın kakasında bir hafta önce solucana benzer birkaç beyaz ince şeyler görmüştüm ama yediği birşeymi acaba diye çok üstünde durmamıştı . Bugün de kendimde görünce 2 tane sizin eski cevaplarınıza bakayım dedim. Tam olarak hangi parazit tam anlayamadım kızımla bendeki farklı gibiydi. Kızımda daha ince minik ve fazlalardı bende 2 tane daha kalın ve uzundu ama hareket etmiyorlardı. Sizin yazılarınızı okuyunca birşey daha farkettim. Kızım 6 yaşında olmasına rağmen gece hala yatağı ıslatıyor, eli sürekli burnunun içinde sürekli anne burnum çok kaşınıyor diyor ( bu aylardır böyle) popo kaşınması da 1 senedir sürekli eli poposunda kaşıyordu, ayrıca bir haftadır sabah uyanınca ağzının yanında beyaz salya kurumuş şekilde uyanıyor. Bunlar sanırım parazit belirtileri? Bir de kızım dışarıdan bakınca kemikleri sayılcak kadar zayıf gözüküyor her gören hastamı diyor, acaba bağırsak kurdundan dolayı mı kilo alamıyor? Biz bu durumda ailecek andozol mu yoksa diğer tenya için olan tableti mi kullanmalıyız? İkisi de bir arada olabilir ? Bir de kızım 6 yaş, hangi ilacı hangi dozda verelim? Doz olayında forumda farklı cevaplara denk geldim bazı kişilerde 1 ölçek bazı kişilerde 2 ölçek yazmışsınız kafam karıştı o konuda. Bir de evdeki bütün çarşaf ve çamaşırları kaynatmam gerekecek mi? Çok teşekkürler şimdiden
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2023 Saat 13:54 |
|
Tenya(şerit) yassı olur, Yomesan gerekir. (içini okuyun)
Ascaris veya Kıl kurtlarına; Andazol gerekir. Kızınız;2 ölçek (2 hafta sora tekrar), siz Andazol tablet 2 tane (2 hafta sonra tekrar alın) Gıdalardan bulaşırlar çarşaflardan DEĞİL. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|