Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Geçmeyen boğaz problemi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Geçmeyen boğaz problemi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
canberkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 62
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canberkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Geçmeyen boğaz problemi?
    Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2023 Saat 12:51
Merhaba,

2 yaşında 13 kg 90cm boyunda kızımız var.

Beta ile ilgili olan tüm yazılarını okudum fakat çözemediğimiz bir problemimiz var.

Ben babasıyım 28 yaşındayım sürekli kronik faranjitim ve ara ara strep a testim pozitif çıkıyor boğazımda beyazlık ve paslı dil oluyor fakat ateş olmuyor.
bademcikteki beyazlıkta asla geçmiyor.2Aydır deposilin 2,4 yaptırıyorum kbb. tavsiyesi ile.

Eşimin de boğazlarında beyazlık var ama ateşi ve boğaz ağrısı yok.

Kızımızın bademcikleri doğustan baya büyük.

Sürekli faranjiti var ve bademcikleri damarlar görünecek şekilde kırmızı yutağıda aynı şekilde kırmızı ve hiç geçmiyor.
Dil kökünde kırmızı kabarcıklar oluyor ve hiç geçmiyor. 
Bazen nokta boyutunda beyazlık olup geçiyor.
Ağzını kolay açamadığımız için resim gönderemiyorum.

Kızımızın Strep a testi en son negatif çıkmıştı. Ama çok kırmızı ve şiş olduğu için Başka bir enfeksiyon ihtimaline karşı doktorumuz boğaz kültürü yaptırdı özel laboratuvarda.
Boğaz kültürü sonucunda boğaz flora bakterisi üredi olarak temiz çıktı.
Ateşi vs. olmuyor paslı dil yok ama boğazı geçmiyor.
Testte çıkmayan bir enfeksiyon olabilir mi.
3 aylık bir bebeğimiz daha var ona geçmesinden de korkuyoruz.
Kızımız şu ana kadar hiç antibiyotik kullanmadı sadece influenza a olduğunda enfluvir kullandı.
5. ve 6. hastalıkta bile çok ateşlenmedi, evde herkes influenza olduğunda hepimizden önce iyileşti bağışıklığı güçlü bir çocuk ama boğaz problemini çözemedik.

Benden 2 yaşında kızıma veya oğluma geçer mi diye  korkuyorum. Ama boğaz kültüründe boğaz florası dışında bir bakteri çıkmıyor.

2 yaş çocukta strep a olmaz demiştiniz ama bende de kronik bir durum var bununla ilgili.

Nasıl bir yol izleyebiliriz düşünce ve önerilerinizi bekliyorum. 

Teşekkür ederim...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118354
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2023 Saat 16:10
3 aylık bebekte; Streptokok, Tıp tarihinde yazmıyor! 
İlk sayfadaki yazarlar kısmından,  "Bağışıklık" ile ilgili makalemi okuyun. 
Bu tip enfeksiyonları VİRUSLAR da yapar. Ama maalesef, Türk doktorları asla Grip teşhis etmezler. Her 
boğaz enfeksiyonunda bakteri ararlar.
Streptokok enfeksiyonu olduğunda DAİMA: Ateş + Ağızda pis koku +Dili kaplayan pas tabakası olur. Yoksa,
 değildir. Testte çıksa dahi inanmayın. Türkiye'de sağlık konusunda öyle sahtekarlıklar dönüyor ki, aklınız
 durur. 
İkinci bir durum ise: Bazı Streptokokların "taşıyıcılık" durumu vardır. Buradaki Streptokokların dış zarları
noksan olup, vücutta antijenik reaksiyon uyandıramazlar ve dolayısı ile Kalp Romatizması veya Nefrit 
yapamazlar. Bunlar Strep-A Testinde tesbit edilselerde, hastalık yapma özellikleri yoktur. 
Bunlarla uğraşmayın. 
Eğer bademciklerde sıklıkla "beyaz birikintiler" oluyorsa, bademcikleri aldırabilirsiniz. 

Yukarı Dön
canberkk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 62
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı canberkk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2023 Saat 16:17
Çok teşekkür ederim hocam.
çocukta beyazlık çok olmuyor bizde oluyor.
Onunki daha çok kronik faranjit gibi beyazdan çok sürekli şiş ve kızarık.
KBB 2 yaşında bademciği almam dedi şuan hiç birşey yapmamamızı öneriyorsunuz anladığıma göre doğru mu.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118354
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2023 Saat 21:36
Çocuklarda DEĞİL! Sizde problem olursa aldırabilirsiniz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.