Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 2,5 yaş kilo
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

2,5 yaş kilo

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zelalim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 247
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zelalim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 2,5 yaş kilo
    Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2023 Saat 13:57
hocam merhaba,
2.5 yaşında ikiz erkek bebeklerimiz var. 33 haftalık 1850gr. civarında doğdular.
2 yaş sağlık ocağı ölçümlerinde
biri 87cm.boy 14kg.
diğeri 85 cm. boy 13kg. olarak ölçüldü.
2,5 yaş ölçümlerinde ise aynı sırayla
biri 90cm. 12.5kg
diğeri 89cm. 12kg.olarak ölçüldü.
tablonuza göre kilo bakımından gerideler. bunu zaten ben de farkediyordum, gayet iştahlı bebeklerken bir anda yemeyi kestiler, kakaları top top oluyor çoktandır. yemek için hiçbir zaman zorlamamıştım. artık bizim elimizden kesinlikle yemiyorlar. evde pişen yada dışarıda aldıklarımız, yada abur cubur hiç farketmiyor, kendileri en fazla iki parça yiyip bırakıyorlar hepsini. gündüz doymadıklarından geceleri
daha zayıf olanı 2 kere, diğeri de 3 kere süt içmek için kalkıyor, içmeden de tekrar uyumuyorlar. gün içinde de bir kez meyveli süt yapıp veriyorum. yapabileceğim birşey var mı hocam, zorlamak istemiyorum ama 6 ay içinde böyle kilo kaybı normal midir? şimdi keyifleri yerinde, ama açlık artık canlarına tak edince yine yemeye başlarlar mı hocam? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120832
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ağu 2023 Saat 17:05
Kilo kaybı olsa, boyda da durma olurdu. Yanlış ölçülmüş olabilirler. Öbür ay belli olur.
1850gram doğmuşlar DAHA NE istiyorsunuz?
Sakın karışmayın, şimdiye kadar ne yaptınız ise gayet iyi yapmışsınız. Aynen devam, sakın başkalarını 
doktor dahi olsalar karıştırmayın.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 24 Ağu 2023 Saat 17:06
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.