|
Demir kullanimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
DenizCihangir ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ağu 2023 Saat 15:15 |
Hocam kızım 4.5 aylık . Aile hekimligine aşı için gittiğimizde demir verildi kullanmamız için. Bu konuda eski yazılarınizi araştırdım fakat bulamadım. Kullanmalı miyiz . D vitamini 1000 ünite yeterli midir
Düzenleyen DenizCihangir - 08 Ağu 2023 Saat 15:16 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Demir ile D vitamini karışmasın!
D vitamini; günde 1000 ünite kullanın. 1 yaşından sonra; damla gerekmez, her sene 1 defa 1 ampul Dvit3 içirirsiniz. Demir damlası gerekmez.. Türkiye'deki bu "Demir saçmalığı", Sağlık bakanlığının dahi bebek kan değerlerini bilmemesinden dolayı kaynaklanmaktadır. Hgb değerleri: Doğumda:15.0-20.0g/dL 1-6 ay arası: 10.0-13.0 olduğunu bilmiyorlar. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ağu 2023 Saat 16:03 |
|
![]() |
|
DenizCihangir ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mar 2019 Durum: Aktif Değil Puanlar: 240 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı DenizCihangir
Hocam evet D vitaminini 1000 ünite kullanıyorum. Demir için kan verip ona göre mi karar verelim
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119228 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Hiç gerek yok. Avuç içi pembe ise, demir'e gerek yoktur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|